Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21

Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Γ. Λιγνός και Παραολυμπιακή ομάδα του Τόκιο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μεταξύ τους και ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Λιγνός!

Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου δέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέκτησε 11 μετάλλια.

Την ομάδα συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Καλούδης, ο Α Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καρακουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Τζαμούσης, ο ταμίας της ΕΠΕ Άρης Πανανός, ο έφορος αθλημάτων Ανδρέας Κατσαρόε, το μέλος Ιωάννης Βατικιώτης, η αρχηγός της αποστολής στο Τόκιο Σάσα Γκούφα, η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χάρης Περδίκης,ο Γενικός Γραμματέας (και αρχίατρος της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο), Σπύρος Σπύρου αλλά και ο έφορος εθνικών ομάδων, Κωνσταντίνος Σιάχος, οι γιατροί της αποστολής και μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Υποδεχόμενη τους αθλητές και τους προπονητές τους, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Σας υποδέχομαι σήμερα εδώ με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες σας. Αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του. 

Είστε εσείς, που μας θυμίζετε ότι καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του, όταν δεν πτοείται από την αποτυχία και την ήττα επειδή, βαθιά μέσα του, γνωρίζει ότι είναι παροδικές. 

Εσείς, που έχετε ενστερνιστεί τη βεβαιότητα ότι «κάθε τι αδύνατο είναι δυνατό» και το επιβεβαιώνετε με τον καθημερινό σας αγώνα. Εσείς, που με την αφοσίωση, το θάρρος, την αποφασιστικότητά σας εμπνέετε και παροτρύνετε στο «ευ αγωνίζεσθαι» και άλλους νέους, είτε αντιμετωπίζουν κινητικά, αισθητηριακά ή νοητικά προβλήματα, είτε όχι.

Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, τους συνοδούς, τους προπονητές, και βέβαια να συγχαρώ θερμά όλους τους αθλητές που απέσπασαν μετάλλια στο Τόκιο, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση, ανεξαρτήτως διακρίσεων. Είστε ένα σπουδαίο παράδειγμα της αδήριτης αλήθειας ότι το σώμα υποτάσσεται στο πνεύμα και ότι οι ατέλειές του πολύ συχνά δεν συνεπάγονται παθητικότητα αλλά δύναμη. 

Εύχομαι η λαμπρή σας παρουσία στους Αγώνες και η καθημερινή σας συμμετοχή στην αθλητική ζωή να βοηθήσει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, του αποκλεισμού και των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία. 

Εσείς, με τον τρόπο ζωής σας, δείχνετε τον δρόμο. Και μας υπενθυμίζετε το χρέος που έχουμε απέναντί σας, προκειμένου να έχετε μια καθημερινότητα αξιοπρεπή, δημιουργική, ισότιμη.»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, επεσήμανε την παρουσία του στο Τόκιο όπου ήταν μαζί με τους αθλητές, και παρακολούθησε από κοντά τις μεγαλειώδη προσπάθεια των αθλητών. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι σε λίγο καιρό θα ναι έτοιμο το Παραολυμπιακό κέντρο στη Ραφήνα, όπως έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες. 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Χρήστος Καλούδης πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την επίσημη σελίδα στο f/b της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου