Κυριακή, Μαρτίου 1

Πέρασε από τα Φωκάτα 6-1 η Α.Ε.Κ. και αναρριχήθηκε στην 2η θέση με "καρέ" τερμάτων από τον Εμιλιάνο...


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-6
                                       
Δίκαιη νίκη για τους πρωταθλητές...... με εύκολο πέρασμα από τις Κεραμειές..... 
Ασταμάτητος ο Εμιλιάνο πέτυχε 4 τέρματα
Όπως αναμενόταν, σιγά μην έχανε την ευκαιρία, η Α.Ε.Κ., πέρασε από τις Κεραμειές και με την εύκολη αυτή νίκη της ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας τον δρόμο ορθάνοιχτο στη συνέχεια για την πρωτιά.
Η ομάδα του Γ. Τόγια καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με σωστή κυκλοφορία, κατοχή και αρκετά καλό θέαμα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει ένα ακόμη τρίποντο. Μπήκε δυνατά από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην δώσει δικαιώματα αλλά και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα απάλλασσε από το άγχος τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της αλλά και να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και τα κατάφερε αφού και το γρήγορο γκολ ήρθε αλλά και αρκετά καλό ποδόσφαιρο έπαιξε. 
Με υπέρ της την κατοχή έβγαινε εύκολα στην επίθεση και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Δίλλαλου καταφέρνοντας το εντυπωσιακό τελικό 1-6 χάνοντας παράλληλα και αρκετές ακόμη ευκαιρίες!!
Έτσι συνεχίζει το κυνήγι των Διλινάτων!
Από την άλλη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως οι αντίπαλοι τους ήταν ανώτεροι τόσο ατομικά όσο και ομαδικά αποτέλεσμα που έκανε δύσκολο το να καταφέρουν κάτι θετικό. Αντιστάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο αλλά δέχθηκαν δυο γκολ από στημένες φάσεις κάτι που τους έφερε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ 0-2.

Στο δεύτερο η εικόνα τους ήταν κακή και έδωσαν δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους και να φύγουν από τις Κεραμειές με μια εύκολη νίκη.
Πάντως πρέπει να τονίσουμε και είναι προς τιμή της, ότι η ομάδα του Μιχ. Αθηναίου ποτέ δεν κλείστηκε στην άμυνα της με αποτέλεσμα να δούμε πολλά γκολ, αν και το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.
Φάσεις και γκοολ
Με την έναρξη του αγώνα και στο 1’ ο Εμιλιάνο θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και από καλή θέση, όμως ο Δίλλαλος θα αποκρούσει την μπάλα με τα πόδια και θα την διώξει πλάγια.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στην ευκαιρία του Εμιλιάνο στο 5’ με τον Μπουγά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, μετά την κεφαλιά πάσα του Χρίστο, να σουτάρει διαγώνια και τον Τσιαουσντέλιο να πέφτει και να μπλοκάρει.
Οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν το προβάδισμα στο 14’. Ο Μπαζάρογλου εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και στο πρώτο δοκάρι για να πεταχτεί ο αμαρκάριστος Κορσιάνος και με κάτι σαν τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Δεν πέρασαν καλά καλά δυο λεπτά και στο 16’ ο δείκτης του σκορ θα ανέβει στο 0-2. Ο Εμιλιάνο θα κερδίσει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Κρούτη προσποιείται έξυπνα περνώντας πάνω από την μπάλα, εκτελεί ο Μπαζάρογλου και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Δίλλαλου.
Στο 23’ ο Κρούτη με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή θα αναγκάσει τον Δίλλαλο να πέσει και να αποκρούσει προσωρινά, στην επαναφορά ο Κορσιάνος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 αφού το πλασέ του αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και στη συνέχεια ο Φραντζής διώχνει τον κίνδυνο από την περιοχή του.
Στο 30’ ο Ντουκάι εκτελεί ένα μακρινό φάουλ, όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο, η μπάλα στην περιοχή, ο Τσιαουσντέλιο στην προσπάθεια του να πιάσει την μπάλα θα του γλιστρήσει, λόγω της βροχής, για να προλάβει τελευταία στιγμή και να απομακρύνει την μπάλα ο Λαμπρόπουλος μπροστά από τον Χρίστο.
Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου ο Εμιλιάνο από δεξιά με παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή θα βρει τον Ζαμπαύτη απέναντι από τον Δίλλαλο, αυτός θα πλασάρει αλλά η μπάλα θα βρει στον τερματοφύλακα των Φωκάτων και στη συνέχεια μετά από κόντρες θα μπλοκάρει ο τελευταίος την μπάλα.
Έτσι με τους φιλοξενούμενους μπροστά δυο γκολ θα πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με την έναρξη του δεύτερου και στο 46’ η Α.Ε.Κ. θα πετύχει το 0-3 με πλασέ του Εμιλιάνο που από αυτή την στιγμή αναλαμβάνει δράση στο σκοράρισμα. Ο Κόμητας από δεξιά με ωραία πάσα θα βρει τον πρώτο σκόρερ του πωταθλήματος απέναντι από τον Δίλλαλο και τον τελευταίο να πλασάρει εύκολα στέλνοντας για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Στο επόμενο λεπτό (47’) και στην αντεπίθεση των Φωκάτων θα έχουμε την μείωση σε 1-3.
Ο Αθηναίος λίγο έξω από την μικρή περιοχή και αριστερά θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, ο Τσιαουσντέλιο θα πεταχτεί και θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα με τον Στεφανάτο να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την διώξει, έτσι ο Χρυσανθακόπουλος που θα γίνει κάτοχος της, με πολύ δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα βρει την εσωτερική πλευρά της οριζόντιας δοκού.
Στο 49’ ο Μπαζάρογλου με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Κορσιάνο απέναντι από τον Δίλλαλο με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει προσωρινά το πλασέ του, η μπάλα θα φτάσει στον νεαρό Μήλα που θα αστοχήσει προ κενής εστίας στέλνοντας την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια!!
Ο Εμιλιάνο θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στο 58’ μετά την κάθετη πάσα του Μπαζάρογλου αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Δίλλαλου.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 60’, ο Μπαζάρογλου αλλάζει την μπάλα στο φάουλ με τον Κρούτη, αυτός Θα περάσει μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα στον Κουμαριώτη μέσα στην περιοχή αλλά το κοντινό πλασέ του αποκρούεται από τον Δίλλαλο και στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Ο Εμιλιάνο «ζεστάθηκε» για τα καλά και στο 63’ μετά από πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Κορσιάνου από αριστερά, θα προλάβει την έξοδο του Δίλλαλου, τσιμπάει την μπάλα και την στέλνει στα δίχτυα για το 1-4.
Μια εκπληκτική προσπάθεια του Μπαζάρογλου στο 66’ καταλήγει σε εντυπωσιακή κάθετη πάσα με το τακουνάκι στον Εμιλιάνο ο οποίος μόνος απέναντι από τον Δίλλαλο δεν έχει πρόβλημα να πετύχει με πλασέ το 1-5 για την ομάδα του αλλά και το δικό του χατ τρικ!
Ο Εμιλιάνο έχει πάρει «φόρα» και είναι ασταμάτητος. Έτσι στο 76’ θα βρεθεί και πάλι απέναντι από τον Δίλλαλο τον οποίο πλασάρει στην έξοδο αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί του δοκάρι.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 81’ με τον Εμιλιάνο να κάνει «καρέ» τερμάτων στον αγώνα μετά την κάθετη πάσα και πάλι του Κορσιάνου και μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των Φωκάτων δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-6!
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και την εντός έδρας ήττα της Εικοσιμίας από τον Παλληξουριακό η Α.Ε.Κ. επέστρεψε στην 2η θέση και με μια καλή διαφορά από την ομάδα της Λειβαθούς αλλά και τον Α.Ο.Κ.Ι.. Τώρα η προσπάθεια της εστιάζεται στο κυνήγι των πρωτοπόρων Διλινάτων με στόχο την πρωτιά στα playoffs και το πλεονέκτημα που δίνει αυτή.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Μπουγάς (64’ Τσώλας), Σέρρας Μιλτ., Χρίστο (72’ Ξαξίρης), Φραντζής, Ντουκάι, Σαλαπάτας, Βαγγελάτος, Malshi (72’ Ψυμούλης), Χρυσανθακόπουλος, Αθηναίος.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουνσντέλιο, Στεφανάτος (65’ Θωμάς), Μήλας, Κόμητας, Ζαμπαύτης (61’ Δρόσος), Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (68’ Καλογηράς), Λαμπρόπουλος, Κορσιάνος, Κουμαριώτης.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου