Pages

Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

4-0 τα Φωκάτα τον Πυλαριακό στον Καραβόμυλο και βλέπουν 4αδα


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, από πλευράς φιλοξενουμένων και μιας μέτριας παρουσίας από την πλευρά των γηπεδούχων, τα Φωκάτα στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα αποχωρήσουν από τον Καραβόμυλο με μια σημαντική νίκη και ένα τρίποντο που τους γεμίζει ελπίδες.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου καλύτερη, θα πάρει μια δίκαιη νίκη με σκορ 0-4 επί του δυνατού Πυλαριακού, που σήμερα δεν ικανοποίησε με την απόδοση του.
Σε γενικές γραμμές, τα Φωκάτα ήταν καλύτερα, είχαν την κατοχή, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, όπου κυκλοφόρησαν μπάλα αξιοποιώντας την υπεροχή τους και πολύ παραγωγικοί θα πετύχουν αυτό το τελικό 0-4.
Ένα αποτέλεσμα, που θα τους ανεβάσει εκτός από βαθμολογικά κυρίως ψυχολογικά στο κυνήγι μιας θέσης στην τελική 4αδα!
Οι γηπεδούχοι, χωρίς καθαρό μυαλό, με πολλά λάθη στο κέντρο και στην οργάνωση του παιχνιδιού, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επικίνδυνα την εστία του Πετεινάτου, ο οποίος πέρασε, ένα εύκολο απόγευμα στον Καραβόμυλο.
Φάσεις και γκολ
Στο 24’ ο Τριανταφυλλίδης θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά, ο Κόκκαλης θα διώξει με γροθιές με την μπάλα να κοντράρει στον Περαματζή στο ύψος της μικρής περιοχής και να επιστρέφει τελικά στα χέρια του.
Σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 34’. Ο Γασπαρής βγάζει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, ο Χρ. Φωκάς με το κεφάλι βρίσκει τον Τούρλα στη μικρή περιοχή και ο τελευταίος θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας ψηλά από την εστία του Κόκκαλη, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
Και στο 37’, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 0-1 με το σουτ του Π. Κουμαριώτη, μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόκκαλη, μετά την σέντρα από δεξιά του Περαματζή.
Ο Τούρλας στο 39', μετά από αμυντική αδράνεια θα κερδίσει την μπάλα στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον Κόκκαλη πλασάρει για να σώσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί και πάλι από τον Τούρλα στο 45’, όταν μετά από το κόρνερ του Καμπανού από δεξιά, θα πιάσει μια κοντινή κεφαλιά για να απομακρύνει ο Πάπα την μπάλα, λίγο πριν την γραμμή της εστίας της ομάδας του.
Στο 45+1’ ένα διαγώνιο σουτ του Τριανταφυλλίδη, από τα όρια της περιοχής και αριστερά θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Κόκκαλη.
Το 0-1 του 37’ υπέρ της ομάδας της Λακήθρας, θα μείνει σαν σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν στροφές και πλέον πολύ παραγωγικοί, θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι πετυχαίνοντας ακόμη τρία τέρματα, ενώ θα έχουν και ένα δοκάρι.
Στο 62’ ο Μούκα θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Τούρλας θα κάνει από κοντά το σουτ και η μπάλα, μετά από κόντρα θα περάσει κόρνερ.
Μετά από 5’ η ομάδα του Διον. Λιονάτου θα πετύχει το 0-2 και σχεδόν θα "κλειδώσει" μια σημαντική νίκη.
Ο Ε. Φωκάς. εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Χρ. Φωκάς θα γυρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Μούκα και ο τελευταίος με ωραία κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ένα ακόμη γκολ για τους γηπεδούχους, που θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 0-3, θα πετύχει στο 86’ ο Τούρλας, με δυνατό σουτ μετά την παράλληλη, συρτή πάσα του Γ. Μπάμπη από δεξιά.
Ο Τούρλας στο 89’ θα σταθεί άτυχος αφού το κοντινό σουτ που πραγματοποιεί στέλνει την μπάλα να σταματήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κόκκαλη και στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Τέλος, στο 90+3’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα πετύχει το 0-4 της ομάδας του και το δεύτερο δικό του στο παιχνίδι, με ωραία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή.
Με τη νίκη τους αυτή, τα Φωκάτα θα πλησιάσουν την 4αδα και συγκεκριμένα τους Πρόννους στον -1 βαθμό, αλλά και ένα παιχνίδι παραπάνω, κάνοντας όνειρα για τη συμμετοχή τους και φέτος στα playoffs της Α’ κατηγορίας, ιδιαίτερα αν στο αυριανό παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο η Σάμη κόψει βαθμό ή βαθμούς από τους Πρόννους.
Για τους γηπεδούχους, που σήμερα παρουσιάστηκαν αρκετά μέτριοι, ίσως να είναι μια φυσιολογική εξέλιξη το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και από εδώ και πέρα θα χρειαστούν βαθμούς για το τελικό τους πλασάρισμα στην βαθμολογική κατάταξη.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Α. Δαμιανού και τον κ. Ε. Κατερέλο.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Κόκκαλης, Τουλάτος, Κλειτογιάννης (87’ Γρηγοράτος), Ποταμιάνος, Καβαλλιεράτος, Rexha, Siliaj (65’ Μινέτος), Σταμούλης, Φάντης, Πάπα Α., Αλυσανδράτος Μ. (85’ Αλυσανδράτος Σπ.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Αραβαντινός, Κουμαριώτης, Ζαμπαύτης (86’ Τσιγαρίδας), Φωκάς Ε., Τούρλας, Περαματζής (60 Μούκα), Τριανταφυλλίδης (79’ Μπάμπης Γ.), Γάσπαρης ( 90’ Λορετζάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου