Pages

Δευτέρα, Ιουλίου 2

EURO U-19 2012 ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

ΠΑΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ

Εθνική Νέων: Με Ισπανία στην πρεμιέρα του EURO 2012

  Ο αγώνας της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη της Ισπανίας ανοίγει την αυλαία του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 17:30 στην πόλη Χααπσάλου της Εσθονίας. Η ελληνική ομάδα κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου θα παίξει με στόχο τη νίκη, που θα της δώσει βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
  Η προετοιμασία της Εθνικής ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας δε θα έχει στη διάθεσή του τους Σταφυλίδη και Κουρμπέλη, καθώς έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες από τις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης. Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Βαντίμς Ντιρεκτορένκο από τη Λετονία.
Το epo.gr ακτινογραφεί τις δύο αντιπάλους

ΕΛΛΑΔΑ: Το συνεπέστερο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις παρουσίες σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (πέντε από το 2005!), έχει κατά κοινή ομολογία φίλων …και αντιπάλων ένα από τα πιο πλήρη και ισορροπημένα ρόστερ  του τουρνουά. Ένα μικρό μέρος της δύναμής του το έδειξε στις δύο προκριματικές φάσεις: Σε έξι συνολικά αγώνες είχε απολογισμό πέντε νίκες και μια ισοπαλία και τέρματα 21-2! Μάλιστα, στην elite round, ήταν η μοναδική ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ! Η Εθνική έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση μεταξύ όλων των ομάδων που πήραν μέρος στα προκριματικά και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα! Πρόκειται σαφώς για αξιοζήλευτες επιδόσεις που δείχνουν την ισορροπία και την καλή λειτουργία όλων των γραμμών. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής είναι ο Δημήτρης Διαμαντάκος με πέντε γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές (τρίτος στη διοργάνωση) και ακολουθούν με τρία οι Γιώργος Κατίδης και Τάσος Μπακασέτας (σε έξι συμμετοχές). Κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η ομοιογένεια, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί αρκετά χρόνια και με παρουσίες σε τελικές φάσεις με τις Εθνικές Παίδων (2010) και Νέων (2011).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Είναι η κάτοχος του τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού με πέντε κατακτήσεις σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων κάτω των 19 και μια στην παλαιότερη διοργάνωση της UEFA, το EURO U-18. Χώρα με παράδοση στις «μικρές Εθνικές», προβάλλει ξανά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση. Συμμετείχε μόνο στην elite round, καθώς είχε εξαιρεθεί από την πρώτη προκριματική φάση, και τερμάτισε άνευ απώλειας βαθμών στην κορυφή του 7ου ομίλου, αποκλείοντας την Ιταλία, την Αρμενία και το Βέλγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις νίκες της σημειώθηκαν με το ίδιο «αγχωτικό» σκορ (2-1)! Μάλιστα, στα ματς με Αρμενία και Ιταλία κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» σκοράροντας στα τελευταία λεπτά. Ο προπονητής, Χουλέν Λοπετέγι, είδε έξι παίκτες να πετυχαίνουν από ένα γκολ (!) στην elite round, δείγμα ότι και σε αυτή την ισπανική ομάδα μπορεί να σκοράρει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, ανεξαρτήτως της θέσης που αγωνίζεται! Στα «συν» της Ισπανίας και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι νεαροί διεθνείς αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Κ.Τσάνας: «Με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο»
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Meriton στο Ταλίν η συνέντευξη Τύπου των προπονητών των οκτώ ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 2012. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τσάνα, καθώς επίσης των υπόλοιπων προπονητών των ομάδων που ανήκουν στον 1ο όμιλο.
Κώστας Τσάνας: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα. Όλα μέχρι τώρα κυλούν ομαλά για εμάς, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Εσθονία, ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να συμμετέχουμε στην τελική φάση του EURO 2012. Περάσαμε αήττητοι από τις δύο προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης και νομίζω ότι αυτό λεει πολλά. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται στη Super League και έχουν αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες. Επίσης, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές συμμετείχαν και πέρυσι στην τελική φάση στη Ρουμανία και γνωρίζουν καλά πως οι απαιτήσεις σε τέτοια μεγάλα τουρνουά είναι αυξημένες. Σίγουρα θα σεβαστούμε όλες τις αντίπαλες ομάδες, αλλά δε θα τις φοβηθούμε. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2013 αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς, αλλά πάνω απ' όλα θέλουμε να προκριθούμε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης».
Julen Lopetegui (Ισπανία): «Προετοιμαζόμαστε εδώ και δέκα ημέρες για αυτήν την τελική φάση. Γνωρίζουμε πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Εμείς από τη μεριά μας, προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και αυτήν τη στιγμή είμαστε 100% έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε την πρόκριση στα ημιτελικά και παράλληλα το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Φυσικά, είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του τροπαίου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 από την Εθνική Ομάδα Ανδρών. Πρόκειται για μια επιτυχία που μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την παρουσία μας σε αυτήν την τελική φάση».
Arno Pijpers (Εσθονία): «Καταρχήν θέλω να δηλώσω πως χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την τελική φάση του EURO U-19 2012. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διοργανώνει ένα τόσο σημαντικό ποδοσφαιρικό τουρνουά. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Νέων της Εσθονίας συμμετέχει σε μια τελική φάση. Σίγουρα είναι μια πρόκληση για εμάς και έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά γι' αυτό. Από τη μεριά μου, τονίζω στους παίκτες μου πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται. Είμαστε εδώ για να συλλέξουμε εμπειρίες και να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο απέναντι σε δυνατές ομάδες. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα».
Edgar Borges (Πορτογαλία): «Η προετοιμασία της ομάδες εδώ και δέκα ημέρες έχει πάει αρκετά καλά. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών μου. Και για εμάς, αρχικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στην Τουρκία. Πέρα απ' αυτό, θα δώσουμε τη μάχη μας για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Διαθέτουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά όταν μιλάμε για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όλα είναι ανοιχτά. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ματς σαν τελικό, γιατί είμαι σίγουρος πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου