Παρασκευή, Ιανουαρίου 12

Η pregame της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2017-2018


Με τρία παιχνίδια και την 6η αγωνιστική, αν δεν μας επηρεάσει η απεργία των πλοίων, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά από διακοπή περίπου ενός μήνα, το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας.
Μια αγωνιστική με αρκετό ενδιαφέρον σε δυο γήπεδα. Σε Βαθύ και Κεραμειές εστιάζεται σίγουρα περισσότερο και στα παιχνίδια Οδυσσέα - Ερύσσου (που πιθανόν να υπάρξει και αναβολή, αφού ακούγεται ευρέως για παράταση της απεργίας των πλοίων), Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πυλαριακού.
Στο τρίτο της αγωνιστικής η Εύγερος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα από τον Εθνοφρουρό και εύκολα ή δύσκολα, θα πάρει το τρίποντο της νίκης.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η ομάδα του Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  13-1-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθάκ. - Α.Ο. Ερύσσου
Χρηστάτος
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Καλαφάτης Δ.
2.
Κυριακή 14-1-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πυλαριακός
Καραίσκος
Αποστόλης
Χατζηγεωργίου Ν.
Θανάσης Ε.
3.
Κυριακή  14-1-2018  ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Εθνοφρουρός
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Μαγουλάς Σπ.
Καλογηράς Ι.
            
Σάββατο  16/12
Με το παιχνίδι Οδυσσέα Ιθάκης – Ερύσσου στο Βαθύ, το πρωί στις 11:00 του Σαββάτου, ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας το οποίο επαναρχίζει, μετά από διακοπή περίπου ενός μήνα!
Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο και οι δυο ομάδες θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τις κρατήσει ζωντανές στους στόχους τους για τη συνέχεια.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης με μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία μέχρι σήμερα, βρίσκονται 1 μόλις βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Εύγερο - Πυλαριακό και σε καμία των περιπτώσεων δε θα ήθελαν μια γκέλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού εκτός του δικού τους τρίποντου περιμένουν και κάποιο δώρο στο παιχνίδι των Κεραμειών, ώστε να βρεθούν ακόμη ψηλότερα.
Η νίκη λοιπόν για την ομάδα του Οδυσσέα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και για αυτό οι ποδοσφαιριστές του θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο να «καθαρίσουν» ένα διόλου εύκολο παιχνίδι.
Στην άλλη πλευρά και στην ομάδα της Βόρειας Κεφαλονιάς την Έρυσσο, τα πράγματα φέτος είναι εντελώς διαφορετικά, αφού με την παρουσία στον πάγκο της του Γκ. Ρέτσι, δείχνει ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και αναμένεται να δώσει τη δική της «μάχη» παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, να μπει στην τελική 4αδα, μετά από 3 χρόνια (περίοδος 2014-2015).
Το σίγουρο είναι, ότι πηγαίνει στην Ιθάκη για να διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί, αν και η δυσκολία του παιχνιδιού είναι αντικειμενικά μεγάλη!
Ο Οδυσσέας βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας με 9 βαθμούς, έχοντας μέχρι τώρα στους 4 αγώνες που έχει δώσει, 3 νίκες και 1 ήττα.
Η αντίπαλος του βρίσκεται στην 4η με 7 βαθμούς σε 5 παιχνίδια, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία στο ενεργητικό του.
Αν τελικά διεξαχθεί, αφού ακούγεται ότι θα συνεχιστεί η απεργία των πλοίων, περιμένουμε ένα δυνατό και αμφίρροπο  παιχνίδι, με τον γηπεδούχο Οδυσσέα, να έχει ένα σχετικό προβάδισμα στο παιχνίδι.
            
Κυριακή  14/1
Τέλος η αγωνιστική μεταφέρεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 14/1, όπου στο Δημοτικό των Κεραμειών στις 11 το πρωί ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τον εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Πυλαριακό, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες.
Οι "πράσινοι" μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες τους, βρίσκονται μακριά από τον στόχο τους και με μια νέα 3η θα βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη θέση, μιας και η διαφορά πιθανόν να μεγαλώσει περισσότερο.
Έτσι, από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η νίκη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομάδα του Τάκη Φωή, ώστε να επανέλθει η καλή ψυχολογία και τα χαμόγελα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε, μετά από μια πολύ καλή μέχρι τώρα παρουσία, παραμένουν αήττητοι και πρωτοπόροι, ισόβαθμοι με την Εύγερο.
Παρουσιάζονται σε κάθε παιχνίδι δυνατοί και παράλληλα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, βρίσκονται μέσα στους στόχους τους.
Σίγουρα στις Κεραμειές το έργο τους θα είναι δύσκολο, αλλά όλοι στους "κυανέρυθρους" της Πυλάρου πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να συνεχίσουν στην κορυφή.
Οι φιλοξενούμενοι με 3 νίκες και 1 ισοπαλία και 10 βαθμούς, όπως γράφουμε παραπάνω, έχουν πιάσει κορυφή, ενώ οι γηπεδούχοι με δυο νίκες και αντίστοιχες ήττες, βρίσκονται εκτός 4αδας και στην 5η θέση με 6 βαθμούς.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, που ίσως καταλήξει σε ντέρμπι και τις δυο ομάδες να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη!
            
Τέλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 3 μ.μ., στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική με ένα παιχνίδι που αν έρθουν όλα φυσιολογικά θα έχει ελάχιστο αγωνιστικό ενδιαφέρον. 
Εκεί λοιπόν, η άλλη πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Εύγερος, σε ένα παιχνίδι που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της 4ης φετινής της νίκης, φιλοξενεί τον ουραγό και με αρκετά προβλήματα συγκρότησης ανταγωνιστικής ενδεκάδας, τουλάχιστον μέχρι και την διακοπή, Εθνοφρουρό.
Οι "πορτοκαλί" με μια παρουσία πρωταθλητισμού μέχρι σήμερα διατηρούν το αήττητο και θέλουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι να αποδείξουν την ανωτερότητα τους, κατακτώντας το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, ενώ αν τα νέα από τις Κεραμειές το πρωί είναι καλά, τότε θα βρεθούν μόνοι τους σε αυτή.
Βίος αντίθετος για την ομάδα το Αργοστολίου, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση. 
Το χειρότερο όμως για αυτή, μέχρι σήμερα, είναι η έλλειψη συγκρότησης ενδεκάδας, αφού δεν διαθέτει μικρούς να την στελεχώσουν, με αποτέλεσμα να έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει με "9"!
Φυσικά δεν γνωρίζουμε αυτή τη φορά αν παρουσιάσει την ίδια εικόνα ή ωστόσο στην περίοδο των μεταγραφών που διανύουμε, έχει βρει τους παίκτες που θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει ένα καυτό πρόβλημα που την ταλαιπωρεί.
Η ομάδα το Χρ. Παπαναστασάτου, αήττητη με 3 νίκες και μια ισοπαλία ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Πυλαριακό με 10 βαθμούς.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τελευταία θέση με 0 βαθμούς και 4Χ4 ήττες.
Προβλέπεται ένα παιχνίδι με σοβαρό προβάδισμα νίκης των γηπεδούχων, πρωτοπόρων της κατηγορίας και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί από το πως θα παρουσιαστούν οι φιλοξενούμενοι.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών.
Ν.
Ι.
Η.
Γκολ
Βαθμ.
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
4
3
1
0
19 - 3
10
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος
4
3
1
0
10 - 2
10
3.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
4
3
0
1
16 - 3
9
4.
Α.Ο. Ερύσσου
5
2
1
2
16 - 10
7
5.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4
2
0
2
8 - 9
6
6.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
5
0
1
4
2 - 13
1
7.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
4
0
0
4
2 -33
0
            
Η επόμενη (7η) Αγωνιστική
(20-21/1/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
3.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
Ρεπό:Α.Ο. Ερύσσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου