Κυριακή, Δεκεμβρίου 4

Νικήτρια στο ντέρμπι η Εικοσιμία 2-1 τον Παγκέ


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (έβρεχε σε όλη τη διάρκεια του), στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, η Εικοσιμία ήταν η μεγάλη νικήτρια και πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι και τρίτη φετινή, ανέβηκε τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.
Αντίθετα με την Αργοστολιώτικη ομάδα που, εκτός του αήττητου, έχασε και την πρωτιά και δέχθηκε την φετινή παραβίαση της εστίας της και μάλιστα με δυο τέρματα.
Έτσι μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αγωνιστικά, όπως προαναφέραμε, είχαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, γεμάτο πάθος και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν κατάλληλος, εν τούτοις οι ομάδες προσπάθησαν και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν να ξεδιπλώσουν μέρος από την ποιότητα τους και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών τους.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και για τουλάχιστον 35’ είχαν την συντριπτική υπεροχή και πίεζαν στην περιοχή του Κουστουμπάρδη για ένα γκολ με αποτέλεσμα να έχουν αναγκάσει σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους.
Από το σημείο όμως αυτό και μετά, μια αλλαγή του Δ. Ζησιμάτου θα αλλάξει τις ισορροπίες στον αγώνα και με τον Νεστερένκο στη θέση του Καπλάνη, η ομάδα του αρχικά θα ισορροπήσει και στη συνέχεια θα πετύχει το 1-0 με τον Δ. Πολλάτο που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.
Έτσι με την συμπλήρωση των πρώτων 45’ οι γηπεδούχοι θα είναι μπροστά στο σκορ.
Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε ακόμη καλύτερο και οι «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο πολλές.
Οι γηπεδούχοι πλέον με καλύτερη ψυχολογία, ένεκα του 1-0 μπήκαν πολύ δυνατά, πέτυχαν σχετικά γρήγορα το 2-0 και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς.
Στη συνέχεια και με το εις βάρος του 0-2 ο Παγκέ, ανέβηκε επιθετικά μείωσε στο 2-1, αλλά δεν δημιουργούσε σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, έχασαν και πάλι καλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα παραλίγο να το πληρώσουν με την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, αλλά ο Κουμαριώτης έσωσε πάνω στην γραμμή από το 2-2.
Συμπερασματικά η απουσία του Θ. Μπαζάρογλου, η αναγκαστική αλλαγή του Ι. Βουκελάτου, αλλά και η συμμετοχή στο παιχνίδι από πλευράς Εικοσιμίας, λίγο μετά το 30’, του Νεστερένκο, ήταν τα στοιχεία που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Βουκελάτος θα βρεθεί μέσα στην περιοχή έτοιμος να «εκτελέσει» τον Κουστουμπάρδη, όμως ο Γερασιμάτος θα του «κλέψει την μπουκιά από το στόμα», αφού θα διώξει την μπάλα πλάγιο.
Σε ένα δυνατό σουτ του Ντεντλάλα στο 7’, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα περάσει κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι στο 30’, μετά το κόρνερ του Μπούσι από δεξιά, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, όμως δεν θα βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του, μετά το αρχικό διώξιμο του Σκαμαντζούρα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 41’ η ομάδα της Λειβαθούς θα προηγηθεί στο σκορ 1-0 με γυριστή κεφαλιά του Δημ. Πολλάτου, μέσα από την περιοχή, στο ψηλοκρεμαστό φάουλ του Μπούσι.
Ένα σουτ του Μπούσι από τα όρια της περιοχής στο 44’ αποκρούεται από τον Σκαμαντζούρα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου θα έχουμε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για την υπόδειξη ενός οφσάιντ και τον Βουκελάτο να φεύγει μόνος προς την αντίπαλη περιοχή.
Με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’, η Εικοσιμία θα χάσει μια καλή ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, όταν ο Καππάτος δεν εκμεταλλεύεται την λάθος πάσα του Σκαμαντζούρα (του γλίστρησε η μπάλα), καθυστερεί στο πλασέ και χάνεται μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 57’ μετά από ωραία ενέργεια θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα περνάει παράλληλα με την εστία άουτ, αφού ούτε και ο Δημ. Πολλάτος προλαβαίνει στην προβολή.
Στο 64’ ο Αλ. Πολλάτος με ωραία κάθετη πάσα θα βγάλει τον αδελφό του Δημήτρη, απέναντι από τον Σκαμαντζούρα που με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του, αλλά και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 64’ θα μειώσει σε 2-1, όταν στο φάουλ του Τούρλα, Κουστουμπάρδης και Μπούσι δεν συνεννοούνται, η μπάλα θα βρει στην πλάτη του μέσου της Εικοσιμίας, θα στρωθεί στον Π. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος σε κενή εστία θα την σπρώξει στα δίχτυα, ξαναβάζοντας και πάλι στο «κόλπο» την ομάδα του.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για του γηπεδούχους να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο 78’ με τον Δημ. Πολλάτο, να αποφεύγει στην έξοδο τον Σκαμαντζούρα και στην κενή εστία να κάνει ένα πολύ κακό τελείωμα, ίσως και «τσαφ» και ο Μανωλάτος να απομακρύνει την μπάλα.
Στο 85’ Νεστερένκο-Αντωνάτος συνεργάζονται εκτός περιοχής με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με την μπάλα όμως, να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Και ενώ οι γηπεδούχοι σπαταλούσαν τις ευκαιρίες στο 90+1’ παραλίγο να το πληρώσουν, όμως θα είναι τυχεροί αφού ο Κουμαριώτης θα απομακρύνει την μπάλα πάνω από την εστία του με το κεφάλι, στο ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του πέναλτι του Τούρλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κλειτογιάννη από δεξιά.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+2’ με τον Χρηστάτο να βρίσκει λίγο έξω από την περιοχή τον Αντωνάτο και τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ που αναγκάζει τον Σκαμαντζούρα να «απογειωθεί» και να διώξει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Διαιτητής ο Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Καππάτος, Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ. (81’ Αντωνάτος), Καπλάνη (31’ Νεστερένκο), Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (76’ Χρηστάτος), Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος.
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Τριανταφυλλίδης Π., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε., Muka (66’ Μανωλάτος), Λαμπρόπουλος, Αρμάντο (88’ Γιαννάτος), Ντεντλάλα, Τούρλας, Βουκελάτος (50’ Πολλάτος Διον.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου