Κυριακή, Οκτωβρίου 30

Ασταμάτητος 4Χ4 ο Παλληξουριακός πέτυχε triple crown στο σημερινό τελικό του Super Cup….. 3-1 την Εικοσιμία με ανατροπή

Ο πρώτος φετινός τίτλος της χρονιάς στα νησιά μας, ανήκει πλέον στον Παλληξουριακό, αφού στο σημερινό απογευματινό τελικό του 4ου Super Cup της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. περιόδου 2022-2023, που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα είναι ο νικητής απέναντι στην περυσινή φιναλίστ του κυπέλλου, ομάδα του Α.Ο. Εικοσιμίας με σκορ 3-1.

4Χ4 λοιπόν για τους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής, που καταγράφουν ένα μεγάλο ιστορικό ρεκόρ στον θεσμό, μιας και είναι η μοναδική ομάδα που το έχει κατακτήσει!!!

Τέσσερις τελικοί, με ισάριθμες κούπες για τους Ληξουριώτες και συγχρόνως triple crown!!

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το αγωνιστικό μέρος του τελικού, το θέαμα ήταν αρκετά καλό, το παιχνίδι είχε τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν ντέρμπι, ρυθμό και καλές στιγμές.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, πιο έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο τέλος θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 και να βάλουν δύσκολα για 53’ στον αντίπαλο τους, όμως απέναντι σε έναν πιο πλήρη αντίπαλο και αρκετά ποιοτικό, δεν ήταν εύκολο να αλλάξουν δεδομένα του αγώνα έως το τέλος, με αποτέλεσμα στη δεύτερη συμμετοχή τους σε τελικό, με τον ίδιο αντίπαλο να δεχθούν, όπως προαναφέραμε την ήττα.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, αρχικά πραγματοποιήθηκε η απονομή του κυπέλλου στο νικητή Παλληξουριακό, το οποίο κύπελλο παρέδωσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής στον εμβληματικό αρχηγό της Γιώργο Λουλούδα.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά μετάλλια στους διαιτητές, ποδοσφαιριστές και τεχνικό team των δύο ομάδων.

Συγχαρητήρια στον Παλληξουριακό για την 4η συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου, αλλά και στην ομάδα της Εικοσιμίας που στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στον αντίπαλο της στο σημερινό τελικό, αλλά και γενικότερα στο τοπικό ποδόσφαιρο!

Επίσης, πολλά μπράβο στους διοργανωτές, αυτής της όμορφης σημερινής γιορτής του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά και στον κόσμο που ήταν αρκετός και στήριξε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Φάσεις και γκολ του αγώνα

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 17’ για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Ο Κρίστο με ωραία ασίστ θα βρει στην περιοχή τον Μπράτι, όμως ο τελευταίος από καλή θέση, δεν πιάνει καλά το σουτ και αποκρούει ο Μεσολωράς.

Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς θα είναι αυτοί που θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, αφού στο 41’ στην προσπάθεια του Βειζάι στην αντίπαλη περιοχή, και την ανατροπή του από τον Αλ. Λυκούδη, ο διαιτητής κ. Απ. Καραΐσκος θα υποδείξει το πέναλτι.

Την εκτέλεση αναλαμβάνει και ευστοχεί για το 1-0 ο Αρντίτ Μπούσι.

Με το σκορ στο 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του τελικού.

Στην επανάληψη ο Παλληξουριακός πιο "φρέσκος" θα ανεβάσει στροφές, θα φέρει πια το παιχνίδι στα μέτρα του και θα πιέσει την Εικοσιμία.

Στο 46’ ένα δυνατό φάουλ του Λυκούδη θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Εικοσιμίας, άουτ.

Μετά από 8’ και συγκεκριμένα στο 54’ οι «ερυθρόλευκοι» θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Νεαρός Φώτης Συριάτος θα εκμεταλλευθεί την αμυντική ολιγωρία και με ωραίο αριστερό σουτ, εντός περιοχής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεσολωρά για την ισοφάριση και το 1-1.

Στο 80’ μάλιστα θα πετύχει και το 1-2.

Ο Μπράτι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», ο Παναγιώτης Λούζι θα σηκωθεί πολύ ψηλά στο δεύτερο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά θα νικήσει τον Μεσολωρά για την ανατροπή και το προβάδισμα.

Η ψυχολογία πλέον είναι στην πλευρά τους και στο 86’ θα κερδίσουν πέναλτι με τη σειρά τους σε ανατροπή του Χατζιάι στην περιοχή και αριστερά από τον Τανουσάι και θα το υποδείξει ο κ. Καραΐσκος.

Εκτελεί εύστοχα ο Μέλι Μπράτι και πετυχαίνει το τελικό 3-1 της ομάδας του.

Ένα γκολ που ουσιαστικά και τυπικά θα «κλειδώσει» τον 4ο τίτλο της ιστορίας της και την κάνει μοναδικό «συλλέκτη» τίτλων, μιας και πετυχαίνει το 4Χ4 από καταβολής του θεσμού στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο και το σφύριγμα της λήξης δικαιολογημένα θα φέρει τα πανηγύρια στην πλευρά της Ληξουριώτικης ομάδας που καταγράφει ένα ιστορικό γεγονός κατακτώντας τον 4ο τίτλο της ιστορίας της σε ισάριθμους τελικούς.

Πραγματικά ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που άξιζε το Ληξούρι.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Κατερέλο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Εικοσιμίας:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος, Μεσολωράς, Πίρρα (74’ Αποστολάτος), Βεϊζάι, Κουμαριώτης Κ., Φουρνιέ, Χοτζάι (74’ Αποστόλου), Ντουκάι Α., Καραγιάννης, Μπούσι (68’ Τανουσάι), Καμπανός, Ντουκάι Ντ. (53’ Φίλιππας).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Λουλούδας (46’ Μαλλιώρης), Λυκούδης, Κουρτελέσης (72’ Πολυδωράτος), Κουκοβίνος (46’ Λούζι), Λεπενιώτης, Μπράτι (89’ Γαλανός), Χατζιάι, Κρίστο (46’ Σπυράτος), Συριάτος, Καράι.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από τον τελικό

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου