Παρασκευή, Δεκεμβρίου 2

Η Pregame της 5ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Εικοσιμίας - Παγκεφαλληνιακού στις Κεραμειές



Με έναν από τους δυο προγραμματισμένους αγώνες του Σαββάτου, αφού αναβλήθηκε αυτό μεταξύ Προόδου-Οδυσσέα στην Ιθάκη, λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο. και δυο την Κυριακή, συνεχίζεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι των Κεραμειών την Κυριακή το μεσημέρι, ανάμεσα στην Εικοσιμία και τον πρωτοπόρο, αήττητο Παγκεφαλληνιακό.
Για την περσινή πρωταθλήτρια είναι ένα παιχνίδι που «καίγεται» για την κατάκτηση του τρίποντου, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της για την 4αδα, αλλά και για το καλό πλασάρισμα.
Ο Παγκέ, με την καλύτερη του παρουσία τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται από την αρχή «κολλημένος» με την κορυφή και παραμένει αήττητος μετά από 4 αγωνιστικές. Λογικά περιμένουμε μεγάλο παιχνίδι!
Όμως πριν και συγκεκριμένα το Σάββατο θα προηγηθεί ένα παιχνίδι.
Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 3 μ.μ., στο Ενωσιακό στα Φαρακλάτα, η Σάμη που δεν ικανοποιεί μέχρι τώρα θα φιλοξενήσει τον επικίνδυνο και «πολεμιστή» Εθνικό Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι αρκετά ενδιαφέρον, αφού και οι δυο ομάδες για τους δικούς τους, ξεχωριστούς λόγους, θέλουν βαθμούς!
Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται με ένα εξίσου ενδιαφέρον παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο, αλλά την Κυριακή στις 3 μ.μ. με τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα να διεκδικούν απέναντι στα Φωκάτα το 4Χ4, περιμένοντας παράλληλα τα νέα από το ντέρμπι των Κεραμειών, την ίδια ώρα και σε συνδυασμό με το ρεπό του Παλληξουριακού, να ξέρουν αν θα τεθούν επικεφαλής της βαθμολογίας με ή χωρίς "συντροφιά"!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Α.Ο. Παλληξουριακός.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  3-12-2016   ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός
Κιόσης
Κώστας
Καραίσκος Απ.
Κώτσης Ι.
2.
Κυριακή   4-12-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμία - Παγκεφαλληνιακός
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Καραίσκος Απ.
Μενεγάτος Ε.

3.
Κυριακή   4-12-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Κιόσης Κ.
Γασπαράτος Γ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 4ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 3-4/12, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  3-12-2016
Το Σάββατο το απόγευμα στις 3 μ.μ, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Σάμη φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και θα λέγαμε κρίσιμο για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι με ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην διοργάνωση στους τέσσερις μέχρι τώρα αγώνες που έχουν δώσει..... κατάφεραν να έχουν μόνο μία νίκη, απέναντι στον αδύναμο Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά και τρεις ήττες, γεγονός που έχει κάνει δύσκολη την κατάσταση στην ομάδα του Κ. Βιτωράτου. Αποτέλεσμα; Το συγκεκριμένο παιχνίδι να γίνεται κομβικό και η νίκη να είναι μονόδρομος, αν οι Σαμικοί δεν επιθυμούν ο όνειρο της 4αδας να γίνει εφιάλτης στη συνέχεια.
Είναι αλήθεια, ότι οι Σαμικοί φέτος ενισχύθηκαν σημαντικά, έβαλαν αρκετά ψηλά τον στόχο, φέρνοντας δυνατά ονόματα στην ομάδα και όλοι την θεωρούσαμε έτοιμη για πολλά πράγματα. Μέχρι τώρα δεν μας επιβεβαίωσαν. Ωστόσο μια νίκη, που θα είναι και το ζητούμενο στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις. Μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη συνέχεια, γιατί και ποιοτικοί είναι, αλλά και δυνατή ομάδα διαθέτουν. Ένα «ξύπνημα» λοιπόν δυναμικό, ίσως αλλάξει τα πάντα. Ίδωμεν!
Οι φιλοξενούμενοι του Νικόλα Κουρούκλη μπορεί να μην έχουν γευθεί ακόμη τη χαρά μιας ιστορικής για αυτούς νίκης, μπορεί να έχουν τρεις ήττες στα τέσσερα παιχνίδια, όμως σε όλα έδειξαν πάθος το πάλεψαν, αν και δεν ήταν ποτέ το φαβορί, απέναντι στις πρωταγωνίστριες ομάδες. Για αυτόν τον λόγο και οι γηπεδούχοι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και πάθος για να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν ώστε να μην πέσουν "θύμα" κάποιας έκπληξης.
Είναι ένα παιχνίδι που και στα 90’ θα υπάρχει ενδιαφέρον, θέαμα και ίσως αρκετά γκολ. Και οι δυο ομάδες είναι επιθετικές, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν σκοπιμότητες και θα παρακολουθήσουμε όμορφο θέαμα.
    
Κυριακή  4-12-2016
Συνέχεια στην αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου και της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό των Κεραμειών και την Εικοσιμία να φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό σε ένα μεγάλο βαθμολογικά ντέρμπι.
Οι γηπεδούχοι με ένα μέτριο ξεκίνημα, μετρούν μέχρι τώρα δυο νίκες και ισάριθμες ήττες. Μάλιστα και τις δυο ήττες τις δέχθηκαν σε παιχνίδια ντέρμπι, με Διλινάτα εντός και Παλληξουριακό την προηγούμενη Κυριακή εκτός.
Διαφορετική είναι η κατάσταση στους φιλοξενούμενους οι οποίοι μετά την σημαντική φετινή τους ενίσχυση με παίκτες από το πάνω «ράφι» και μπαρουτοκαπνισμένους στα τοπικά πρωταθλήματα, έχοντας και την ανάλογη εμπειρία, οδηγούν την ομάδα του Αργοστολιού από επιτυχία σε επιτυχία και με πολύ καλή μάλιστα αγωνιστική παρουσία.
Έχουν πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή αρχή με 3 νίκες και μια ισοπαλία στο Ληξούρι με τον Παλληξουριακό, με αποτέλεσμα να είναι αήττητοι και να οδηγούν την κούρσα της Α΄ κατηγορίας, συγκάτοικοι με τους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής!
Τόσο η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, όσο και αυτή του Θ. Βουκελάτου «καίγονται» για τους βαθμούς, που για αυτούς θα σημαίνουν πολλά. Για τους πρωτοπόρους θα σημαίνει «μοναξιά» στην κορυφή, ενώ για τους γηπεδούχους θα είναι μια μεγάλη ανάσα που μπορεί να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης. Άλλωστε η ομάδα της Λειβαθούς δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι η περυσινή μας πρωταθλήτρια και έχει «καρδιά»!
Το περιμένουμε σαν ένα μεγάλο ντέρμπι και τι δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Είναι σύνολα τα οποία διαθέτουν ποδοσφαιριστές σημαντικούς και ηγέτες, παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο ότι θα μας αποζημιώσουν, όσους παραβρεθούμε την Κυριακή στις Κεραμειές.
    
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, τα αήττητα Διλινάτα φιλοξενούν την πάντα υπολογίσιμη και ενισχυμένη ομάδα των Φωκάτων, με μοναδικό στόχο το σερί να συνεχιστεί φτάνοντας το 4Χ4!
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», πολύ ενισχυμένη φέτος και με το απόλυτο μέχρι στιγμής, δείχνει ικανή να επιστρέψει και να ξανά αναλάβει τα «σκήπτρα» του τοπικού ποδοσφαίρου, μετά απο πέντε περιόδους
Μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες, όλες εκτός έδρας, η μία μάλιστα στο ντέρμπι στις Κεραμειές με την Εικοσιμία και άλλες στην Ιθάκη την προηγούμενη αγωνιστική με το εντυπωσιακό 7-2 επί του Οδυσσέα. Επίσης πέρασε, έστω και δύσκολα, από τον Άγιο Αντώνη και τον Εθνικό 3-2.
Αποτέλεσμα αυτών είναι να βρίκεται στην 3η θέση τους βαθμολογικού πίνακα, μόλις έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Παλληξουριακό-Παγκεφαλληνιακό και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Έτσι είναι επιβεβλημένη μια ακόμη νίκη επί του συγκεκριμένου αντιπάλου, περιμένοντας παράλληλα, ένα καλό νέο από τις Κεραμειές και με τους Ληξουριώτες να έχουν ρεπό, να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλοπάτι!
Από την άλλη τα Φωκάτα με μια πολύ καλή παρουσία μέχρι τώρα, έχουν δυο νίκες με Οδυσσέα και Σάμη, εντός έδρας και μια επίσης ως τυπικά γηπεδούχος από την Εικοσιμία, δείχνουν ότι μπορούν φέτος να κάνουν την υπέρβαση, αν και ο στόχος που έχει μπει από την αρχή, είναι η εύκολη παραμονή, το καλό βαθμολογικό πλασάρισμα και το όμορφο ποδόσφαιρο.
Μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει και στα δυο και με την ίδια «συνταγή» θα πάνε στα Φαρακλάτα για να πάρουν και από εκεί, ότι καλυτερο τους αναλογεί.
Σημαντική θα είναι η απουσία του Χρίστο Σωτ., αφού ο "κυανόλευκος" αμυντικός των Φωκάτων, είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή του ο Δ. Γαρμπής.
Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με του γηπεδούχους του Γκ. Ρέτσι να είναι ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τους δίνει και τους τρεις βαθμούς. Για αυτό πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, απέναντι σε μια φιλόδοξη και ικανή για τη «ζημιά» ομάδα, όπως είναι αυτή της Λακήθρας!
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Τέρματα
Βαθμ.
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
3
1
0
9 - 0
10
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
4
3
1
0
8 - 0
10
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3
3
0
0
11 - 4
9
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
2
0
2
5 - 4
6
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3
2
0
1
6 - 2
6
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
4
1
0
3
5 - 7
3
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
1
2
1 - 9
1
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
0
1
3
3 - 8
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
0
3
2 - 16
0
    
Η επόμενη (6η) αγωνιστική
(Σ/Κ 10-11/12)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ- Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου