Παρασκευή, Οκτωβρίου 5

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Π.Ο.:ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ν. ΦΥΡΙΟΥ


   Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα πολύ σημαντικό άρθρο του καταξιωμένου δημοσιογράφου κ. Νίκου Φύριου για τις εκλογές τις Ε.Π.Ο.


Η Ε.Π.Ο. αλλάζει διοίκηση!

Νίκος Φύριος
Τα εκλογικά της ΕΠΟ μπήκαν στην τελική ευθεία.
Αύριο σε αίθουσα του ξενοδοχείου Metropolitan  στη Λεωφόρο Συγγρού θα γίνει η εκλογική γενική συνέλευση των μελών Ενώσεων της ΕΠΟ  με σκοπό να αναδειχθεί η 16μελής νέα διοίκηση για τα επόμενα 4 χρόνια.
Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και δεν θα έχουν οι σύνεδροι την ευκαιρία να δώσουν το σόου τους. Ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες το παρασκήνιο βρίσκεται στο φόρτε του.
Οι παρατάξεις είναι δύο, η μία του Βασίλη Γκαγκάτση και η άλλη του Γ. Σαρρή.
Τα περισσότερα μέλη των παρατάξεων βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και μερικές ημέρες και διαβουλεύονται για τις λεπτομέρειες των τελευταίων κινήσεων τους. Κι όπως συνηθίζεται σήμερα και οι δύο θα κάνουν τις συγκεντρώσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων που τις υποστηρίζουν.
Σε αυτές τις συγκεντρώσεις πηγαίνουν αυθορμήτως, όσοι έχουν ξεκάθαρες θέσεις. Υπάρχουν κι άλλοι όμως που δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και το " παίζουν" μέχρι τη τελευταία στιγμή.
Μερικοί εξ αυτών δεν θα πάνε στις συγκεντρώσεις και θα προτάξουν δικαιολογίες για την απουσία τους. Άλλοι πάλι θα προσπαθήσουν να θολώσουν τα νερά πηγαίνοντας και στις δύο, αφού οι εκπρόσωποι που θα παραστούν στη γενική συνέλευση είναι δύο.
Κουτοπονηριές είναι αυτές, που δεν πείθουν κανένα, αλλά συμβαίνουν...
Όλο αυτό το καιρό οι παράγοντες των Ενώσεων " βομβαρδίστηκαν" από τα τηλεφωνήματα των υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Όλοι προσδοκούν κι ελπίζουν να " κλέψουν" ψήφους ώστε να πετύχουν του σκοπού τους. 

Βασ. Γκαγκάτσης
Οι επικεφαλής έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους και με έξυπνο τρόπο διοχετεύουν πληροφορίες για να κερδίσουν εντυπώσεις ή να θολώσουν τα νερά. Έτσι ακούγονται πολλά και διάφορα ένθεν , κακείθεν.
Και οι δύο πλευρές ελπίζουν και πιστεύουν - αλίμονο - στην επικράτηση τους, μόνο που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Νικήτρια θα είναι η μία από τις δύο παρατάξεις.
Στη περίπτωση που η πλευρά Γκαγκάτση δεν επικρατήσει, αρκετά ιστορικά στελέχη - παράγοντες θα λείψουν από το προσκήνιο και τα διοικητικά της ΕΠΟ, ενώ θα σημάνει και το παραγοντικό τέλος του επικεφαλής.
Στην άλλη περίπτωση, θα δούμε αρκετά νέα στελέχη στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και ένα νέο τρόπο λειτουργίας της. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως στη κατανομή αξιωμάτων θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.
Η πλευρά Γκαγκάτση ρίχνει τα βέλη της τόσο στον υποψήφιο για την προεδρία Γ. Σαρρή, όσο και σε υπαλληλικά στελέχη της ΕΠΟ. Μόνο που αυτά τα υπαλληλικά στελέχη εκτράφηκαν και αναδείχθηκαν από τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ.
Το κλίμα δείχνει επικράτηση της παράταξης Σαρρή, αλλά σε μια εκλογική αναμέτρηση ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε.
Αυτό που όλοι εύχονται είναι να γίνει μια ήρεμη και σε πολιτισμένο επίπεδο γενική συνέλευση , χωρίς παρατράγουδα, όπως είχαμε στο παρελθόν.
Γεγονός είναι πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα υπάρξει αλλαγή στο τρόπο διοίκησης του ποδοσφαίρου. Γι αυτό και οι ψηφοφόροι πρέπει να σκεφτούν ψύχραιμα και να ψηφίσουν τον καλύτερο.
Γ. Σαρρής
Ο Σαρρής κουβαλάει το νέο και άφθαρτο. Ο Γκαγκάτσης έχει την προϊστορία του και τα αποτελέσματα της.
Κι επειδή  όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε πόλωση μελλοντικά, καλό είναι να σκεφτούν όλοι και το μέλλον του ποδοσφαίρου. Κι αυτό δεν μπορεί να εκφραστεί με παράγοντες που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στις καρέκλες της διοίκησης. Μια διάταξη σε ένα καταστατικό που πρέπει να τροποποιηθεί , είναι ο χρονικός περιορισμός παρουσίας των μελλών στη διοίκηση. Δύο τετραετίες είναι ικανός χρόνος προσφοράς κάθε καλόπιστου παράγοντα.
Τέλος το σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και λόγω συγκυριών, είναι το οικονομικό. Αποκαλύψεις για δαπάνες μετακίνησης μελών που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, δεν είναι ότι το καλύτερο. Ας φροντίσουν λοιπόν αυτοί που θα αναλάβουν τις ευθύνες αυτές, να φέρουν θετικά αποτελέσματα και λύσεις.
Η διοίκηση του ποδοσφαίρου τώρα θέλει αλλαγές ουσίας, στο τρόπο αλλά και τη νοοτροπία. Μπορούν να γίνουν πολλά και να κερδίσει το ποδόσφαιρο, όχι οι παράγοντες του.
Κλείνω με μια ευχή, αύριο  Σάββατο 6 Οκτωβρίου να κερδίσει το ποδόσφαιρο.
   Ευχαριστούμε τον φίλο και καταξιωμένο δημοσιογράφο κ. Νίκο Φύριο για την παραχώρηση του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου