Παρασκευή, Ιουνίου 9

Pregame στο φινάλε των μπαράζ ανόδου του 5ου ομίλου.... Με Εράνη στον "τελικό" των Φιλιατρών ο Παλληξουριακός

Στην τελευταία στροφή πριν την ολοκλήρωση των μπαράζ προβιβασμού για άνοδο στη Γ' Εθνική και την 7η αγωνιστική, ο πρωταθλητής μας Παλληξουριακός, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας Εράνη, στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών σε έναν μεγάλο "τελικό", το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πολυπόθητη άνοδο.

Αγωνιστική δράση με λιγότερο ή καθόλου βαθμολογικό ενδιαφέρον θα έχουμε επίσης, σε Βάρδα και Σπάρτη.

Ο Α.Ο. Λεβάντε έχει ολοκληρώσει την παρουσία του στη διοργάνωση, αφού έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική.

Ο πρωταθλητής Κεφαλονιάς - Ιθάκης  Α.Ο. Παλληξουριακός

          

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Κυριακή  11-6-2023  ώρα:17:00 

Δημοτικό Φιλιατρών

Εράνη Φιλιατρών - Α.Ο. Παλληξουριακός

Τριανταφύλλου

Ραφαήλ

(Αργολίδας)

Κλεπετσάνης Α.

(Κορίνθου)

Δημητρόπουλος Π.

(Αργολίδας)

2.

Κυριακή 11-6-2023  ώρα:17:00

Δημοτικό Βάρδας "Γρηγόρης Καλάκος"

Π.Α.Ο. Βάρδας - Παναιγιάλειος Γ.Σ.

Αλατσάκης

Γεώργιος


Κουρκουνάσιος Α.

Σηπάκης Γ.

(Πειραιά)

3.

Κυριακή 11-6-2023  ώρα:17:00

Ενωσιακό Ε.Π.Σ. Λακωνίας

Π.Σ. Αμυκλιακός - Α.Σ. Λεωνιδίου

Τσαμπούρης

Αλέξανδρος

Καραμπέτσας Χρ.

Μπουρίκας Ηλ.

(Μεσσηνίας)

          

Φτάσαμε στο φινάλε, στην ολοκλήρωση των μπαράζ προβιβασμού στη Γ’ Εθνική και τον Παλληξουριακό να ταξιδεύει στη Μεσσηνία, σε κομβικό παιχνίδι με αντίπαλο την Εράνη Φιλιατρών. Παιχνίδι το οποίο θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα κερδίσει το τελευταίο "εισιτήριο" ανόδου στα "σαλόνια" της Γ' Εθνικής κατηγορίας για την περίοδο 2023-2024.

Ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα, αφού γνωρίζουμε τις δύο από τις τρεις ομάδες, οι οποίες από του χρόνου θα συμμετέχουν στη Γ' Εθνική κατηγορία και περιμένουμε το αποτέλεσμα Εράνης Φιλιατρών - Παλληξουριακού για να ολοκληρωθεί η 3αδα. Ευχόμαστε δε να είναι η Κεφαλονίτικη ομάδα!

Οι "ερυθρόλευκοι", βολεύονται με δύο αποτελέσματα, αφού εκτός της νίκης, την οποία θα κυνηγήσουν από πρώτο δευτερόλεπτο, τους αρκεί και η ισοπαλία, προκειμένου να είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν, όπως προαναφέραμε, Παναιγιάλειο και Π.Α.Ο. Βάρδας στην ανώτερη Ερασιτεχνική κατηγορία!

Σίγουρα, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, σε μια ιδιαίτερα "καυτή" έδρα. 'Ομως ο φετινός Παλληξουριακός δεν καταλαβαίνει από αυτά και με την γνωστή του "συνταγή" και φιλοσοφία, θα παλέψει αυτή την φορά περισσότερο από κάθε άλλη, για το στόχο.

Άλλωστε, το άγχος το έχουν οι αντίπαλοι, αφού παίζουν μόνο για τη νίκη και το τρίποντο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τους αφήνει και πάλι στο τοπικό της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.

Ηλίας Ζερβός

Είναι ένα γεγονός που μπορεί να εκμεταλλευθεί η ομάδα του Ηλία Ζερβού και να φύγει με χαμόγελα από τα Φιλιατρά!

Όπως και να έχει, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας μεγάλος "τελικός" και προβλέπεται δυνατή "μάχη" για το αποτέλεσμα που χρειάζεται η κάθε ομάδα, σε ένα 90λεπτο κόπων και ιδρώτα μιας ολόκληρης σεζόν.

Το παιχνίδι των Φιλιατρών, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, στο παλιό Δημοτικό γήπεδο της Μεσσηνιακής πόλης.

Αγωνιστικά προβλήματα ίσως να υπάρξουν από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Όμως έχει γίνει συνήθεια πλέον το γεγονός αυτό, σε όλη τη διάρκεια της σειράς και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε να σταθεί κανείς σε αυτές.

Οι γηπεδούχοι, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και θα παραταχθούν πάνοπλοι για τη νίκη.

Στα Φιλιατρά περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, έναν "τελικό" που ήδη σπάει καρδιές.

Η ομάδα του Κ. Λυμπερόπουλου, όπως αναφέρουμε παραπάνω, θέλει μόνο νίκη και προφανώς την  περιμένουμε από την αρχή και με τη στήριξη των φίλων της, φουλ επιθετική.

Από την άλλη, αυτή του Ηλία Ζερβού, θα παραταχθεί με πίστη, υπομονή, δύναμη και πάθος για ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της ιστορίας της και κυρίως πανέτοιμη να χτυπήσει στην κόντρα, διεκδικώντας ότι της αναλογεί και προπάντων αυτό που δικαιούται.

K. Λυμπερόπουλος

Το περιμένουμε δυνατό και τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους, καθοριστική "μάχη" για το τελευταίο "εισιτήριο" ανόδου του 5ου ομίλου, σε ένα παιχνίδι που παίζουν τα "ρέστα" τους!

Ο Παναιγιάλειος και ο Π.Α.Ο. Βάρδας, ως γνωστόν είναι οι άλλες δυο ομάδες που εξασφάλισαν τα πρώτα δύο, από την προηγούμενη αγωνιστική!

Διαιτητής θα είναι ο κ. Ρ. Τριανταφύλλου (Ε.Π.Σ. Αργολίδας) με βοηθούς τους κ.κ. Α. Κλεπετσάνη (Ε.Π.Σ. Κορίνθου) και Π. Δημητρόπουλο (Ε.Π.Σ. Αργολίδας). 

Εμείς ευχόμαστε να περάσουν απαρατήρητοι σε μια "μάχη" που θα χρειαστεί να είναι ακριβοδίκαιοι και τα σφυρίγματα τους να μην κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Τι θα ισχύσει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει κατά σειρά:

1ο κριτήριο η καλύτερη διαφορά τερμάτων

2ο κριτήριο η καλύτερη επίθεση

3ο κριτήριο η καλύτερη άμυνα.

Επομένως σε αυτή την περίπτωση (ισοβαθμία), η ομάδα της Εράνης θα καταλάβει την 3η θέση, αφού θα έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον αντίπαλο της και θα είναι εκείνη που θα κερδίσει την άνοδο.

         

Ποιος είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων»

Ο Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών είναι αθλητικός Σύλλογος με έδρα τα Φιλιατρά Μεσσηνίας και διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και Σκακιστικό.

Το όνομά της προέκυψε από την Εράνα, αρχαία πόλη της περιοχής της Τριφυλίας.

Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1935.

Έδρα του είναι το Παλαιό γήπεδο Φιλιατρών και προπονητής του ο κ. Κώστας Λυμπερόπουλος.

Τα χρώματα του Α.Π.Σ. Εράνης αποτελούν το πράσινο με το λευκό, όπου χρησιμοποιούνται στις εμφανίσεις της ομάδας.

Από τον Α.Π.Σ. Εράνης έχουν περάσει μεγάλα ονόματα τα οποία αγωνίστηκαν στην Α' Εθνική σημερινή super league, αλλά και στην Εθνική Ελλάδος, όπως:

Νίκος Λυμπερόπουλος: διεθνής επιθετικός με μεγάλη καριέρα σε ΚαλαμάταΠαναθηναϊκόΑ.Ε.Κ. και Γερμανία.

Σωτήρης Λυμπερόπουλος: τερματοφύλακας, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, που αγωνίστηκε στην Καλαμάτα και σε πολλές ομάδες Α΄ Εθνικής.

Νίκος Φρούσος: Διεθνής επιθετικός με καριέρα σε Ελληνικές και ξένες ομάδες. Ξεκίνησε από την Εράνη Φιλιατρών, και μετά η πορεία του ήταν σε Ιονικό ΝίκαιαςΠΑΟΚΕθνική ΕλλάδοςΑνόρθωση Αμμοχώστου, όπου κατέκτησε δυο φορές το πρωτάθλημα (2005 και 2008) και μία φορά το Κυπριακό Κύπελλο το 2007.

Ο Α.Π.Σ. Εράνη κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας αήττητος, όπου τερμάτισε στην 1η θέση με 88 βαθμούς και απολογισμό 27 νίκες – 7 ισοπαλίες σε 34 αγώνες, ενώ πέτυχε 104 τέρματα και δέχθηκε 15.

Στα μπαράζ ανόδου, μέχρι στιγμής η ομάδα από τα Φιλιατρά, βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς, αφού μετράει 2 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει με απολογισμό τερμάτων 11 ενεργητικό - 6 παθητικό!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών έχει αρκετές συμμετοχές στην πρώην Δ’ Εθνική, ενώ και στην Γ’ Εθνική με την παλιά της μορφή που ήταν επαγγελματική, συμμετείχε την περίοδο 1993-1994.

Τέλος, έχει κατακτήσει 6 φορές στην ιστορία του, το πρωτάθλημα Α' Μεσσηνίας και 8 φορές το κύπελλο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδα

Βαθ.

Αγ.

Νίκ.

Ισ.

Ήττ.

Γκολ

1.

Παναιγιάλειος Γ.Σ.

13

5

4

1

0

12 - 05

2.

Π.Α.Ο. Βάρδας

11

5

3

2

0

10 - 04

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός

10

5

3

1

1

07 - 04

4.

Εράνη Φιλιατρών

07

5

2

1

2

11 - 06

5.

Π.Σ. Αμυκλιακός

06

5

2

0

3

04 - 09

6.

Α.Σ. Λεωνίδιο

03

5

1

0

4

08 - 11

7.

Α.Ο. Λεβάντε

01

6

0

1

5

06 - 21

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου