Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

Νίκη πρωτιάς για την Α.Ε.Κ. 4-3 τον Οδυσσέα Ιθάκης σε ένα μεγάλο παιχνίδι


Με νίκη συνέχισε την αήττητη πορεία της η Α.Ε.Κ., αφού σήμερα το πρωί, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, επικράτησε ενός πολύ καλού Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 4-3!
Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου εξασφάλισε και μαθηματικά, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, την πρωτιά και το σημαντικό πλεονέκτημα των +4 βαθμών που δίνει η θέση αυτή.
Αντίθετα, για την ομάδα του Σπ. Ζερβού που ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κανονική διάρκεια (έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική), τα πράγματα γίνονται δύσκολα και κινδυνεύει να βρεθεί στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, γεγονός που δεν δίνει κανένα απολύτως πλεονέκτημα, ενόψει της συμμετοχής της στα playoffs.
Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα πάρα πολύ καλό  παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και παράλληλα στα συναισθήματα.
Πραγματικά, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου έγινε ένα μεγάλο ντέρμπι με τις δύο ομάδες πλέον να ανανεώνουν το ραντεβού τους στα playoffs, υποσχόμενες σε ανάλογα παιχνίδια.
Φάσεις και γκολ
Ένα σουτ στο 6’ του Α. Μετσάνι, από τα όρια της περιοχής μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα με διπλή επέμβαση ο Καρβούνης.
Στο 19’ ο Κουτρουμάμνης θα κάνει το δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Σε ένα γέμισμα του Τσουραμάνη στην περιοχή στο 22’, η μπάλα στον Τσάκο, που θα κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Κουτρουμάνη να μην προλαβαίνει στην  προβολή, με αποτέλεσμα να περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Μουράγι.
Μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί η ομάδα του θα χάσει στο 30’ ο Τσάκος, ο οποίος ύστερα από καταπληκτική ατομική ενέργεια θα βρεθεί απέναντι από τον Μουράγι, όμως το πλασέ του αποκρούει σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ, ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα.
Πέναλτι για τους γηπεδούχους θα σφυρίξει στο 35’ ο κ. Καραΐσκος που θα δει σπρώξιμο του Ρενάτο στην περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Π. Μπαλάσκα, στον Στεφανάτο.
Μάλιστα λίγο, πριν την εκτέλεση του κόρνερ έκανε παρατηρήσεις και τους δυο για κάποια σπρωξίματα.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Καρβούνης βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του 1-0.
Νέα απόκρουση του Μουράγι στο 44’, όταν ο Τσάκος θα κάνει την σέντρα σουτ από δεξιά, ο Ντύλια δεν μπορεί να διώξει και ο Π. Μπαλάσκας θα κάνει το σουτ, που διώχνει την μπάλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα.
Με αυτό το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά και ακόμη έξι τέρματα.
Ο Cela 56’ θα απειλήσει με ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ, πάνω από την εστία του Καρβούνη.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Cela με ωραίο διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά το μακρινό φάουλ γέμισμα του Τσίρου και την αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καρβούνη για την ισοφάριση και το 1-1 για την ομάδα του.
Η απάντηση των γηπεδούχων θα είναι άμεση, αφού μετά από 5’ θα ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ 2-1.
Ο Π. Μπαλάσκας εκτελεί το μακρινό φάουλ, ο Μουράγι θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει προσωρινά και στην επαναφορά της μπάλας, ο Χριστόπουλος με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Σπουδαία απόκρουση από τον Καρβούνη στο 69’, μετά από το μακρινό, δυνατό σουτ του Πατσαλιά, πετώντας την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης θα σταθεί πιο τυχερή και θα ισοφαρίσει πετυχαίνοντας το 2-2 με ωραία προβολή του Προσαλέντη, απέναντι από τον Καρβούνη.
Ο Μουράγι στο 73’ θα διώξει την μπάλα στην κεφαλιά του Κουτρουμάνη στο πρώτο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Veizaj από δεξιά.
Άτυχος θα σταθεί ο Cela στο 75’, όταν θα δει την μπάλα να σταματάει στη ρίζα της δεξιάς δοκού των γηπεδούχων, στο σουτ που επιχειρεί, μέσα από την περιοχή.
Τα συναισθήματα εναλλάσσονται συνεχώς και στο 85’, ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, αλλά και του αγώνα Κ. Τσάκος, μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και πριν από τον Μουράγι, «τσιμπάει» την μπάλα και την στέλνει στην αριστερή του γωνία για το προσπέρασμα και το 3-2.
Ο Μουράγι στο 89’ θα κάνει μια ακόμη πολύ καλή απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ από την δεξιά του γωνία, στο σουτ του Π. Μπαλάσκα.
Στο 90+3' ο Χειμπέια θα παίξει κάθετα στην περιοχή του Οδυσσέα τον Κουτρουμάνη και ο τελευταίος με πλασέ, απέναντι από τον Μουράγι θα γράψει το 4-2 για την Α.Ε.Κ. και θα «κλειδώσει» μια σημαντική νίκη για την ομάδα της Κεφαλονιάς.
Με την σέντρα, ο διαιτητής κ. Καραΐσκος θα δει χέρι στο κόψιμο της μπάλας από τον Χριστόπουλο και θα υποδείξει πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Α. Μετσάνι που θα είναι εύστοχος για το τελικό 4-3, αφού αμέσως μετά είχαμε την λήξη του αγώνα.
Η νίκη αυτή της Α.Ε.Κ., σε ένα μεγάλο παιχνίδι και έναν σπουδαίο σήμερα αντίπαλο, δίνει στην ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας το απόλυτο πλεονέκτημα για τα playoffs.
Αντίθετα, ο Οδυσσέας που σήμερα ήταν καταπληκτικός, χάνει έδαφος και πλέον θα περιμένει να δει σε τι θέση θα τερματίσει, αφού μένει στους 10 βαθμούς, μιας και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο, έχοντας το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική.
Από ότι δείχνει το πιθανότερο είναι να παραμείνει 4ος!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιο και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Καρβούνης, Μπαλάσκας Β. (87’ Χειμπέια), Τασιούλης, Στεφανάτος, Χριστόπουλος, Τσουραμάνης (46’ Μπατιστάτος), Μπαλάσκας Π., Βεϊζάι, Τσάκος, Κουτρουμάνης, Κιριάι (66’ Veizaj A.).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκάτσας (87’ Σκληρός), Τσίρος, Cela, Μετσάνι, Renato, Προσαλέντης, Πατσάλιας, Ντύλια, Plepi, Καραντζής Θ. (79’ Καραντζής Ν.).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου