Κυριακή, Ιανουαρίου 7

Με το… δεξί μπήκε ο ΑΣΚ στο 2018 Σημείωσε κόντρα στην Απολλωνιάδα την 12η νίκη του σε 12 αγώνες στην Α1 ΕΣΚΑ-Η – την πρώτη για το 2018


Ο ΑΣΚ νίκησε στο Αργοστόλι και την Απολλωνιάδα σε ένα παιχνίδι θρίλερ με 69-68 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο 2018.

Μάλιστα, κατάφερε να φτάσει στην νίκη που ήταν η 12η σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, με δραματικό τρόπο! Με ένα καλάθι του Νικόλα Βαλλιανάτου (έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ) στα 26’’ πριν το φινάλε που έδωσε προβάδισμα στον ΑΣΚ με 66-65, αλλά και στην αστοχία σε μία βολή του Παπαφωτίου, ο οποίος θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση σε φάουλ πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο σε νεκρό χρόνο. Ο νεαρός άσος της Απολλωνιάδας αστόχησε σε μία από τις τρις βολές, και έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση (το σκορ ήταν 69-66).
Κάπως έτσι, ο ΑΣΚ έστω και αν δεν εμφάνισε και το καλύτερό του πρόσωπο (πράγμα λογικό καθώς η ομάδα προέρχεται από την διακοπές και την αγωνιστική απραξία των εορτών), κατάφερε να επιβιώσει και να συνεχίσει αήττητος και στην κορυφή της βαθμολογίας την πορεία του στο πρωτάθλημα.
Πρώτος σκόρερ του ΑΣΚ ήταν ο Ακτύπης με 19 πόντους, ενώ σημαντική συμβολή στην νίκη είχε ο Τσαπρούνης, ο όποιος σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους σε κρίσιμο σημείο και βοήθησε τον ΑΣΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι (η Απολλωνιάδα είχε προηγηθεί με 58-52 στο 32’), ενώ και από τους μικρούς, ο Γιάννης Μουίκης πήρε την ευκαιρία που του αναλογούσε και βοήθησε την ομάδα σε άμυνα και επίθεση.  
Ο ΑΣΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πολύ καλή νεανική ομάδα, η οποία εμφανίστηκε με μία… εξωπραγματική για τα δεδομένα ευστοχία
Βραβεύθηκε ο Γεράσιμος Λιγνός
Ο ΑΣΚ στην διάρκεια του ημιχρόνου βράβευσε τον παραολυμπιονίκη κολυμβητή Γεράσιμο Λιγνό για την σπουδαία πορεία του και τις παγκόσμιες επιτυχίες του το 2017.
Την αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Θανάσης Μουίκης, παρέλαβε η μητέρα και προπονήτρια του Κεφαλονίτη Κολυμβητή, Αλεξία  Μωραϊτου, καθώς ο νεαρός κολυμβητής δεν βρίσκεται στην Κεφαλονιά. 
ΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ 69-68
Διαιτητές : Μακρόπουλος – Ελ Άνυ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15 , 34-34, 52-52 , 69-68
ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Χουλιαράς 9 (1), Μουίκης 10 (2), Χατζής 8, Μπαχός 3 (1), Αγγελάτος, Ακτύπης 19 (1), Καραπέτσας, Βαλλιανάτος 4, Τσαπρούνης 16 (1).
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Δελέγκος): Παπανδρεόπουλος 9 (1), Μπαζίνας 27 (1), Γκίκας, Παπαφωτίου 15 (3), Κασπίρης 14 (3), Χριστόπουλος, Κυριαζής 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου