Παρασκευή, Μαρτίου 8

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:PRE GAME 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 Η 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας όπου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής έχουμε πλήρη αγωνιστική με την διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου!!! και ένα στο Δημοτικό της Ιθάκης.

Τα πράγματα δυο στροφές πριν τον τερματισμό της κανονικής περιόδου είναι πλέον ξεκαθαρισμένα όσον αφορά την ομάδα (έτσι κι αλλιώς ήταν γνωστή από καιρό), που αποχαιρέτησε την Α' κατηγορία δηλαδή τον Οδυσσέα Ιθάκης. 
Έτσι αυτά που μένουν να ξεκαθαρίσουν και φαντάζομαι ότι μπορεί να συμβεί και από αυτή την αγωνιστική, είναι πρώτον, αν η πρωτοπόρος Α.Ε.Κ. θα κρατήσει το αβαντάζ των +15 από τον 4ο του βαθμολογικού πίνακα, αν θα κρατήσει το αήττητο και δεύτερο πια θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση. Εικοσιμία ή Α.Ο.Κ.Ι.;
Έτσι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όπως είναι λογικό ανήκει στους αγώνες των παραπάνω ομάδων με Παγκεφαλληνιακό και Πρόοδο αντίστοιχα. Παιχνίδια στα οποία "καίγονται" για την νίκη και το τρίποντο, ειδικά ο δεύτερος.
Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ.
Ενδιαφέρον θα λέγαμε ότι έχει και το ντέρμπι Διλινάτων-Παλληξουριακού αφού και οι δυο έχουν ακόμη, έστω και λίγες, αλλά έχουν μαθηματικές πιθανότητες και πιστεύουν ότι μπορούν να πιστεύουν στο "θαύμα" ότι σε ένα από τους δυο αγώνες της Α.Ε.Κ. με Σάμη αυτή την αγωνιστική και Ομαλά την τελευταία κάτι μπορεί να στραβώσει για την πρωτοπόρο..
Υπομονή λοιπόν για όλα αυτά Κυριακή κοντή γιορτή ή παράταση της αγωνίας τους;
Τέλος στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής ο Οδυσσέας με μηδενικό πλέον κίνητρο όσον αφορά την κατάταξη του, φιλοξενεί τα Ομαλά που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.
Για την ομάδα του Σταυρού μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο, όμως υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που είναι το γόητρο μιας και δεν θέλει να τελειώσει άλλο έναν πρωτάθλημα χωρίς να έχει χαρεί έστω μια νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη για να επιβεβαιώσουν την πολύ καλή τους κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αλλά και να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική βαθμολογία.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι και αυτή η αγωνιστική είναι ενδιαφέρουσα και ίσως κρίνει πολλά σχετικά με τις ομάδες και τις θέσεις που θα καταλάβουν στα playoffs.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 9-3-13 ώρα 11:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΜΟΛΦΕΤΑΣ
ΠΑΝ.
Γασπαράτος Γ.
Κωστόπουλος Σερ.
2.
Σάββατο 9-3-13 ώρα 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚ. – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝ.
Κιόσης Κ.
Λογοθέτης Βασ.
3.
Σάββατο 9-3-13 ώρα 15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΜΑΤΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Μουζακίτης Βασ.
Καλαφάτης Δημ.
4.
Κυριακή 10-3-13 ώρα 10:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΝΙΚ.
Βασιλόπουλος Δημ.
Αβάζαρος Χρ.
5.
Κυριακή   10-3-13 ώρα 15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡ.
Ματιάτος Διον.
Καλαφάτης Δημ.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ










ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
Το Σάββατο το πρωί και ώρα 11 στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού και σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα ο Οδυσσέας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας φιλοξενεί τα Ομαλά.
Το μόνο που μένει να δούμε από αυτό το παιχνίδι μιας και η ομάδα που Σταυρού αποχαιρέτησε ήδη την κατηγορία, είναι αν τελικά οι γηπεδούχοι θα πάρουν την "παρθενική" τους νίκη στο πρωτάθλημα. 
Όλοι στο στρατόπεδο της Ιθακήσιας ομάδας πιστεύουν απόλυτα σε αυτό και θα αγωνιστούν με την πίστη ότι επιτέλους θα σπάσουν ένα αρνητικό ρεκόρ, μια "κατάρα" δυο ετών και θα πανηγυρίσουν μια νίκη γοήτρου.
Από την άλλη τα Ομαλά που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κάνοντας μάλιστα την προηγούμενη αγωνιστική την ζημιά στην Εικοσιμία θα παίξουν και αυτά για το γόητρο και τους τρεις βαθμούς ώστε να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική κατάταξη.
Προβλήματα στην ομάδα του Κ. Κουτσουβέλη εκτός του τιμωρημένου Προσαλέντη δεν υπάρχουν, ενώ επιστρέφει και ο Φατούρος.
Πρόβλημα με τον τιμωρημένο Μηλιαρέση αντιμετωπίζει και ο Δ. Λιονάτος.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα με σκορ 5-0 τα Ομαλά.
Φαβορί: Το παιχνίδι θα κριθεί στο κατά πόσο έχει συνέλθει ο γηπεδούχος από την "σφαλιάρα" της Τετάρτης αλλά και τον υποβιβασμό του. Λογικά όμως θα το θεωρήσουμε αμφίρροπο. 
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κιόση Κων. και Λογοθέτη Βασ.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ










ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο Α.Ο.Κ.Ι. ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΘΕΣΗ
Την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο.Κ.Ι. μετά το εντυπωσιακό του πέρασμα την Τετάρτη και το 10-0 επί του Οδυσσέα, φιλοξενεί την αδιάφορη βαθμολογικά Πρόοδο σε έναν αγώνα που θέλει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την 2η θέση από την Εικοσιμία και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της ομάδας της Λειβαθούς με τον Παγκεφαλληνιακό την επόμενη μπορεί ακόμη και από αυτή την αγωνιστική να βρεθεί σε αυτή την θέση. 
Φυσιολογικά η ομάδα του Γ. Τόγια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα από την ομάδα της Ιθάκης, η οποία μέχρι στιγμής δεν πείθει με τις εμφανίσεις της.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. όπως προαναφέραμε προέρχεται από την επιβλητική του νίκη με σκορ 10-0 στην Ιθάκη επί του Οδυσσέα ενώ η Πρόοδος από το ισόπαλο εντός έδρας 1-1 με τον Παγκεφαλληνιακό.
Πρόβλημα για τον Ο. Κωστόπουλος η απουσία και αυτή την αγωνιστική του Κιοράϊ αφού παραμένει τιμωρημένος.
Ο Γ. Τόγιας δεν θα έχει και αυτός στη διάθεση του τον Τ. Κλειτογιάννη για τον ίδιο λόγο.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Οι "μελανόλευκοι" είχαν περάσει νικηφόρα με σκορ 2-0 από το Βαθύ.
Φαβορί: Φαβορί ο Α.Ο.Κ.Ι. που εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ιθακησίων. 
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Γασπαράτο Γ. και Κωστόπουλο Σερ.
    
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ











ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ; ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΣΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ;
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 3:30 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Σάμη τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί την πρωτοπόρο και αήττητη Α.Ε.Κ. σε έναν αγώνα που  ναι μεν της είναι αδιάφορος βαθμολογικά αλλά θα παλέψει απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα από αυτήν για να διεκδικήσει το καλύτερο.
Από την άλλη η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου που βρίσκεται στην κορυφή και με +16 από τους 4ους Διλινάτα και Παλληξουριακό, δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί πολύ κοντά στο στόχο της που δεν είναι άλλος από την απ' ευθείας συμμετοχή της στον τελικό των playoffs. Και σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουν πόσο δύσκολα είχαν επικρατήσει στο παιχνίδι του α' γύρου.
Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από επιβλητική νίκη 7-0 τον Οδυσσέα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ οι γηπεδούχοι δεν αγωνίστηκαν μιας και αναβλήθηκε ο αγώνας τους στην Ιθάκη με αντίπαλο την Πρόοδο. Τόσο ο Θ. Βουκελάτος όσο και ο Σπ. Παπαδάτος δεν αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τις ενδεκάδες που θα παρατάξουν τις οποίες προετοιμάζουν για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Είχαν επικρατήσει οι "κιτρινόμαυροι" δύσκολα με σκορ 2-1.
Φαβορί: Φαβορί θα δώσουμε την Α.Ε.Κ.  
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Βασ. και Καλαφάτη Δημ. 
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ









ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ο ΠΑΓΚΕ.... ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΟ "2"
Η αγωνιστική μεταφέρεται την επόμενη ημέρα και ώρα 10:30 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τον πολύ δυνατό Παγκεφαλληνιακό να φιλοξενεί την Εικοσιμία  σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν θέλουν άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για να παραμείνουν φαβορί για την 2η θέση στην τελική κατάταξη.
Στην κυριολεξία οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς "καίγονται για τη νίκη και  τους τρεις βαθμούς ώστε να παραμείνουν σε απόσταση σχεδόν ασφαλείας από τον "διώκτη" τους Α.Ο.Κ.Ι.. Έτσι την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο εκτός έδρας τον Παλληξουριακό να τους αρκεί μια ισοπαλία για να πάρουν την πολυπόθητη θέση και να έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο τους που θα είναι έτσι και αλλιώς η ομάδα του Γ. Τόγια. 
Τώρα πόσο θετικό είναι ότι θα γνωρίζει και το αποτέλεσμα του αγώνα του με την Πρόοδο το οποίο ως γνωστό διεξάγεται την προηγούμενη και θα ξέρει τι ακριβώς θα ζητάει είναι σχετικό. Από την άλλη ο Παγκεφαλληνιακός που στηρίζεται πολύ στο δυναμικό του παιχνίδι και στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση μόνο αδιάφορος δεν θα παρουσιαστεί αφού θέλει να πάει σε νίκες μέχρι το τέλος για το καλύτερο τελικό πλασάρισμα.
Οι γηπεδούχοι του Ν. Βουτσινά προέρχονται από ήττα με τα Διλινάτα 0-1 και ισοπαλία στην Ιθάκη 1-1 με την Πρόοδο σε εξ αναβολής αγώνα τη Τετάρτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Δ. Ζησιμάτου από "γκέλα" 1-1 με τα Ομαλά εντός έδρας.
Προβλήματα στις δυο ομάδες δεν υπάρχουν. Αμφίβολη μόνο θεωρείται η συμμετοχή για τους γηπεδούχους του έμπειρου Β. Βεκερίδη.
Φαβορί: Θα αποφύγουμε να χρίσουμε οποιαδήποτε ομάδα σαν φαβορί αφού θεωρούμε το παιχνίδι αρκετά αμφίρροπο.
Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς  με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δημ. και Αβάζαρο Χρ.

 
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ










ΘΕΛΟΥΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ "ΖΩΝΤΑΝΟΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑ PLAYOFFS
Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής πέφτει το απόγευμα και ώρα 3:30 στο ίδιο γήπεδο με τον αγώνα ανάμεσα στα Διλινάτα και τον Παλληξουριακό.
Οι δυο ομάδες αυτή την στιγμή βρίσκονται έξω από τα playofss αφού η διαφορά τους από την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ. είναι μεγαλύτερη των 15 βαθμών όμως ακόμη  διατηρούν μαθηματικές ελπίδες να το καταφέρουν (πολύ δύσκολο το θεωρούμε, εκτός και αν η Α.Ε.Κ. θέλει να "αυτοκτονήσει") με αποτέλεσμα να κάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι ντέρμπι. 
Έτσι λοιπόν και οι δυο θα παίξουν μόνο για τη νίκη αφού σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος και σε συνδυασμό με νίκη της Α.Ε.Κ. εκεί τελειώνουν και αυτές οι λιγοστές που έχουν. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαία νίκη 1-0 επί του Παγκεφαλληνιακού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ενώ οι φιλοξενούμενοι από "λευκή" ισοπαλία με τον Α.Ο.Κ.Ι. στο ίδιο γήπεδο και ύστερα μάλιστα από πολύ καλή εμφάνιση.
Προβλήματα για τον Τ. Φωή δεν υπάρχουν ενώ για τον Γ. Θωμά σίγουρη είναι η απουσία του Νίκου Μαυροειδή που είναι τιμωρημένος. Όσον αφορά την συμμετοχή του Ηλ. Ζερβού θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Είχαν επικρατήσει τα Διλινάτα με σκορ 1-0.
Φαβορί: Πολύ αμφίρροπο και ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι με τις δυο ομάδες ικανές για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Ο κ. Γιωρ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Ματιάτο Διον. και Καλαφάτη Δημ.
Η βαθμολογία σε 16 αγώνες
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
42
53-06
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
35
38-11
3.
Α.Ο.Κ.Ι. 
33
44-14
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
26
22-29
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
26
27-21
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
17
18-26
7.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ* 
14
20-31
8.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
13
15-15
9.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ *
09
08-29
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 
02
10-78 
                            * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                       Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                       Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                       Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.    
                *  Οι ομάδες με τον αστερίσκο έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η επόμενη αγωνιστική (18η και τελευταία) 23-24/3/2013
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 
5.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου