Pages

Σάββατο, Νοεμβρίου 11

Στα "χασομέρια" έκλεψε τη νίκη η Εικοσιμία 2-1 τον Α.Ο. Σάμης

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας, το απόγευμα του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο. Εικοσιμίας θα φιλοξενήσει στην 3η φετινή μεταξύ τους συνάντηση, τον Α.Ο. Σάμης.

Οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς θα είναι οι νικητές με σκορ 2-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον κορυφαίο της ομάδας τους Γ. Φίλιππα, σκόρερ και των δύο τερμάτων.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές, ήταν μέτριο στο πρώτο μισό, κυρίως παίχτηκε στο κέντρο, όπου υπήρχε αρκετή πίεση και πολλά λάθη που δεν άφηναν να αλλάξει ο ρυθμός του παιχνιδιού και βγουν κάποιες καλές φάσεις.

Όμως, στην επανάληψη άλλαξε εντελώς η εικόνα, παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ωραίο θέαμα, 3 γκολ που κρίθηκε στις καθυστερήσεις!

Σε αυτό το διάστημα η Σάμη μετά το 55' πατούσε καλύτερα και ήταν πιο επικίνδυνη, έχασες κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι θα "κλέψουν" τη νίκη στο 90+4' με τον εκπληκτικό σήμερα νεαρό ποδοσφαιριστή του Γ. Φίλιππα, ο οποίος ήταν καθοριστικός στην επικράτηση της ομάδας, αφού εκτός τα δύο τέρματα που πέτυχε, ήταν επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία σε όλο το 90λεπτο.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Ο Καραγιάννης στο 7' θα βρει κάθετα τον Φίλιππα στην περιοχή απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη και τον τελευταίο να σώνει την εστία του από το 1-0.

Στο 12' ο Rexha εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στην περιοχή, ο Κλαουδάτος θα κάνει μια αδύναμη κεφαλιά και ο Μεσολωράς χωρίς πρόβλημα θα μπλοκάρει την μπάλα.

Σημαντική ευκαιρία στο 17' για τους γηπεδούχους με τον Ι. Μινέτο να αλλάζει την μπάλα με τον Φίλιππα δεξιά στην περιοχή και τον τελευταίο να κάνει το δυνατό σουτ που αναγκάζει τον Κ. Μωραΐτη σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Και πάλι ο Φίλιππας στο 33' θα απειλήσει με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Μωραΐτης θα διώξει δύσκολα και μετά τις κόντρες θα μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα σουτ του Τρίφι εκτός περιοχή στο 40' θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μεσολωρά, ο οποίος ωστόσο έλεγχε την φάση.

Έτσι "άσφαιρες" οι δύο ομάδες στα πρώτα 45' θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς σκορ (0-0).

Στην επανάληψη η εικόνα, όπως προαναφέραμε άλλαξε άρδην και το θέαμα άρχισε να εμφανίζεται στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπως και η αγωνία.

Τελικά πιο τυχερή η Εικοσιμία θα κάνει καλό ποδαρικό στη διοργάνωση με μια σημαντική νίκη.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όταν ο Καρασαββίδης θα κερδίσει την μπάλα από τον Κουμαριώτη, θα αλλάξει με τον Κλαουδάτο και μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα κάνει το συρτό σουτ στην απέναντι γωνία, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Μεσολωρά.

Στο 50' ο Φίλιππας με εντυπωσιακή ενέργεια θα μπει στην περιοχή και με άπιαστο τεχνικό σουτ δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Κ. Μωραΐτη και παρά την προσπάθεια του η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0 της Εικοσιμίας.

Ο Τρίφι στο 60' θα δώσει για τον Βαλλάτο, όμως δεν κάνει το σουτ, όπως θα ήθελε και η μπάλα θα περάσει άουτ, ψηλά από την εστία του Μεσολωρά.

Νέα εντυπωσιακή προσπάθεια στο 72' από τον Καρασαββίδη από δεξιά, θα δώσει παράλληλα στην περιοχή για τον Τρίφι, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ και ο Μεσολωράς μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς πρόβλημα.

Οι φιλοξενούμενοι που πατούσαν πλέον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 75'  με ένα καταπληκτικό γκολ του Στ. Καππάτου, με σουτ από μακριά και την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία των γηπεδούχων και στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 85' ο Καρασσαβίδης θα βγει στην κόντρα από δεξιά, χωρίς να μπορεί να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι του και θα βγάλει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή για τον Δελαπόρτα, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει στην προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και ενώ παιζόταν οι καθυστερήσεις (90+1') και όλοι μάλλον είχαν συμβιβαστεί με την ισοπαλία, ο Φίλιππας θα πετύχει το 2-1.

Ο Φωκάς θα βγάλει μια μεγάλη πάσα, κάτι σαν γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, ο Καραγιάννης θα κάνει την κεφαλιά πάσα και ο νεαρός επιθετικός της Εικοσιμίας θα πετύχει το "χρυσό" γκολ που θα δώσει τη νίκη στη ομάδα του, με σουτ εντός της περιοχής.

Τέλος, στο 90+5' ο Ζησιμάτος από τα όρια της περιοχής και αριστερά, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, μόνο που η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Μεσολωρά, άουτ.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το ντέρμπι με ένα μεγάλο τρίποντο για τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό το 1-2!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοττάκη και Ε. Κατερέλο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Κουμαριώτης, Φωκάς, Παπαδόπουλος (78' Αποστολάτος), Πίρρα (78' Κοσμετάτος), Βαλεντής, Ηλιόπουλος, Μινέτος (29' λ.τ. Ντρεγιάι), Φίλιππας, Καμπανός, Καραγιάννης (90+4' Τζάκης).

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Μωραΐτης Κ., Βαλλάτος (87' Σπυράτος), Ζησιμάτος, Καραγιαννάκης, Βιτωράτος, Κλαουδάτος (62' Καππάτος), Rexha (62' Φιλιππάτος), Μετάι (87' Τουλάτος Β.), Τρίφι Γ. (75' Δελαπόρτας), Περιβολάρης, Καρασαββίδης.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου