Pages

Κυριακή, Απριλίου 7

Νικηφόρα πρεμιέρα στα playoffs και κορυφή για τους Πρόννους 2-0 τα Φωκάτα


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα playoffs της Α’ κατηγορίας ο Α.Ο. Πρόννων, αφού σήμερα το απόγευμα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος επικράτησε του Α.Ο. Φωκάτων με σκορ 2-0.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη έπιασε στην κορυφή τον Παλληξουριακό, με τον τελευταίο όμως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και συγκεκριμένα το ντέρμπι της Δευτέρας στον Άγιο Αντώνη με τα Διλινάτα, ελπίζοντας σε κάτι καλό στη συνέχεια.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα με καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφεραν, αφού παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στο πρώτο μισό ήτα ισορροπημένο και αρκετά αμφίρροπο. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι, είχαν περισσότερο την κατοχή και μπορούμε να πούμε ότι η νίκη τους ήταν δίκαιη.
Από την άλλη η νεανική ομάδα των Φωκάτων σε ένα ακόμη παιχνίδι ενθουσίασε και σίγουρα η συμμετοχή της στα playoffs θα βοηθήσει, κυρίως τα νέα παιδιά, να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Είχε τις δικές της ευκαιρίες και ένα δοκάρι στο 1-0.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Πολλάκης θα απειλήσει από δεξιά στην περιοχή με ένα σουτ που όμως θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Ο Ζαρνακούπης στο 11’ θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής για να αποκρούσει ο Αντωνίου και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Μια ασυνεννοησία Αντωνίου –αμυντικών στο 16’ θα φέρει σε θέση βολής τον Κόμητα στην περιοχή και αριστερά, με το σουτ που επιχειρεί να διώχνει ο τερματοφύλακας των Φωκάτων.
Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο 24’. Ο Ζαμπαύτης αλλάζεις την μπάλα στο κόρνερ με τον Τριανταφυλλίδη και ο τελευταίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ αναγκάζει τον Παπαβασιλείου σε δύσκολη απόκρουση, αφού θα πετάξει την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Οι Πρόννοι στο 32’ θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 1-0
Ο Σπ. Κουρκουμέλης από αριστερά εκτελεί το φάουλ, η μπάλα στο β’ δοκάρι με τον Κόμητα να κάνει την κεφαλιά – πάσα για τον Πολλάκη και τον τελευταίο να πλασάρει τον Αντωνίου που προσπάθησε στη συνέχεια να διώξει την μπάλα, όμως με υπόδειξη του α’ βοηθού κατακυρώνεται γκολ, μιας και είχε περάσει την γραμμή τέρματος.
Άτυχα θα σταθούν τα Φωκάτα, αφού στο 35’ μετά την κάθετη του Τζωρτζάτου, ο Παγουλάτος απέναντι από τον Παπαβασιλείου θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά, όμως η μπάλα θα σταματήσει το οριζόντιο δοκάρι.
Ένα δυνατό σουτ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή και αριστερά η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κορνερ.
Στο 44’ ο Ζαμπαύτης εκτελεί το μακρινό φάουλ-γέμισμα στην περιοχή και ο Χρ. Φωκάς πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα τελικά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Παπαβασιλείου.
Αυτό το 1-0 θα είναι και το σκορ που χωρίζει τις δυο ομάδες στα πρώτα 45’. Στην επανάληψη  και στο 57’ ο Κόμητας με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα κάνει το σουτ που αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αντωνίου.
Στο 64’ ο Κυρ. Στάβερης από δεξιά με παράλληλη πάσα θα βρει τον Ζαρνακούπη στα όρια της περιοχής, όμως το σουτ που πραγματοποιεί θα στείλει την μπάλα στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια καταλήγει κόρνερ.
Στο 70’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 και θα «κλειδώσουν» ουσιαστικά τη νίκη τους, μετά από ωραία ενέργεια και συρτό δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή του Κόμητα.
Στο 86’ ο Ε. Φωκάς θα σεντράρει από δεξιά στην περιοχή, ο Μπουγάς από το ύψος του πέναλτι θα κάνει ένα γυριστό σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 θα χάσει ο Κόμητας στο επόμενο λεπτό, όταν μόνος απέναντι από τον Αντωνίου και πιεζόμενος από τον Χρ. Φωκά, χάνει το κοντρόλ και το πλασέ του δεν είναι καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Τέλος στο 90+1’ ο Ζαρνακούπης εκτελεί το φάουλ έξω, από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει στη συμβολή των δοκών του Αντωνίου.
Έτσι οι γηπεδούχοι κάνουν σεφτέ στις νίκες και οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν την επόμενη αγωνιστική να το καταφέρουν.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χ., Κουρκουμέλης Σπ. (76’ Δημητράτος), Κόμητας, Ζαρνακούπης, Στάβερης Ν., Στάβερης Κυρ. (81’ Περαματζής), Στεφανάτος (62’ Αποστολάτος), Πολλάκης (75’ Παπαδημητρόπουλος).
Φωκάτας:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Αδαμόπουλος (58’ Malshi), Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης (75’ Καραντινός - Νεόφυτος), Αραβαντινός, Παγουλάτος, Τριανταφυλλίδης (62’ Φωκάς Ε.), Καμπανός, Τζωρτζάτος (77’ Μπουγάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου