Pages

Παρασκευή, Απριλίου 12

Η pregame της 5ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2018-2019



Με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 13-14/4 το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, με την 5η αγωνιστική των playoffs και τη διεξαγωγή των δύο αγώνων του προγράμματος, σε Καραβόμυλο και Κεραμειές.
Μια αγωνιστική που μπορεί να κρίνει την υπόθεση άνοδο ή να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 13/4 όπου στις το 4 το απόγευμα στον Καραβόμυλο ο Πυλαριακός με νίκη επί του Εθνοφρουρού θα βρεθεί με το ενάμισι πόδι στην Α’ κατηγορία. Αυτό θα συμβεί και μαθηματικά αν ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς δεν ηττηθεί από την Έρυσσο.
Η 5η αγωνιστική θα συνεχιστεί, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 14/4 στο γήπεδο των Κεραμειών, όπου στις 3 το μεσημέρι ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς φιλοξενεί την Έρυσσο σε ένα παιχνίδι που μπορεί όπως προαναφέραμε να φέρει «πράσινους» και Πυλαριακό μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σειρά στην Α’ κατηγορία ή να δώσει αγωνία στο φινάλε.
Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων μπλέκονται αρκετά τα πράγματα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η 3πλή ισοβαθμία.
Όλα αυτά όμως ας τα αφήσουμε μετά την προτελευταία αγωνιστική!
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 13-4-2019   ώρα:  16:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Πυλαριακός - Εθνοφρουρός
Χρηστάτος
Σπύρος
Μπακάκη Ε.
Ρηγοπούλου Δ.
2.
Κυριακή  14-4-2019   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Ερύσσου
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Μαγουλάς Σπ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
    
Ο πρωτοπόρος Πυλαριακός
Ας δούμε αναλυτικά το «μενού» της 5ης αγωνιστικής, των Playoffs του πρωταθλήματος, το Σαββατοκύριακο 13-14/4/2019, με τη σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
    
Σάββατο 13-4-2019
Νίκη για να ελπίζει σε τίτλο άνοδο θέλει ο Πυλαριακός
Το Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στον Καραβόμυλο, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ τοπικής κατηγορίας και το Πυλαριακό να φιλοξενεί τον ουραγό Εθνοφρουρό.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της σειράς και θέλουν μόνο νίκη, ώστε εκτός από την άνοδο να διεκδικήσουν και τον τίτλο.
Για την πρώτη περίπτωση και για να έρθει πρώιμα, θα χρειαστεί έστω μια ισοπαλία από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στο ντέρμπι με την Έρυσσο την επόμενη μέρα, ενώ και για την μαθηματικά κατάκτηση της κούπας, θα χρειαστεί μια νέα νίκη την τελευταία αγωνιστική στο τοπικό επί της Ερύσσου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των «πράσινων» την ίδια αγωνιστική.
Πολλά λοιπόν μπορούν να συμβούν για να βρεθεί με άνοδο και τίτλο. Όμως υπάρχει και ένας κίνδυνος που λέγεται τριπλή ισοβαθμία, κάτι που ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν οι Πυλαρινοί.
Για τον Εθνοφρουρό τώρα, το παιχνίδι είναι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, μιας και δεν διεκδικεί τίποτε πλέον. Όμως στον Καραβόμυλο μόνο έτσι δεν θα παρουσιαστεί αγωνιστικά, αφού θέλει να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στη σειρά.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για μια νέα νίκη, μετά από αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής στο ντέρμπι με το «τριφύλλι».
Στην κανονική διάρκεια και στο ίδιο γήπεδο, ο Πυλαριακός στον α' γύρο, είχε επικρατήσει με σκορ 3-0, ενώ στον β’ στις Κεραμειές οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2.
Τέλος στον α’ γύρο των playoffs και στην πρεμιέρα οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, είχαν πάρει τη νίκη στις Κεραμειές με σκορ 2-0.
    
Κυριακή 14-4-2019
Νίκη για άνοδο και τίτλο θέλουν οι "πράσινοι".... Το ίδιο όμως και η Έρυσσος για να διατηρήσει τις ελπίδες της
Η συνέχεια της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Β’ κατηγορίας, μεταφέρεται για την Κυριακή 14/4 και ώρα 3 στις Κεραμειές, όπου Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς φιλοξενεί την Έρυσσο που θέλει νίκη και μόνο νίκη!
Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για να  πάρουν κατ’ αρχήν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ιστορικής ανόδου στη «μεγάλη» κατηγορία και στη συνέχεια να διεκδικήσουν ακόμη και την κούπα.
Με ισοπαλία κερδίζουν το πρώτο, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν την κούπα (φυσικά αυτό ισχύει μόνο αν περάσει νικηφόρα ο Πυλαριακός, Εθνοφρουρό και Έρυσσο την τελευταία αγωνιστική).
Οι γηπεδούχοι, που ισοβαθμούν στην κορυφή με τον Πυλαριακό προέρχονται από ήττα στον Καραβόμυλο με τον ισόβαθμο τους και δεν μπορούν να φανταστούν κάτι παρόμοιο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας θα καταλάβουν την 2η θέση. Έτσι φαίνεται πολύ δύσκολο να χαθεί τουλάχιστον η άνοδος, εκτός και αν αυτοκτονήσουν στο τελευταίο τους παιχνίδι με τον Εθνοφρουρό και η Έρυσσος κερδίσει τον Πυλαριακό.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποχαιρετούν το όνειρο. 
Ένα όνειρο νίκης που για να βγει αληθινό στη συνέχεια θα χρειαστεί μια ακόμη στο τοπικό, στο φινάλε με τον Πυλαριακό.
Δύσκολα όλα αυτά τα σενάρια, όμως είναι υπαρκτά και μαθηματικά μπορούν να συμβούν.
Όπως και να έχει περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να θέλει να εκμεταλλευθεί την έδρα του και να πάρει την 4η φετινή του νίκη απέναντι στην ομάδα της Ερύσσου.
Στην κανονική διάρκεια στον Καραβόμυλο σε παιχνίδι του α' γύρου οι «πράσινοι», είχαν επικρατήσει με σκορ 3-2, ενώ στον β’ στις Κεραμειές και πάλι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-0
Τέλος στον α’ γύρο των playoffs η το «τριφύλλι», διατηρώντας το αήττητο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, είχε πάρει και πάλι τη νίκη στον Καραβόμυλο με σκορ 2-3 δημιουργώντας το 3Χ3!!
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
4
2
1
1
7 - 3
11
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4
3
0
1
6 - 5
11
3.
Α.Ο. Ερύσσου
4
2
1
1
8 - 6
8
4.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
4
0
0
4
1 - 8
0
    
Η επόμενη αγωνιστική 
6η playoffs (21/4/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
2.
Α.Ο. Ερύσσου - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου