Pages

Σάββατο, Νοεμβρίου 4

Δεν πέτυχε το "θαύμα"..... Νίκησε τον Α.Ο. Πρόννων 3-1 αλλά έμεινε εκτός 8αδας ο Οδυσσέας

Με το παιχνίδι του 1ου ομίλου ανάμεσα σε Οδυσσέα Ιθάκης – Α.Ο. Πρόννων, σήμερα Σάββατο 4/11 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του τοπικού κυπέλλου, με τους γηπεδούχους να σπάνε την τελευταία αγωνιστική στη σειρά το "ρόδι" και να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-1, απέναντι στον Α.Ο. Πρόννων!

Με το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων και αφού δεν ήρθε το "θαύμα" για τους γηπεδούχους, οι Πρόννοι παρά την 5η τους ήττα στη σειρά, θα είναι αυτοί που θα κερδίσουν και μαθηματικά το τελευταίο "εισιτήριο", που οδηγεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μία σειρά, που οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα καλά για το τέλος, αφού στην αυλαία της φάσης των ομίλων, κατάφεραν ότι, δεν μπόρεσαν τις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές.

Έτσι, αν και ισοβαθμούν με το σημερινό τους αντίπαλο στην 3η θέση, μένουν εκτός με τη διαφορά στα γκολ, των μεταξύ τους αγώνων (0-4 και 3-1 - σύνολο 3-5 τέρματα).

Προφανώς και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από την πορεία τους στους ομίλους, αφού ο φτωχός απολογισμός τους, με 1 νίκη και 5 ήττες στα 6 παιχνίδια της σειράς, φέρνει κάποιον προβληματισμό και ο Κ. Στάβερης θα χρειαστεί διορθωτικές κινήσεις και πολύ δουλειά στη συνέχεια!

Σε γενικές γραμμές, στο Σταυρό παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι και τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε ακόμη ένα παιχνίδι πάλεψαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν το θαύμα και να μπορέσουν να αλλάξουν κάτι από τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός, αλλά να κερδίζουν τουλάχιστον ματς και καλή ψυχολογία.

Για την επόμενη ημέρα, το βάρος πέφτει στη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, η οποία κάνει πρεμιέρα το επόμενο Σαββατοκύριακο και τους περιμένει με την επάνοδο τους σε αυτή, μια μεγάλη "μάχη" για την παραμονή!

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν ένα απρόοπτο (τέλος καλό, όλα καλά) στη διαδρομή από Σκάλα για το λιμάνι της Σάμης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να ταξιδέψουν κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές τους στο γειτονικό νησί, ενώ το ίδιο συνέβη και με κάποιους άλλους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Έτσι, ταξίδεψαν στην Ιθάκη με μόλις 12 ποδοσφαιριστές, με κακή ψυχολογία από το γεγονός που προέκυψε και πολλά προβλήματα, όπως προαναφέραμε.

Τα γκολ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι στο 13', λεπτό που αποδείχθηκε γρουσούζικο για τους φιλοξενούμενους θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με ένα εντυπωσιακό δυνατό, μακρινό σουτ του Τσίρου στο "Γ" της εστίας του υπηρεσιακού τερματοφύλακα των Πρόννων Γ. Μπάμπη.

Οι Πρόννοι θα απαντήσουν στο γκολ του Οδυσσέα στο 36' και θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.

Σκόρερ ο νεαρός Αλιάι με ωραίο διαγώνιο πλασέ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά το σουτ του Μακρυνώρη από τα όρια της περιοχής και την προσωρινή απομάκρυνση του Πανταζόπουλου.

Αυτό το 1-1 θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύθηκαν κάποιες καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν και έτσι οι γηπεδούχοι στο 81' κατάφεραν να προηγηθούν και πάλι στο σκορ 2-1.

Ο Plepi αυτή την φορά, με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής θα στείλει την μπάλα και πάλι στο "Γ" της εστίας, του ανήμπορου να αντιδράσει Γ. Μπάμπη.

Μάλιστα μετά από 3' (84') θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο την "ψαλίδα" του δείκτη  του σκορ, αφού θα προηγηθούν 3-1 και ουσιαστικά θα "κλειδώσουν" την 1η νίκη τους στη διοργάνωση, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Π. Κουτσουβέλη.

Το πέναλτι κέρδισε ο Plepi, όταν ανατράπηκε μέσα στη περιοχή από τον Ε. Ζαπάντη και ο διαιτητής κ. Ν. Αντωνιάδης υπέδειξε την παράβαση.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, παρέμεινε σαν τελικό αυτό το 3-1 για τους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο η πρώτη τους νίκη να έχει κανέναν αντίκτυπο, σίγουρα όμως δίνει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια και την επάνοδο της ομάδας της Βόρειας Ιθάκης στην Α' τοπική κατηγορία, της οποίας μοναδικός στόχος είναι η παραμονή της σε αυτή.

Από την άλλη, οι Πρόννοι των πολλών προβλημάτων, θα γνωρίσουν ακόμη μία ήττα, την 5η σε 6 παιχνίδια, όμως θα πάρουν την πρόκριση, πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

Σίγουρα, σε αυτή την πορεία έδειξαν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία καλείται να λύσει άμεσα ο Κ. Στάβερης, ώστε η ομάδα του να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που αναμφισβήτητα μπορεί.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Α. Μπλίκα.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Μαλιακρίδας Μ., Τσίρος (83' Μήτσουρας), Φατούρος, Πρεβεζιάνος, Bisha (46' Plepi), Μωραΐτης, Προσαλέντης Π., Κουτσουβέλης, Προσαλέντης Ν. (89' Βασιλόπουλος Ι.), Cela (60' Καραντζής).

Α.Ο. Πρόννοι:(Κ. Στάβερης), Μπάμπης Γ., Δημητράτος, Ζαπάντης Ε, Παπαδημητρόπουλος, Ρασσιάς, Θεοδωράτος, Τουμαζάτος (46' Κορκός), Κρασί, Μακρυνώρης, Αλιάι, Τσάκος.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου