Pages

Σάββατο, Απριλίου 6

Νίκη ανόδου - τίτλου για τον Πυλαριακο 3-0 στο ντέρμπι τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Μεγάλος νικητής στο σημερινό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας στον Καραβόμυλο, αναδείχθηκε ο Πυλαριακός, αφού επικράτησε του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 3-0.
Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα καλό παιχνίδι με τους γηπεδούχους καλύτερους, όχι μόνο να παίρνουν τη νίκη, αλλά και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας, μιας και το πρώτο παιχνίδι στις Κεραμειές είχε ολοκληρωθεί με νίκη των «πράσινων» και σκορ 1-0.
Το πρώτο 45λεπτο παρακολουθήσαμε πολύ όμορφο και ποιοτικό παιχνίδι με αρκετές καλές φάσεις και δύο γκολ.
Στο δεύτερο με την εικόνα να παραμένει μεν η ίδια, όμως ο ρυθμός έπεσε αρκετά ιδιαίτερα μετά το 3-0 με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές καλές στιγμές στο παιχνίδι, δυο τρεις όλες κι όλες και ένα ακόμη γκολ.
Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, με αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι του, ενώ καταλυτική ήταν και η απουσία του Γασπαρινάτου στην άμυνα και έτσι ήρθε φυσιολογικά η πρώτη ήττα στη σειρά.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα θα είναι για τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 5’ με το συρτό σουτ του Βοροκλινιώτη, όπου από τα όρια της περιοχής να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.
Στο 12’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Θωμαΐδης θα βρει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή τον Γιαννάτο, αυτός θα προλάβει την έξοδο του Παπαστεργίου και με εντυπωσιακό τελείωμα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.
Η απάντηση των «πράσινων» θα έρθει με το φάουλ του Μακρίδη από αριστερά στο 20’, να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μακρή και τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα διατηρώντας το 0 στην εστία του.
Σε μια ίδια φάση, από δεξιά αυτή την φορά, μετά από 4’ και πάλι ο Μακρής θα πει όχι στην απ’ ευθείας εκτέλεση από τον Μπάμπη.
Στο 26’ ο Γιαννάτος θα βγει πολύ δυνατά από δεξιά στην κόντρα και θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, όμως είναι δυνατή και ο Γρηγοράτος, παρά την προσπάθεια του, δεν θα προλάβει την μπάλα με το κεφάλι.
Ο Μ. Αλυσανδράτος στο επόμενο λεπτό θα βγάλει μια ωραία παράλληλη πάσα από δεξιά, ο Γιαννάτος θα πιάσει ένα σουτ, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.
Με τη συμπλήρωση 32’ αγώνα οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου θα πετύχουν το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Π. Σταμούλη, ύστερα από χέρι στην περιοχή του Κώστογλου στο γύρισμα του Φάντη.
Στο 39’ σε μια εντυπωσιακή κομπίνα σε φάουλ, παραλίγο να έχουμε και το 3-0.
Ο Θωμαΐδης εκτελεί με πάσα στον Ποταμιάνο, αυτός με τη μια στην πλάτη της άμυνας για τον Γρηγοράτο, όμως ο Παπαστεργίου με μια μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων θα στείλει την μπάλα πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
Η τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Beshaj να βγαίνει από δεξιά στην κόντρα και μέσα από την περιοχή να σουτάρει διαγώνια και να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μακρή.
Με αυτό το 2-0 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε το θέαμα έπεσε και οι φάσεις πέραν του ενός γκολ ήταν ελάχιστες.
Στο 50’ η ομάδα του Κ. Βιτωράτου θα πετύχει το 3-0 και θα «κλειδώσει» μια σημαντική νίκη που θα την φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με πλασέ του Νικολοβιένη μέσα από την περιοχή, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται και την αμυντική αδράνεια, στην σέντρα από αριστερά του Γρηγοράτου.
Οι φιλοξενούμενοι στο 75’ σε ένα μακρινό σουτ του Μπάμπη θα δουν την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μακρή.
Τέλος, στο 89’ ένα δυνατό σουτ του Γρηγοράτου στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Αγγ. Βουτσινά δεν θα υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι και έτσι η λήξη θα βρει νικήτρια την ομάδα της Πυλάρου. Μια νίκη με πολλά οφέλη, αφού η 4η αγωνιστική θα την βρει στην κορυφή και μάλιστα με πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, αλλά και μια ανάσα από την Α' κατηγορία, ύστερα από 3 περιόδους στην Β'.
Για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς η σημερινή του ήττα ήταν η πρώτη στη σειρά και πλέον θέλει τουλάχιστον μια ισοπαλία (αν αύριο περάσει το εμπόδιο του Εθνοφρουρού η Έρυσσος) την επόμενη αγωνιστική με την Έρυσσο για να κερδίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ για τον τίτλο δεν κρατάει πλέον την τύχη του στα δικά του χέρια.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Γασπαρής Α., Γασπαρής Γ., Ποταμιάνος, Αλυσανδράτος, Θωμαΐδης (84’ Σπαθής), Νικολοβιένης, Γιαννάτος (80’ Rexha), Γρηγοράτος (90’ Saliaj), Σταμούλης Π. (37’ λ.τ. Καβαλλιεράτος), Φάντης.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Σπαθής (78’ Τεκίτσι), Τασιούλης (62’ Πάπα), Κώστογλου, Καλογηράτος (72 Deraj), Κατσούρης, Φωής, Βοροκλινιώτης (54’ Τσάκος), Μπάμπης, Μακρίδης, Beshaj.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου