Τετάρτη, Μαΐου 24

Σπουδαία εμφάνιση και νέα νίκη για τον Παλληξουριακό με "φόντο" τη Γ' Εθνική

Ένας εντυπωσιακός και πολύ ποιοτικός Παλληξουριακός, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, όπου ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, ξεπερνώντας βασικές απουσίες, το ακατάλληλο της ώρας, αλλά και την υψηλή θερμοκρασία, σήμερα το μεσημέρι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία, στο Δημοτικό Ληξουρίου, θα πάρει νέο μεγάλο τρίποντο κορυφής.

Αυτή την φορά με αντίπαλο τον Α.Σ. Λεωνιδίου, θα πετύχει το 2Χ2 με σκορ 2-1 και παράλληλα θα μπει γερά στην διεκδίκηση του, ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στην Γ’ Εθνική της προσεχούς περιόδου.

Και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τα μπαράζ και την άνοδο.

Παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στα πρώτα 45’, όπου «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι, πιέζοντας τον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο, ενώ στο δεύτερο απλά δέχθηκαν ένα γκολ, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Ένα γκολ που έφερε μεν κάποια αγωνία, έπεσε κάπως ο ρυθμός (σε αυτό επηρέασε και η υψηλή θερμοκρασία), αλλά μέχρι εκεί.

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Ηλία Ζερβού πολύ καλύτερη και σίγουρα πιο έμπειρη από τις προηγούμενες χρονιές, θα πάρει μια δίκαιη νίκη και θα βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικος του ιστορικού Παναιγιάλειου και του Αμυκλιακού!!

Την επόμενη αγωνιστική έχει δύσκολη αποστολή, αφού θα ταξιδέψει στη Βάρδα και θα αντιμετωπίσει στο «Γρ. Καλάκος» τον τοπικό Π.Α.Ο.Β., όμως με τέτοιες εμφανίσει και πολύ πίστη μπορεί να τα καταφέρει.

Φάσεις και γκολ

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους στο 15’, με τον Μπράτι να κάνει την κάθετη για τον Ν. Λεπενιώτη και τον Κ. Γιαννούση να προλαβαίνει, πέφτοντας αποφασιστικά στα πόδια του, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Μετά από 7’ οι «ερυθρόλευκοι» της Κεφαλονιάς θα ανοίξουν το σκορ. Ο Λυκούδης με ωραία πάσα θα βρει στην περιοχή τον Ν. Λεπενιώτη και αυτός με έξυπνη κίνηση και διαγώνιο σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το πλάγιο του Πολυδωράτου στο 25’, ο Μπράτι θα παίξει για τον Αντωνάτο στην περιοχή, όμως δεν προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά ο επιθετικός των γηπεδούχων και η μπάλα αποκρούεται από τον Κ. Γιαννούση.

Στο 31’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Γιαννούση εκτός περιοχής, σε μια δύσκολη φάση, όπου διαιτητής και α’ βοηθός δίνουν συνέχεια στο παιχνίδι.

Μεγάλη επέμβαση στο 33’ για τον "πορτιέρο" του Λεωνιδίου στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Ν. Λεπενιώτη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λυκούδη από δεξιά.

Στο 36’ σε ένα δυνατό σουτ του Μπράτι, εκτός περιοχής η μπάλα μπλοκάρεται στην δεξιά γωνία, από τον Γιαννούση.

Η πρώτη και μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων στο 36’, όταν στο φάουλ γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή του Μπαϊρακτάρι, ο Γεωργίτσης στην πλάτη της άμυνας, δεν πιάνει καλά το σουτ και έτσι χάνει μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 38’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 αποκτώντας σοβαρό προβάδισμα νίκης.

Συγκεκριμένα, ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Ν. Λεπενιώτης, που σήμερα ήταν από τους κορυφαίους των γηπεδούχων, με πολύ ωραία κεφαλιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. 

Ο Κουκοβίνος στο 41’, με ωραία προσπάθεια θα βρει με παράλληλη πάσα τον Αντωνάτο στην περιοχή, όμως ο Κ. Γιαννούσης προλάβει και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, που σε αυτό το διάστημα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να κυνηγήσουν ένα γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, μπήκαν δυνατά και θα καταφέρουν να μειώσουν σε 2-1.

Σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφού ο ρυθμός σε σχέση με το πρώτο μισό έπεσε αρκετά, οι ομάδες πρόσεχαν πλέον τις άμυνες τους και χτυπούσαν στην κόντρα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε φάσεις, σε ένα παιχνίδι πλέον κέντρου και δύναμης.

Στο 55’ λοιπόν το Λεωνίδιο με σκόρερ τον αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή Σοφ. Γιαννούση με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μπαρμπόσα από δεξιά θα πετύχουν το 2-1.

Οι φάσεις πλέον έλειπαν από το παιχνίδι και φτάσαμε στο 66’ με τον Κουκοβίνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει νωρίς το ματς, όταν απέναντι από τον Κ. Γιαννούση θα κάνει το σουτ και ο τερματοφύλακας του Λεωνιδίου θα αποκρούσει, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Βέβαια εδώ θα μπορούσε να παίξει παράλληλα την μπάλα στον Λεπενιώτη, ο οποίος βρισκόταν αμαρκάριστος φάτσα με την άδεια εστία!

Η επόμενη και τελευταία φάση στον Άγιο Αντώνη θα είναι στο 90+4’, όταν ο Κρίστο θα κάνει το διαγώνιο δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά και θα στείλει την μπάλα ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων, άουτ.

Αυτό το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι.

Μια μεγάλη νίκη που φέρνει την ομάδα της Κεφαλονιάς στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικο Παναιγιάλειου - Αμυκλιακό. Επίσης, δίνει καλή ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια και παράλληλα πίστη ότι, θα επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου!

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι μετρούν 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον μόνο με ένα μεγάλο θαύμα μπορούν να ελπίζουν!

Διαιτητής ο κ. Αλ. Φωκάς με βοηθούς τον κ. Μιχ. Ανδριανό και την κα Αλ. Σταθοπούλου από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας (Χωρίς προβλήματα έβγαλαν ένα κρίσιμο παιχνίδι).

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Jarzebak, Μαλλιώρης, Λουλούδας, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Αντωνάτος (83’ Haxhiaj), Μπράτι (90+3’ Ακριστινέι), Λεπενιώτης (86’ λ.τ. Κρίστο), Κουλούρης.

Λεωνίδιο:(Ξ. Καζακόπουλος), Κ. Γιαννούσης, Λάτσης, Καττής, Γουσγούλας (83’ Ντομαζέτι), Γεωργίτσης, Μπαϊρακτάρι (51’ Μπακάλης), Παππάς, Σ. Γιαννούσης, Κύριος (63’ Λάλας), Μπαρμπόσα, Τσιλέπης.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου