Σάββατο, Δεκεμβρίου 10

Νίκησαν τον Ηρακλή και διατήρησαν αήττητο και κορυφή 2-0 τα Ομαλά

Νικητής στο μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων της Β’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ο Α.Σ. Ομαλών που επικράτησε του μέχρι πριν από το παιχνίδι συγκάτοικου του στην κορυφή Ηρακλή Πρόννων, με σκορ 2-0.
Η ομάδα του Αγίου αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια χειμώνα» και μάλιστα αήττητη αφού μέχρι τώρα έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Αντίθετα ο Ηρακλής δέχθηκε την πρώτη φετινή του ήττα, παράλληλα με την σύγχρονη μετακίνηση του στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και με τον κίνδυνο να βρεθεί ακόμη πιο χαμηλά με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.
Το ντέρμπι ήταν μέτριο σε γενικές γραμμές. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και τα Ομαλά να έχουν μια ελαφρά υπεροχή και να είναι πιο επικίνδυνα, αντίθεταμε τους φιλοξενούμενους που φάνηκαν απειλητικοί στο τελευταίο 15λεπτο.
Στο δεύτερο, οι πρωτοπόροι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και πετυχαίνοντας μια σημαντική και δίκαιη νίκη, παρέμειναν στην κορυφή χωρίς την παρουσία κάποιου αντιπάλου.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ μετά από κόρνερ του Βαλεντή από δεξιά, ο Χ. Νεόφυτος θα πιάσει από καλή θέση αμαρκάριστος την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Κρητικού.
Μετά από μια ωραία ομαδική ενέργεια από δεξιά των γηπεδούχων στο 18’, ο Τζάκης θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή για τον Σέρρα με τον τελευταίο να κάνει ένα πολύ κακό πλασέ στην κίνηση, στέλνοντας την αρκετά άουτ.
Στο 20’ ο Χρ. Τσακαρισιάνος θα βρεθεί πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Κρητικός θα αντιδράσει σωστά αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια, σώζοντας την ομάδα του από το 1-0!
Ο Καραντινός-Νεόφυτος στο 24’, με σέντρα από δεξιά θα βρει τον Βαλεντή στην περιοχή και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να αστοχεί στο πλασέ του και να διώχνουν οι αμυντικοί.
Στο 35’ ο Ραπάι θα σεντράρει από δεξιά, παράλληλα προς την εστία του Παπαστεργίου, στο ύψος της μικρής περιοχής οι αμαρκάριστοι Τότολος-Λυμπεράτος φαίνεται να μην συνεννοούνται, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει και από τους δυο και να καταλήξει πλάγιο άουτ!
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 39’ και πάλι  με τον Ραπάι να φεύγει στην κόντρα και λίγο μέσα στην περιοχή να χάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για το πρώτο 45λεπτο και έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν αρκετά στους φιλοξενούμενους. Η πίεση μάλιστα αυτή, θα φέρει και το γρήγορο γκολ που ήταν το ζητούμενο και στη συνέχεια το 2-0. Βέβαια ο Ηρακλής θα μπορούσε κόντρα στη ροή του αγώνα να έχει πετύχει την ισοφάριση, σε μια από τις ελάχιστες καλές του στιγμές σε αυτό το διάστημα, αν η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι σε μακρινό σουτ του Κυρ. Στάβερη.
Μόλις στο 48’ ο Βαλεντής με ωραία κάθετη πάσα θα βγάλει τον Τζάκη στην περιοχή απέναντι από τον Κρητικό, τον τερματοφύλακα των Πρόννων να σώζει στο πλασέ του ποδοσφαιριστή των Ομαλών και στην επαναφορά ο Καραντινός-Νεόφυτος να αστοχεί στο σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα αρκετά μακριά από το αριστερό δοκάρι του Ηρακλή.
Στην επόμενη φάση η ομάδα του Αγίου θα πάρει το προβάδισμα πετυχαίνοντας το 1-0 με ένα καταπληκτικό σουτ του Βαλεντή, έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Κρητικού.
Στο 78’ ο Σέρρας θα βρει κάθετα τον Βαλεντή, με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ και τον Κρητικό να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Και ενώ τα Ομαλά είχαν τον έλεγχο οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, παραλίγο να φέρουν το ντέρμπι στα ίσια. Όμως θα σταθούν άτυχοι, αφού το πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, μετά την ωραία ενέργεια του Κυρ. Στάβερη, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου.
Τέλος στο 83’ Τα Ομαλά θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους και τη.... μοναχική τους παρουσία στην κορυφή της Β’ κατηγορίας, αφού θα πετύχουν το τελικό 2-0.
Σκόρερ και πάλι ο συνήθης ύποπτος και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Άγγελος Βαλεντής.
Μετά από έναν ωραίο συνδυασμό έξω από την περιοχή Τζάκης-Καραντινός/Νεόφυτος αλλάζουν μπάλα με τον τελευταίο να βρίσκει με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή και λίγο αριστερά τον Βαλεντή και αυτός με ωραίο πλασέ δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Κρητικό αφού η μπάλα καταλήγει στο βάθος της εστίας του!
Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του ντέρμπι δεν άλλαξε κάτι και τα Ομαλά πήραν μια σημαντική νίκη, την τρίτη τους φετινή, σπάζοντας παράλληλα και την «κατάρα» της έδρας, αφού η σημερινή ήταν η πρώτη που πετυχαίνουν, μετά από τις δυο προηγούμενες ισοπαλίες.
Βρέθηκαν έτσι μόνα πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο τους.
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(---),Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ., Σέρρας, Νεόφυτος Χ. (44’ λ.τ. Μαζαράκης), Αλεξανδράτος, Βαλεντής, Σίμο, Τσακαρισιάνος Χρ., Τζάκης, Καραντινός/Νεόφυτος.
Ηρακλής:(--),Κρητικός, Καμπίτσης, Σπαθής, Ρασσιάς, Στάβερης Ν., Λυμπεράτος (55’ Πετράτος), Ραπάι,, Γκαζάρ, Καμπίτσης Σ., Στάβερης Κ., Τότολος (80’ Καχρίλας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου