Τετάρτη, Δεκεμβρίου 5

Εντυπωσιακό φινάλε στον Σταυρό..... Οδυσσέας - Φωκάτα 1-2 στο 90+6'


Σε ένα πολύ ανοικτό, δυνατό και καλό παιχνίδι, στο εξ’ αναβολής της 1ης αγωνιστικής στον Σταυρό της Ιθάκης, τα Φωκάτα στις καθυστερήσεις απέδρασαν από το νησί του Οδυσσέα, με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του τοπικού Οδυσσέα με σκορ 2-1.
Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ αγωνία και πραγματικά έσπασαν καρδιές.
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να σπάσουν την αντίπαλη, καλοστημένη άμυνα των Φωκάτων, με αποτέλεσμα να ψάχνουν το γκολ με μακρινά σουτ, τα οποία ή αποκρούονταν χωρίς πρόβλημα από τον Αντωνίου, είτε κατέληγαν εκτός εστίας.
Οι φιλοξενούμενοι, σε αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα μετά το 0-1, έδωσαν χώρο και με σωστή τακτική έφτασαν πρώτοι στο γκολ, μετά από έξι λεπτά από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 87’.
Από εδώ και πέρα έσπασαν καρδιές από την αγωνία, ώσπου η ομάδα του Δ. Λιονάτου θα πετύχει στο 90+6’ το τελικό 1-2.
Φάσεις και γκολ
Στο 32’, ο Καμπανός θα ανατρέψει τον Π. Κουτσουβέλη και ο διαιτητής κ. Μαγουλάς υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος και θα στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του, ώστε να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Ίσως και να ήταν η πιο καθοριστική στιγμή στο παιχνίδι.
Στο 38’ οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν άτυχοι, αφού το δυνατό σουτ του Αραβαντινού και με την παρέμβαση του Μουράγι η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καταλήγει κόρνερ.
Στο 51’ τα Φωκάτα θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 0-1.
Ο νεαρός Τριανταφυλλίδης, που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Κονόμη και αυτός με δυνατό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι.
Η ισοφάριση και το 1-1 για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 87’. Ο Σέλα σε μια από τις γνωστές του ταχύτατες ενέργειες από αριστερά, θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει στην απέναντι γωνία και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό Το 1-1 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, τα Φωκάτα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90+6’ θα πετύχουν το 1-2, παγώνοντας τον Σταυρό.
Ο Λουλάι εκτελεί το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Γκέκας θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και με κοντινό ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι, χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη, που την φέρνει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη των Διλινάτων με 6 βαθμούς!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τις κ. Δ. Ρηγοπούλου και Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Προσαλέντης Γ., Ρενάτο, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Μετσάνι Α., Τσίρος, Φατούρος (53’ Λεκατσάς), Λαμπρόπουλος, Πατσαλιάς (67’ Βλασσόπουλος), Σέλα.
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Πολλάτος Διον., Λουλάι, Καμπανός, Παλικισιάνος, Τζωρτζάτος (67’ Μπουγάς), Τριανταφυλλίδης, Αραβαντινός, Κονόμη, Τσάκος (53’ Γκέκας), Σελενίτσας (70’ Φωκάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου