Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Νίκησε το Μπάσκετ.... Φοβερό το ντέρμπι έσπαγε καρδιές από την αγωνία


Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, στο ντέρμπι του πρωταθλήματος Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η,. στο κατάμεστο από φίλους των δυο ομάδων, Κλειστό της Παλλικής, σήμερα Κυριακή μεσημέρι, έγινε το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των πρωτοπόρων Κεφαλονίτικων ομάδων Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου – Α.Σ. Κεφαλονιά.
Ένα γεγονός που καταδεικνύει ότι το Κεφαλονίτικο μπάσκετ γράφει ιστορία και δυο ομάδες του νησιού διεκδικούν τον φετινό τίτλο, όντας πρωτοπόρες.
Η Αργοστολιώτικη ομάδα πήρε το ρόζ Φ.Α., με τη νίκη της 59-54, έκανε το 13Χ13 και πλέον γίνεται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς, της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού ήδη έχει ξεφύγει δυο βαθμούς από τους σημερινούς της αντιπάλους.
Η Αγωνία από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι μάχες στο παρκέ και το πάθος των παικτών έδιναν μια όμορφη εικόνα, κάνοντας τους θεατές να τους χειροκροτούν σε κάθε φάση του παιχνιδιού.
Και οι δυο ομάδες, διοικήσεις – παίκτες είναι άξιες συγχαρητηρίων για αυτά που έχουν δημιουργήσει κάνοντας το μπάσκετ πρώτο άθλημα στο νησί, αναγκάζοντας παράλληλα όλη την μπασκετική περιφέρεια να μιλάει για αυτές.
Όλα κύλησαν ομαλά στο Ληξούρι και αν εξαιρέσουμε την ανόητη ενέργεια κάποιου οπαδού, στα 3’ και 29’’ πριν την ολοκλήρωση του 3ου 10λέπτου, να πετάξει ένα μπουκάλι στο παρκέ, ενέργεια που προκάλεσε μια 5λεπτη διακοπή, αξίζουν συγχαρητήρια οι Ληξουριώτες.

Χρώμα στην διαδικασία έδωσαν και τα κορίτσια από την σχολή χορού της κ. Ελισάβετ Λιβιεράτου που καταχειροκροτήθηκαν.
Μέσα σε όλα και η άριστη διαιτησία των Καρακάση – Σοφιανόπουλου.
ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 54-59
Διαιτητές: Καρακάσης – Σοφιανόπουλος
Δεκάλεπτα: 13-16, 26-25, 40-47 , 54-59.
ΝΕΟ Ληξουρίου:(Μ. Τζουγανάτος), Αντωνάτος 5, Παπαγιάννης, Συνοδινός Π. 4, Ντούλες, Βεργανελάκης 6, Συνοδινός Χρ., 12 (4), Λιάκος 3, Σκροπολίθας, Μαρούλης 9, Τρυφωνόπουλος 15.
Α.Σ. Κεφαλονιά:(Λεων. Παπαδάτος), Γιαννάτος, Χουλιαράς 12 (1) Μουϊκης, Καβαλλιεράτος, Χατζής 19 (2) Μπαχός 11 (1), Ακτύπης 6, Καραπέτσας, Βαλλιανάτος 6, Τσαπρούνης 5 (1).
Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από το ντέρμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου