Pages

Πέμπτη, Απριλίου 11

Μεγάλη νίκη με ανατροπή οι Πρόννοι 2-1 στις Κεραμειές τα Διλινάτα


Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι παρακολουθήσαμε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, με τους Πρόννους τελικά να παίρνουν μια πολύ κρίσιμη, όσο και μεγάλη νίκη από τα Διλινάτα με σκορ 2-1 και ανατροπή.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στη σειρά και συνεχίζουν στην δεύτερη θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα, 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό.
Αντίθετα, τα Διλινάτα χάνουν σπουδαίο έδαφος, αφού παρέμειναν στην τρίτη θέση 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή και η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση τίτλος!
Αγωνιστικά τώρα και σε γενικές γραμμές οι ομάδες είχαν από ένα καλό 45λεπτο.
Στο πρώτο, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και είχαν την υπεροχή. Στην επανάληψη οι Πρόννοι πάτησαν γκάζι και εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων και τα πολύ σοβαρά λάθη στα δύο γκολ που δέχθηκαν, πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη που τους δίνει ελπίδες για να καταφέρουν να κερδίσουν ότι έχασαν πέρυσι τελευταία στιγμή.
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι σίγουρα η νίκη τους είναι δίκαιη.
Να αναφέρουμε εδώ ότι, οι ποδοσφαιριστές των Πρόννων αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο, για τον πρόωρο χαμό του 8χρονου κοριτσιού από την Σκάλα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Μάλιστα οι Πρόννοι της αφιέρωσαν τη νίκη τους με την εξής ανακοίνωση:

«Αφιερώνουμε αυτή μας τη νίκη στη μνήμη της αδικοχαμένης μικρούλας που έφυγε τα ξημερώματα στη Σκάλα... ο θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου μικρέ μας άγγελε».
Φάσεις και γκολ
Με τη συμπλήρωση 9’ στο παιχνίδι, ο Χασάι από αριστερά θα αλλάξει παιχνίδι στην αντίθετη πλευρά για τον Ε. Καλαφάτη και τον τελευταίο από τα όρια της περιοχής και δεξιά να πιάνει ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ που στέλνει την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.
Άμεση θα είναι η απάντηση των Πρόννων αφού στο επόμενο λεπτό ο Χρ. Κουρκουμέλης με ένα μακρινό γέμισμα, θα βρει εντός περιοχής και απέναντι από τον Ντερβισάι τον Ν. Στάβερη, που δεν κάνει καλό σουτ και η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά από την εστία των γηπεδούχων άουτ.
Στο 29’ ο Νεστερένκο θα δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
Πολύ καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 44’ με τον Πολλάκη να βγάζει την σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Ζαρνακούπη να αστοχεί από πολύ κοντά στην κεφαλιά με την μπάλα να περνάει και εδώ άουτ.
Αυτές ήταν οι καλές στιγμές για το πρώτο μισό του αγώνα και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ 1-0. 
Στην επανάληψη, οι Πρόννοι θα ανεβάσουν «στροφές» θα είναι καλύτεροι των αντιπάλων τους, που φάνηκαν κουρασμένοι από τη μεγάλη προσπάθεια, πριν τρεις μέρες στον Άγιο Αντώνη με τον Παλληξουριακό, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ανατροπή και σε μια μεγάλη νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται τίτλο!
Ο Ζαρνακούπης στο 53’ θα κάνει το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ, από την εστία του Ντερβισάι.
Μετά από μια ωραία συνεργασία Πολλάκη - Σπ. Κουρκουμέλη στο 55’, ο τελευταίος θα πιάσει ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει και πάλι άουτ, λίγο πάνω από την εστία των Διλινάτων.
Στο 65’ ο Σπαθής θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα όμως να κοντράρει στο σώμα του Κόμητα και να στερεί από τον συμπαίκτη του μια καλύτερη τελική κατάταξη της μπάλας.
Στο 73’ ο Κόμητας, μετά την μεγάλη πάσα του Παπαδημητρόπουλου, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, θα εκμεταλλευθεί το λάθος του Νεστερένκο (κακή συνεννόηση με τον τερματοφύλακα του) και εύκολα θα πλασάρει τον Ντερβισάι, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του 1-1.
Στην μοναδική καλή επιθετική τους προσπάθεια οι γηπεδούχοι, στο 77’ θα βγουν στην κόντρα με τον Βουκελάτο, όμως πιεζόμενος ο τελευταίος δεν κάνει καλά το σουτ και μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Παπαβασιλείου.
Και στο 83’ η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη θα πετύχει την ανατροπή και το τελικό 1-2 ύστερα από νέο λάθος των γηπεδούχων.
Συγκεκριμένα ο Παπαδημητρόπουλος, που τα έκανε όλα σήμερα, σε ένα νέο γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντερβισάι δεν διώχνει σωστά, η μπάλα στην προσπάθεια του να διώξει με τα πόδια θα κοντράρει στον Κόμητα, που θα γίνει κάτοχος της μπάλας και θα την δώσει παράλληλα στην μικρή περιοχή για τον Πολλάκη, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να την στείλει στην σχεδόν άδεια εστία των γηπεδούχων.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαγουλά δεν θα δούμε κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι Πρόννοι θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που τους δίνει το κίνητρο την επόμενη αγωνιστική, απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, να τα παίξουν όλα για όλα για μια νίκη που θα τους φέρει στο ρετιρέ!
Από την άλλη, κατήφεια και απογοήτευση επικρατούσε στο αντίπαλο στρατόπεδο, αφού αυτή η ήττα είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα, σε ότι έχει να κάνει με τον τίτλο στην ομάδα του «μεγάλου Χωριού»
Διαιτητής ο κ. Β. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Αγγ. Βουτσινά και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ. (78’ Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Διον., Αλεξάτος, Τζωρτζάτος Χρ. (59’ Δρόσος), Λουκάτος, Τούρλας (69’ Βουκελάτος), Καλαφάτης Ε., Χασάι, Χαραλαμπόγλου.
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ., Κόμητας, Ζαρνακούπης (87’ Κατσιλίδης), Στάβερης Ν. (51’ Στάβερης Κυρ.), Πολλάκης, Αποστολάτος (84’ Περαματζής), Κουρκουμέλης Σπ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου