Κυριακή, Μαΐου 29

Μεγάλη νίκη για τον Παλληξουριακό στο Άστρος 3-1 τον Πανθυρεατικό.... Κοντά στην Γ' Εθνική

3η και φαρμακερή ήταν η έξοδος αυτή για τον Παλληξουριακό, και ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή της σειράς, αφού πριν από λίγο στο Δημοτικό Στάδιο Άστρους και στα πλαίσια της 6ης προτελευταίας αγωνιστικής του ειδικού πρωταθλήματος, μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία και τον 5ο όμιλο, θα πάρει μεγάλο «2» από γηπεδούχο Πανθυρεατικό με σκορ 1-3!

Μια μεγάλη νίκη, η οποία τον κρατάει ολοζώντανο στην διεκδίκηση της ανόδου και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του, που θα πετάει «φωτιές», θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι στιγμής που γράφουμε, Α.Π.Σ. Πάτραι.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, σε ένα δυνατό και αρκετά επεισοδιακό παιχνίδι, γνωρίζοντας την κρισιμότητα του, μπήκε από την αρχή δυνατά, όσο και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φύγει από το Άστρος με το πιο σημαντικό τρίποντο μέχρι τώρα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί «χρυσάφι»

Πολλά μπράβο στην ομάδα της Κεφαλονιάς, στην ομάδα του Ηλία Ζερβού.

Την Κυριακή φυσικά δεν πρέπει να πέφτει «καρφίτσα» στον Άγιο Αντώνη!

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 5’ για τους «ερυθρόλευκους», με τον Ακριστνέι να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και απέναντι από τον Τετόρο να κάνει το πλασέ και θα αποκρούσει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων, σώζοντας την εστία του από το 0-1.

Και η επόμενη στο 10’, πάλι θα είναι για την ομάδα του Ηλία Ζερβού, με τον Γασπαρή αυτή την φορά να κάνει το πλασέ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, μετά την σέντρα από δεξιά του Πολυδωράτου, αλλά και πάλι ο Τετόρος θα πει «όχι» αποκρούοντας την μπάλα.

Στο 27’ ο Μπράτι από δεξιά θα βρει τον Πολυδωράτο, αυτός αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και «κόβει» την μπάλα για τον Adedeji, όμως τελευταία στιγμή και λίγο πριν φτάσει η μπάλα στον επιθετικό του Παλληξουριακού, οι αμυντικοί των γηπεδούχων σώνουν και πάλι την κατάσταση, απομακρύνοντας σωτήρια την μπάλα.

Αυτές ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό και με αυτό το 0-0 θα αποχωρήσουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν δυνατά και αποφασιστικά και στο 48’ θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1.

Ο Πολυδωράτος από δεξιά θα πασάρει την μπάλα για τον Adedeji και ο τελευταίος θα βρει με ωραία παράλληλη πάσα τον Ακριστινέι στη περιοχή, που με ωραίο πλασέ στην κίνηση θα νικήσει αυτή την φορά τον Τετόρο και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας έτσι, κεφάλι στο σκορ η ομάδα του!

Νέα σημαντική ευκαιρία να κάνει τα τέρματα του δύο, θα χαθεί στο 15’ για τον Παλληξουριακό.

Συγκεκριμένα, ο Μπράτι θα βγάλει την παράλληλη πάσα για τον Ακριστινέι και ο τελευταίος από το σημείο του πέναλτι δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Τετόρο.

Και αφού δεν έγινε το 0-2, οι γηπεδούχοι στο 66’ θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο νεαρός Π. Σαβούρδος με εντυπωσιακή κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή και απέναντι από τον Brand τον Τακλή, για να πλασάρει εύστοχα ο τελευταίος και στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όμως, ο Παλληξουριακός θα ξεπεράσει γρήγορα την ψυχρολουσία της ισοφάρισης και στο 73’ θα πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Μπράτι, μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, αρχικά θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, στη συνέχεια το ίδιο θα κάνει και με τον τερματοφύλακα Τετόρο, θα πασάρει στον Πολλάκη, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι σαν αλλαγή και τον πολύπειρο επιθετικό του Παλληξουριακού, σε άδεια εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του 1-2.

Και δεν του έφτανε αυτό το 1-2, αφού στο 84’ θα πετύχει το 1-3, και θα "κλειδώσει" τη νίκη της ομάδας του, με μια εντυπωσιακή απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Φράγκου. Φάουλ το οποίο είχε κερδίσει ο Καράι μετά από εντυπωσιακή ενέργεια.

Έτσι, με αυτό το 1-3 θα γραφτεί ο επίλογος του αγώνα στο Δημοτικό Άστρους, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν θα έχουμε κάτι αξιοσημείωτο, την ομάδα της Κεφαλονιάς να παίρνει μια σημαντική νίκη και να μπαίνει γερά στο κόλπο της ανόδου, δίνοντας παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική, όπου θέλει κατ’ αρχήν τη νίκη στο Ληξούρι απέναντι στον Α.Π.Σ. Πάτραι, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα που ακολουθεί σε λίγο (17:00) στη Καλαμάτα μεταξύ Πανθουριακού – Πανηλειακού.

Μεγάλο μπλέξιμο λοιπόν και όλα παραμένουν ανοικτά για τις τέσσερις από τις έξι ομάδες.

Διαιτητής θα είναι ο κ. Θεοδ. Μαράνος με βοηθούς τους κ.κ. Σωτ. Τζάνη και  Πετρ. Ρούσσο από την Ε.Π.Σ. Αθήνας.

Οι συνθέσεις

Πανθυρεατικός:(Α. Σαβούρδος), Τετόρος, Κλεόπας, Κολοστούμπης, Παπούλιας, Αδάμης, Χάρμπαλης, Σαβούρδος Π., Στρέμπας, Ράλλιος, Τακλής,  Αγγελόπουλος.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Φράγκος, Λούλουδας (60' Πολλάκης), Λυκούδης (60' Νεστερένκο), Κουκουβίνος, Γασπαρής (25' Adedeji), Μπράτι, Ακριστινέι, Καράι, Χατζιάι.

Η βαθμολογία αυτή την στιγμή

Θέση

Ομάδα

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Β

1.

Α.Ο. Πάτραι

5

3

2

0

9 - 2

11

2.

Α.Ο. Πανηλειακός

5

3

2

0

6 - 1

11

3.

Α.Σ. Πανθουριακός     

4

2

2

0

8 - 3

08

4.

Α.Ο. Παλληξουριακός

5

2

2

1

7 - 3

08

5.

Γ.Σ. Πανγυθεατικός

5

1

3

1

4 - 2

06

6.

Α.Ο. Πανθυρεατικός

6

1

1

4

6 - 11

04

7.

Α.Ο. Τσιλιβί

--

--

--

--

--

--

*  Έχουν υπολογιστεί  σε όλες  τις ομάδες οι 3 βαθμοί από τον αγώνα με τον Α.Ο. Τσιλιβί 
*  Ο Α.Ο. Τσιλιβί πρωταθλητής της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου