Pages

Πέμπτη, Ιουλίου 5

BEACH SOCCER: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ

«Θετικά τα πρώτα δείγματα»

   Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ποδοσφαίρου Άμμου από την παρουσία της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Beach Soccer 2013. Η αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας είναι διάχυτη, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την συγκρότησή της κατάφερε να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του αθλήματος.
Στο epo.gr μίλησαν ο υπεύθυνος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Ευάγγελος Μαζαράκης, ο προπονητής, Στέφανος Σοϊλεμές και ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ (8 γκολ), Πάρης Κωνσταντακόπουλος. Αναλυτικά:
Μαζαράκης: «Η επιτυχία της Εθνικής στο τουρνουά της Μόσχας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πριν από την έναρξη του τουρνουά και με δεδομένο ότι η ομάδα είχε στη διάθεσή της ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η παρουσία μας στην προκριματική φάση θα ήταν τυπική. Όλοι κατέβαλαν συγκινητική προσπάθεια και στο τέλος επιβραβεύθηκαν με καλές εμφανίσεις και μια πρόκριση. Το μέλλον της Εθνικής προβλέπεται λαμπρό. Το συμπέρασμα που βγήκε από το τουρνουά είναι ότι η Ελλάδα μπορεί με σκληρή και μεθοδική δουλειά να βρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες».
Σοϊλεμές: «Κάναμε μόλις έξι προπονήσεις πριν από το τουρνουά της Μόσχας, ενώ η νέα αυτή ομάδα είχε παίκτες από το ποδόσφαιρο άμμου, αλλά και από το ποδόσφαιρο σάλας. Δεν μπορείς μέσα σε λίγες ημέρες να κάνεις θαύματα, ωστόσο η Εθνική ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις δύσκολων αγώνων και πήρε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με λίγη τύχη και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση, μπορούσαμε να περάσουμε και στην οκτάδα. Ήταν πραγματικά κρίμα που δεν τα καταφέραμε. Στόχος μας για τη συνέχεια είναι να δυναμώσουμε κι άλλο την ομάδα. Θα κάνουμε προπονήσεις προεπιλογής νέων παικτών και θα πάρουμε μέρος στο τουρνουά του Βερολίνου 2 με 6 Αυγούστου. Δυσκολίες υπάρχουν πολλές, οι παίκτες είναι ερασιτέχνες, όμως το μεράκι περισσεύει. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, πήγαμε καλύτερα απ΄ ό,τι περιμέναμε και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η ομάδα έχει από τη σύστασή της νοοτροπία νικητή και αυτό σύντομα θα την οδηγήσει ψηλά».
Κωνσταντακόπουλος: «Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στο τουρνουά και γεμάτοι αισιοδοξία για το μέλλον. Η ομάδα είναι νέα, χωρίς εμπειρίες, αλλά η προσπάθειά της ήταν συγκλονιστική. Την πρόκριση στους 16 δεν την περιμέναμε, όμως δείξαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε και στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο. Το άθλημα εξελίσσεσαι με γρήγορους ρυθμούς στην Ευρώπη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου