Pages

Δευτέρα, Απριλίου 8

Ισόπαλο 2-2 το μεγάλο ντέρμπι στο Ληξούρι.... Παλληξουριακος - Διλινάτα πρόσφεραν θέαμα και γκολ


Σε ένα πολύ καλό ποιοτικά ντέρμπι, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε αγώνα της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Β’ κατηγορίας Παλληξουριακός – Διλινάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Ίσως, να ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι της Α’ κατηγορίας, από τις δύο καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης την 1η και 2η αντίστοιχα της τελικής κατάταξης.
Ένα πραγματικό λοιπόν ντέρμπι παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε στον Άγιο Αντώνη, με τις ομάδες σε ένα δυνατό και ποτέ αντιαθλητικό παιχνίδι, να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα και τέσσερα γκολ, αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους αρκετούς φίλους τους στην κερκίδα.
Το πρώτο 45λεπτο θα το λέγαμε ισορροπημένο και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια.
Στο δεύτερο και ιδιαίτερα μετά το 2-2, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο «χορτάρι» και είχαν την υπεροχή, ενώ οι  φιλοξενούμενοι προσέχοντας τα μετόπισθεν, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.
Φάσεις και γκολ
Στο 15’ ο Μπράτι εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή, όμως θα σταθεί άτυχος αφού η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Ντερβισάι.
Στο 17’ θα «παγώσει» ο Άγιος Αντώνης με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ και να πετυχαίνουν το 0-1.
Ο Νεστερένκο θα εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ «γεμίζοντας» στην περιοχή του Παλληξουριακού, εκεί ο Διον. Τζωρτζάτος θα σηκωθεί πολύ ψηλά, θα νικήσει τον Σκαματζούρα στον αέρα και με ωραία κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Στο 20’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση, όμως στο σουτ του Σωκ. Μαρκάτου από μακριά, θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ ο Ντερβισάι.
Νέα απειλή από τους γηπεδούχους στο 23’ με το το φάουλ του Μπράτι, εκτός περιοχής, να περνάει λίγο έξω από την εστία των Διλινάτων.
Στο 33’ ο Lalaj μετά από ωραία προσπάθεια θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα κάνει την παράλληλη πάσα για τον Σπ. Μαρκάτο, όμως ο τελευταίος πιεζόμενος, δεν κάνει καλά την προβολή για να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο τερματοφύλακας των Διλινάτων.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο 45λεπτο θα βρει προηγούμενη την ομάδα του Γ. Τόγια, στο 45+3’ ο σπεσιαλίστας Μπράτι, εκτελεί το φάουλ από την γωνία της περιοχής και δεξιά, η μπάλα θα σταματήσει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σπ. Μαρκάτος με ωραίο πλασέ, από κοντά θα την στείλει στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1, που θα είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη με το καλημέρα και μέσα σε 2’ θα έχουμε δυο γκολ, ένα για κάθε ομάδα.
Πρώτα οι «ερυθρόλευκοι» στο 48’, όταν ο Μπράτι με ωραία ενέργεια θα ξεφύγει από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα δώσει παράλληλα την μπάλα στον Μουρελάτο Χ.Σ., που χωρίς δυσκολία θα την στείλει στην κενή εστία για το προβάδισμα και το 2-1.
Στο επόμενο λεπτό και πριν σταματήσουν τα πανηγύρια των γηπεδούχων, τα Διλινάτα θα ισοφαρίσουν σε 2-2 με ωραία κεφαλιά του Χασάι στο β’ δοκάρι, στη σέντρα του Τούρλα, μετά την αλλαγή της μπάλας με τον Ε. Καλαφάτη σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά.
Στο 57’ ο Μπράτι θα κάνει το συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντερβισάι.
Στο 61’ ο Μπράτι θα μπει στην περιοχή από δεξιά και θα πασάρει στον Μουρελάτο Χ.Σ., ο τελευταίος θα κάνει το πλασέ και ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα τα Διλινάτα θέλουν να απειλήσουν, όμως στο σουτ του Ε. Καλαφάτη, από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να κοντράρει σε σώμα συμπαίκτη του, η οποία θα πάρει ύψος και θα καταλήξει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Σκαματζούρα.
Από το σημείο αυτό και μετά, δεν καταγράφηκε άλλη ιδιαίτερα καλή στιγμή στο παιχνίδι, μιας και οι δυο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνες, με αποτέλεσμα αυτό το 2-2 που διαμορφώθηκε στην αρχή του β’ ημιχρόνου να είναι το τελικό αποτέλεσμα ενός σπουδαίου αγώνα.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης, Αρμάντο (27’ Lalaj), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (74’ Μπαλάσκας Π.), Μαρκάτος Σωκ. (90+1’ Καμινάρης), Μπράτι, Μουρελάτος Χ. (71’ Μαρούλης), Μουρελάτος Χ.Σ.
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον., Αλεξάτος (90+1’ Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Χρ. (82’ Δρόσος), Λουκάτος, Τούρλας (82’ Τζωρτζάτος Γερ.), Καλαφάτης Ε., Χασάι, Χαραλαμπόγλου.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου