Τετάρτη, Ιανουαρίου 30

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η Α.Ε.Κ.

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 6-0













ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ Η Α.Ε.Κ. ΜΕ ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 
Με έξι γκολ καθάρισε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα η Α.Ε.Κ. και πάει απλά για να παίξει στον επαναληπτικό. Νίκησε 6-0 τα Διλινάτα σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και τον Μάκο Μοσχονά σε μεγάλη μέρα Ννα πετυχαίνει τα τέσσερα από τα έξι γκολ της ομάδας του.
Κομβικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Σπ. Τζωρτζάτου που είδε την κόκκινη  (δεύτερη κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Μενεγάτου για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Κρούτη.
Η Α.Ε.Κ. μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πετύχει κάποιο γκολ που θα της έδινε το ψυχολογικό αβαντάζ κάτι που τελικά κατάφερε στο 6'. 
Στο δεύτερο ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια στα Διλινάτα των "δέκα" με αποτέλεσμα να πετύχουν πέντε ακόμη γκολ κάνοντας τη ρεβάνς τυπική διαδικασία.
Τα Διλινάτα προσπάθησαν όσο μπορούσαν ενώ έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία για συγκεκριμένες φάσεις.
Φάσεις και γκολ
Ένα δυνατό σουτ του Κρούτη στο 6΄θα περάσει αρκετά ψηλά άουτ από την εστία του Αλιάϊ.
Στο 9΄η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα πάρει κεφάλι στο σκορ 1-0 με σουτ του Μοσχονά μέσα από την περιοχή στην πολύ καλή πάσα του Ηλ. Κοσμάτου.
Στο 20' τα Διλινάτα θα ζητήσουν πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα επί του Μηλιώνη μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή όμως να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Την κόκκινη κάρτα του κ. Μενεγάτου (2η κίτρινη) θα δει στο 30' ο Σπ. Τζωρτζάτος για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Άλκη Κρούτη.
Η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο είναι για τα Διλινάτα και συγκεκριμένα στο 40', όταν το απ' ευθείας εκτελεσμένο από πλάγια φάουλ του Σκριβάνου θα αποκρούσει στην δεξιά του γωνία ο Άννινος.
Μια φάση που καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος των φιλοξενούμενων στο 49' με υπόδειξη του επόπτη κ. Π. Μολφέτα θα φέρει τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των Διλινάτων. Συγκεκριμένα Μηλιώνης και Κουμαριώτης λίγο μέσα από την περιοχή αλληλοσπρώχθηκαν με τον "μικρό" της Α.Ε.Κ. να πέφτει στο χορτάρι. Το πέναλτι θα εκτελέσει τελικά ο Μοσχονάς πετυχαίνοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Τρίτο γκολ (3-0) για την Α.Ε.Κ. και χατ τρικ για τον Μοσχονά στο 61' με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να βρίσκει πρώτα το δοκάρι και στη συνέχει να καταλήγει στα δίχτυα των φιλοξενουμένων παρά την προσπάθεια του Αλιάϊ.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί για την Α.Ε.Κ. στο 73΄όταν στην σέντρα από δεξιά του Χασάη, ο Κοσμάτος θα πιάσει την κεφαλιά και τον Αλιάϊ να αποκρούσει εκπληκτικά την μπάλα σε κόρνερ.
Το τέλος μας επεφύλαξε και άλλες συγκινήσεις με άλλα τρία γκολ και αυτά για την ομάδα της Α.Ε.Κ.
Έτσι ο Εμιλλιάνο που είχε περάσει αλλαγή στον αγώνα θα πετύχει με πλασέ το 4-0
Στο 90' ο Αλιάϊ και πάλι θα πει "όχι" στο καλοχτυπημένο φάουλ του Μοσχονά διώχνοντας καταπληκτικά την μπάλα κόρνερ.
Ο Αλιάϊ και πάλι θα σταματήσει αυτή την φορά τον Χασάη και το σουτ που θα επιχειρήσει μέσα από την περιοχή στο 90+2. 
Σε μια αντεπίθεση των παικτών της Α.Ε.Κ. στο 90+3 θα χριστεί σκόρερ ο Ηλ. Κοσμάτος αφού περνώντας και τον τερματοφύλακα θα πετύχει εύκολα το 5-0.
Το σκορ θα κλείσει στο επόμενο λεπτό 6-0 με ένα ακόμη γκολ που θα πετύχει με πλασέ ο Μοσχονάς κάνοντας συγχρόνως το δικό του "καρέ" τερμάτων.
Διαιτητής ο κ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Μολφέτα Π. και Βουτσινά Ν.

ΑΕΚ: (Σπύρος Παπαδάτος) Άννινος, Ψάλτης, Λούλουδας, Περιβολάρης, Χασάη, Πολλάκης (71' Αιμιλιάνο), Κρούτι (43' Κούκλης), Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης, Ζάβαλης (71' Δρόσος)
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Τάκης Φωής) Αλιάι, Κίριο, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Σπ., Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Μηλιώνης (74 Ψαριανός), Θεοδωρακάτος, Αναλυτής Γ., Σκριβάνος (66 'Παπάς), Τζωρτζάτος Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου