Δευτέρα, Ιουνίου 3

Π.Σ.Α.Κ. και Ε.Ο.Κ. ρίχνουν τάπα στη βία…


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ενώνουν για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους με όσους αγαπούν το μπάσκετ.
Με σύνθημα το «Τάπα στη Βία» φέρνουν το άθλημα κοντά στους φίλους του, αλλά και όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν καλύτερα συνεχίζοντας το θεσμό των τουρνουά «3 on 3» και φετινούς σταθμούς το Ηράκλειο Κρήτης (22-23 Ιουνίου) και την Ελευσίνα (29-30 Ιουνίου).
Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Κ., Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μίλησε για τη σημασία του θεσμού αυτού και τα μηνύματα που περνά.
«Ο αθλητισμός γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα αποτελούν μία από τις οάσεις στην καθημερινότητα του Έλληνα. Οι διεθνείς επιτυχίες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων μας αποδεικνύουν ότι αυτός ο λαός αγαπά και γνωρίζει το άθλημα και αποτελούν απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας και τους συλλόγους, που αποτελούν τα κύτταρα του μπάσκετ. Καθήκον όλων όσων αγαπούν αυτό το άθλημα είναι να το προστατεύσουμε από τη βία, που δυστυχώς έχει παρεισφρήσει σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο θεσμός των τουρνουά ‘3on 3’, που έχουμε καθιερώσει σε συνεργασία με τον Π.Σ.Α.Κ., έχει σαν στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας που απειλεί να πλήξει κάτι που μας προσφέρει χαρά και εθνική υπερηφάνεια. 
Σταθμοί των φετινών εκδηλώσεων θα είναι δύο πόλεις που έχουν αγκαλιάσει το άθλημα. Η διοργάνωση του Ηρακλείου θα γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους φίλους του μπάσκετ να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Θα ακολουθήσει μία εβδομάδα μετά η διοργάνωση στην Ελευσίνα, μία πόλη στην οποία παρατηρείται όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το άθλημα, λόγω και της παρουσίας του Πανελευσινιακού στην Α1.
Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να δώσουν το ‘παρών’ στις εκδηλώσεις, είτε ως συμμετέχοντες αθλητές είτε απλώς ως θεατές, για να ζήσουμε μαζί τη χαρά του παιχνιδιού και να βροντοφωνάξουμε πως δεν υπάρχει χώρος για τη βία σε αυτό το άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου