Τετάρτη, Ιανουαρίου 17

Φοβερό παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. που κρίθηκε στην παράταση.... Εικοσιμία - Διλινάτα 4-2

 

Σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα, η Εικοσιμία τυπικά γηπεδούχος, φιλοξένησε τα Διλινάτα για το ένα από τα 4 "εισιτήρια" που οδηγούν στους ημιτελικούς του τοπικού κυπέλλου.

Ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις, όμορφα γκολ, πολλές κίτρινες – 2 κόκκινες κάρτες, τυχεροί θα είναι οι τυπικά γηπεδούχοι, αφού η ομάδα της Λειβαθούς θα πάρει τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση, με σκορ 4-2 στην παράταση!

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο, ενώ στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα μπουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ 2-2.

Έτσι στον έξτρα χρόνο, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν δύο καθοριστικά τέρματα και θα πάρουν μια δίκαιη και παλικαρίσια πρόκριση, αφού ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με "9"!

Σημειώνοντας δύο γκολ, παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους γηπεδούχους, μετά τις αποβολές, ιδιαίτερα μετά και την δεύτερη και ενώ όλο το βάρος είχε πέσει στην άμυνα τους.

Σίγουρα, μεγάλο μερίδιο στην πρόκριση των "κυανόλευκων" ανήκει στο νεαρό τερματοφύλακα των γηπεδούχων Διον. Μεσολωρά, με την καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα απόκρουση, στο πέναλτι του Αλ. Πολλάτου.

Οι Φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 10' ο Κουράνης θα κερδίσει τις κόντρες, έξω από την περιοχή και αριστερά, θα κάνει το σουτ, όμως θα είναι άστοχος και η μπάλα θα καταλήξει εκτός εστίας άουτ.

Μία ωραία συνεργασία Καμπανού – Κοσμετάτου θα καταλήξει σε ένα σουτ του τελευταίου, από τα όρια της περιοχής και η μπάλα θα περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παγανία, άουτ.

Ένα νέο ψηλοκρεμαστό σουτ του Καμπανού στο 25', έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Παγανία.

Στο 38' οι τυπικά φιλοξενούμενοι, θα πάρουν το προβάδισμα με σκορ – πρόκρισης 0-1.

Ο Κουράνης μετά από ωραία προσωπική ενέργεια από αριστερά, θα βγάλει παράλληλα στην περιοχή και δεξιά, εκεί που ο Τσιλιμιδός θα προλάβει τον Veizaj και με ωραίο πλασέ, στην απέναντι γωνία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεσολωρά.

Αυτό θα είναι και το σκορ για το πρώτο μισό στον επαναληπτικό προημιτελικό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και την ομάδα των Διλινάτων να παίρνει συγχρόνως προβάδισμα νίκης – πρόκρισης.

Στην επανάληψη, η Εικοσιμία ήταν καλύτερη και στο 50' θα βρει την ευκαιρία για την ισοφάριση, με το Veizaj να βγαίνει με ωραία προσπάθεια από αριστερά, να βρίσκει παράλληλα στη μικρή περιοχή τον Καμπανό και το τελευταίο να στρώνει τη μπάλα και με πλασέ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι ευκαιρίες δεν ήταν αρκετές και τα Διλινάτα στο 76' θα ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ 2-1, μετά την ωραία πάσα του Κουράνη στον Φωκά και το καταπληκτικό σουτ, του τελευταίο στο δεξί "Γ" της εστίας του Μεσολωρά.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, δεν θα το βάλουν κάτω και με καλή αντίδραση στο 82' θα φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσια και στο 2-2, με μία καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούσι που θα στείλει τη μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Παγανία.

Έτσι το ντέρμπι θα οδηγηθεί στην παράταση, εκεί που στο 92' η Εικοσιμία θα πετύχει την ανατροπή και το 3-2 με ωραία κεφαλιά του Ντουκάι, από τη μικρή περιοχή στο κόρνερ από αριστερά του Μπούσι.

Στο επόμενο λεπτό, ο σκόρερ του 3ου τέρματος της Εικοσιμίας θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι "κυανόλευκοι", σε ένα κρίσιμο αγωνιστικά σημείο, θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Πλέον η αποβολή αυτή βοήθησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και να έχουν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί.

Και στο 102' η Εικοσιμία θα μείνει με "9", μετά από τη νέα αποβολή του Κονόμη με 2η κίτρινη κάρτα, επίσης.

Αποτέλεσμα, φυσιολογικά να οπισθοχωρήσει, να δώσει γήπεδο στον αντίπαλο και στο 110' τα Διλινάτα να κερδίσουν πέναλτι, με υπόδειξη του β' βοηθού.

Εκτελεί ο Αλ. Πολλάτος και ο Μεσολωράς με εντυπωσιακή απόκρουση διατηρεί το 3-2 της ομάδας του και κρατάει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Και ενώ δεν ήρθε η ισοφάριση, στο 113' ο Καμπανός μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και σουτ από δεξιά της περιοχής, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας των φιλοξενούμενων, γράφοντας έτσι το 4-2 και τον επίλογο στον προημιτελικό, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν άλλαξε κάτι στο στο σκορ!

Το σφύριγμα της λήξης θα βρει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια παλικαρίσια πρόκριση και τους φιλοξενούμενους, να αποχαιρετούν τη διοργάνωση σαν περυσινοί κυπελλούχοι!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα, Ντρεγιάι (60' Αραβαντινός), Veizaj, Κονόμη, Καμπανός (116' λ.τ. Ντουκάι Α.), Κοσμετάτος (46' Βαλεντής), Χαραλαμπέλης (46' Ντουκάι Ντ.), Φίλιππας, Ηλιόπουλος (72' Μπούσι).

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας, Marku E., Τζωρτζάτος Κ., Χασάι (27' λ.τ. Πούλα), Σπανός (56' Γκερβένη), Τσιλιμιδός (56' Στεφανάτος – 103' Τζωρτζάτος Δημ.), Καλαφάτης Ε., Γεωργόπουλος, Κουράνης Στ., Τανουσάι Ν. (70' Φωκάς), Πολλάτος Αλ..

Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου