Pages

Παρασκευή, Μαρτίου 1

Η pregame της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται, μετά τα μποφόρ και τις αναβολές, το Σάββατο 23/2/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια με πολύ μεγάλο βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες του πάνω ράφι, όσο και αυτές του κάτω και οι οποίες αγωνίζονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, μιας και τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για όλες.
Τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος θα διεξαχθούν το Σάββατο 2/3, πρωί - απόγευμα σε Τζαννάτα - Άγιο Αντώνη και δύο Κυριακή 3/3 το απόγευμα, επίσης σε Άγιο Αντώνη και Κεραμειές.
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:30 στο Δημοτικό Τζαννάτων, με την Πρόννους να φιλοξενούν τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης και τις δύο ομάδες να δίνουν τη "μάχη" τους για τους βαθμούς και τους δικούς της λόγους η κάθε μία.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 3 και 15', σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Διλινάτων, με τις δυο ομάδες να ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη.
Η συνέχεια της αγωνιστικής μεταφέρεται το απόγευμα της επόμενης ημέρας, Κυριακή 3/3, όπου αρχικά στις 4 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, φιλοξενεί την Εύγερο, σε ένα παιχνίδι που οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν αήττητο και πρωτιά και οι φιλοξενούμενοι, ίσως να παίζουν τις όποιες ελπίδες τους για 4αδα.
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές, σε ένα παιχνίδι που παίζονται πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων, τα Φωκάτα θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες διατηρώντας παράλληλα τις ελπίδες τους για 4αδα. Το ίδιο ψάχνουν και οι φιλοξενούμενοι προκειμένου να διατηρηθούν στην 4αδα.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  2-3-2019   ώρα:11:30
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Μαγουλάς
Σπύρος
Κομητόπουλος Π.
Μενεγάτος Ε.
Σάββατο  2-3-2019   ώρα:15:15
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Α.Ο. Διλινάτα
Θωμάς
Βασίλης
Μπακάκη Ε.
Αντωνιάδης Ν.
Κυριακή  3-3-2019   ώρα:16:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Κομητόπουλος Π.
Κυριακή 3-3-2019   ώρα:16:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Σάμης
Χρηστάτος
Σπύρος
Παναγιωτόπουλος Β.
Μπακάκη Ε.
            
Σάββατο 2/3/2019
Με το παιχνίδι στα Τζαννάτα, αύριο Σάββατο 2/3 και ώρα 11:30 το πρωί, ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και τον Α.Ο. Πρόννων να φιλοξενεί τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης.
Ένα παιχνίδι σίγουρα πολύ κρίσιμο για την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια και την επίτευξη των φετινών τους στόχων.
Οι γηπεδούχοι, μετά τη μεγάλη τους πρόκριση στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου επί της Εικοσιμίας, έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παραμένοντας μέσα στον διπλό φετινό τους στόχο, το νταμπλ.
Κάτι που χάθηκε πέρυσι και στις δυο περιπτώσεις στην κυριολεξία στο παρά 5’!
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα και το πόσο δυνατή θα είναι η «μάχη», ώστε να κατακτήσουν ένα απαραίτητο τρίποντο που μπορεί να τους φέρει ακόμη και στην 3η θέση μόνους τους.
Σίγουρα είναι γηπεδούχοι και κανείς δεν αμφιβάλει ότι είναι το φαβορί.
Από την άλλη, θα έχουν απέναντι τους μια ομάδα που μπορεί να βρίσκεται ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, πλην όμως παίζει καλό ποδόσφαιρο και ίσως οι πολλές ατυχίες να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία τους, αλλά και στη θέση που βρίσκονται.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, θα κατέβει στα Τζαννάτα με πίστη, όπως άλλωστε την προηγούμενη αγωνιστική στον Άγιο Αντώνη με τον Εθνικό και αποφασιστικότητα να κάνει τη…. ζημιά στους γηπεδούχους.
Οι Πρόννοι μετά από 11 αγώνες βρίσκονται στην 3η θέση, ισόβαθμοι της Σάμης με 17 βαθμούς. 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι στην 9η με τα ίδια παιχνίδια και 5 βαθμούς. Ήτοι 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες!
Περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι που μπορεί στην εξέλιξη του να μας χαρίσει και αρκετά τέρματα.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει με σχετική ευκολία από τον Σταυρό με νίκη και σκορ 5-1!
            
Το απόγευμα στις 3:15, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής, ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Διλινάτων.
Οι γηπεδούχοι, με μια μέτρια παρουσία μέχρι τώρα, παρά το αρχικό καλό τους ξεκίνημα, ίσως να παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο τους στην τελική 4αδα και τις όποιες ελπίδες θα διατηρήσουν στη συνέχεια προκειμένου να βρεθούν σε αυτή.
Σίγουρα τα περιθώρια για την ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη έχουν στενέψει επικίνδυνα και με μια νέα απώλεια θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, ενώ και με το άγχος που θα υπάρχει τίποτε δεν θα είναι σίγουρο.
Έτσι, όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς και να πάρουν μια νίκη ελπίδας.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με μια καλή παρουσία μέχρι τώρα, έστω και αν δεν βγάζουν.... μάτια, παραμένουν αήττητοι και στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, κερδίζοντας βαθμούς ακόμη και στα δύσκολα.
Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι από έναν καλό αντίπαλο, γνωρίζουν ότι πρέπει να περάσουν  νικητές, αν θέλουν να ελπίζουν στην πρωτιά και να συνεχίσουν την καταδίωξη του Παλληξουριακού, αφήνοντας πολύ περισσότερο πίσω την βαριά ήττα – αποκλεισμό, στο ίδιο γήπεδο με σκορ 3-0, από τους «ερυθρόλευκους» για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου.
Η ομάδα του Ληξουριού, μετά από 12 αγώνες βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς (2 νίκες – 5 ισοπαλίες και 5 ήττες απολογισμό).
Αντίθετα, η ομάδα του Γ. Τόγια μετά από 11 αγώνες, όπως προαναφέραμε είναι δεύτερη στην κατάταξη με 29 βαθμούς, διατηρεί το αήττητο και καταδιώκει τον Παλληξουριακό για την πρωτιά. Έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, κυρίως δυνατό και τις ομάδες να έχουν δικαίωμα στο τρίποντο!
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ μόλις 1-0.
            
Κυριακή 3/3/2019
Η 15η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή 3/3, όπου στις 4 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός φιλοξενεί την επικίνδυνη Εύγερο, σε ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.
Φυσικά, τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, αφού είναι πιο ποιοτική και όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα καλύτερη της αντιπάλου της.
Προέρχεται, κάτι που επιδρά θετικά στην εξέλιξη του συγκεκριμένου αγώνα, από μια μεγάλη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά και στον επαναληπτικό του τοπικού κυπέλλου με σκορ 3-0, επί των Διλινάτων, εισπράττοντας παράλληλα, εκτός της πολύ καλής ψυχολογίας και το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά του θεσμού.
Από την άλλη και η αντίπαλος της είναι μία εκ των τεσσάρων ομάδων που πέρασε στα ημιτελικά και μάλιστα με αυτό το 0-0 (πρώτο παιχνίδι στα Φαρακλάτα 3-2) στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Εθνικό.
Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, μετά από πολλά χρόνια, θα λέγαμε ότι τα πάει μια χαρά, φαίνεται να έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή και πλέον χωρίς άγχος θα κυνηγήσει την υπέρβαση και τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα.
Δύσκολο το παιχνίδι, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Χρ. Παπαναστασάτου θα το παλέψουν και ίσως για αυτό να γίνονται επικίνδυνοι!
Οι «ερυθρόλευκοι, στα 12 μέχρι σήμερα παιχνίδια τους, όπως είπαμε παραπάνω, βρίσκονται στην κορυφή αήττητοι, αφού έχουν 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 32 βαθμούς.
Οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων από την άλλη, με 11 παιχνίδια βρίσκονται στην 6η θέση, έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες και 12 βαθμούς.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν περάσει από τα Φαρακλάτα με νίκη και σκορ 2-0.
        
Τέλος, η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στις Κεραμειές με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε Φωκάτα - Σάμη και τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα και κυρίως στο τρίποντο.
Οι γηπεδούχοι με μια πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα, αλλά όχι το ίδιο καλή συγκομιδή βαθμών, ψάχνουν σε αυτό το παιχνίδι την ευκαιρία να ξαναμπούν στο.... κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης στην τελική 4αδα.
Φυσικά, αν καταφέρουν να το πετύχουν με μια πιθανή νίκη θα έχουν διπλό κέρδος, αφού  θα ανέβουν βαθμολογικά, θα πλησιάσουν την αντίπαλο τους στο -1 βαθμό και στη συνέχεια όλα μπορούν να συμβούν
Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αρκετά κρίσιμο, αν όχι κομβικό για την ομάδα της Λακήθρας.
Όμως και η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, η οποία δείχνει αρκετά ανεβασμένη αγωνιστικά το τελευταίο καιρό, μάλιστα προέρχεται από σπουδαία νίκη 3-0 επί της Προόδου στον Καραβόμυλο, θα κατέβει στις Κεραμειές με στόχο να κατακτήσει ίσως το πιο σημαντικό τρίποντο της χρονιάς. Ένα τρίποντο που θα την φέρει μια ανάσα από την τελική 4αδα, αφού και η διαφορά από τους διώκτες της θα μεγαλώσει σε μια τέτοια περίπτωση.
Τα Φωκάτα, μετά από 12 παιχνίδια βρίσκονται στην 5η θέση με 13 βαθμούς.
Έχουν καταφέρει 4 νίκες 1 ισοπαλία, ενώ έχουν δεχθεί και 7 ήττες!
Η Σάμη από την άλλη, που ξέρει να παίρνει βαθμούς και εκτός έδρας, βρίσκεται με τα ίδια παιχνίδια στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, ισόβαθμη των Πρόννων.
Έχει ενεργητικό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες παθητικό.
Σίγουρα περιμένουμε ένα παιχνίδι γεμάτο δύναμη, πάθος και μοναδικό στόχο από τις αντίπαλες ομάδες η νίκη.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στον Καραβόμυλο με σκορ 3-1.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
12
10
2
0
42 - 04
32
2.
Α.Ο. Διλινάτα
11
9
2
0
23 - 01
29
3.
Α.Ο. Σάμης
12
5
2
5
16 - 20
17
4.
Α.Ο. Πρόννοι
11
5
2
4
18 - 15
17
5.
Α.Ο. Φωκάτα
12
4
1
7
14 - 21
13
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
11
3
3
5
15 - 17
12
7.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
12
2
5
5
15 - 22
11
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
12
3
1
8
13 - 31
10
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
11
1
2
8
06 - 31
05
            
Η επόμενη (14η) Αγωνιστική
(Τετάρτη 6/3/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτα
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι
3.
Α.Ο. Σάμης -  Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Φωκάτα (13/3)
Ρεπό:Α.Ο. Παλληξουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου