Pages

Τρίτη, Ιανουαρίου 16

Η Pre game της αυριανής 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου

Αύριο Τετάρτη 17/1/2024 συνεχίζεται το τοπικό κύπελλο με τους 4 επαναληπτικούς προημιτελικούς αγώνες του προγράμματος

Αύριο Τετάρτη 17/1/2024 συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στη διοργάνωση με τους επαναληπτικούς προημιτελικούς αγώνες της σειράς και τη 2η αγωνιστική.

Παιχνίδια με αρκετό ενδιαφέρον, ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις εκπλήξεις που προσφέρει η διοργάνωση.

Ξεχωρίζει περισσότερο το ντέρμπι Εικοσιμίας - Διλινάτων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου το 0-0 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοικτούς "λογαριασμούς" και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Ενδιαφέρον υπάρχει και στη Σκάλα, όπου και οι δύο ομάδες ξεκινούν από την  ίδια αφετηρία, μιας και το 1-1 του Σταυρού δεν χρήζει "καθαρό" φαβορί, τη μία ή την άλλη ομάδα.

Στο Ληξούρι, ο Παλληξουριακός είναι το φαβορί απέναντι στους "οράνιε" με τους τελευταίους να πηγαίνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο.

Σίγουρα δύσκολη η αποστολή τους, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του τοπικού.

Τέλος, στον Καραβόμυλο η Σάμη είναι με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά μετά το 4-0 των Μακρυωτίκων και έτσι περιμένουμε ένα επιθετικό παιχνίδι που μπορεί να δώσει θέαμα και γκολ.

Τα τέσσερα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών, θα διεξαχθούν στα γήπεδα Πρόννων - Καραβόμυλου - Ληξουρίου και Αργοστολίου.

---------------  ***  ---------------

Τα αποτελέσματα του πρώτων αγώνων

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόννων    1-1    Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

2

Α.Ο. Εικοσιμίας    0-0    Α.Ο. Διλινάτων

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός    1-1    Π.Α.Ο. Εύγερος

4.

Α.Ο. Σάμης    4-0    Α.Π.Σ. Πυλαριακός

         

Τετάρτη  17/1/2024

Με το παιχνίδι μεταξύ Α.Ο. Πρόννων - Προόδου Ιθάκης στο Δημοτικό Σκάλας, αύριο Τετάρτη 17/1, ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής - 2ης σειράς των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου. 

Ένα παιχνίδι που ξεκινάει από την αρχή, μιας και στο πρώτο στο Σταυρό οι δύο ομάδες άφησαν ανοικτούς "λογαριασμούς", ύστερα από εκείνο το ισόπαλο 1-1.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, με οποιαδήποτε νίκη εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση.

Η ομάδα της Σκάλας βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, αφού αγωνίζεται στην έδρα της. Φυσικά από την άλλη δεν τους εξασφαλίζει ιδιαίτερα, παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει να χάσει τίποτα και ιδιαίτερα, αν παρουσιαστεί χωρίς απουσίες, όπως συνηθίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια του!

Περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες να δίνουν δυνατή "μάχη" για την κατάκτηση του πρώτου, από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι, φυσικά θέλουν, όπως προαναφέραμε να εκμεταλλευθούν και την έδρα τους, απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Φέτος οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν για 3η φορά. Η πρώτη, για το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας με νικήτρια την ομάδα των Πρόννων και σκορ 2-1 στο ίδιο γήπεδο και η άλλη, ο πρώτος αγώνας στη σειρά στο Σταυρό, ο οποίος όπως προαναφέραμε ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και σκορ 1-1.

Μάλιστα, η τύχη θα τους φέρνει μετά από 3 ημέρες και πάλι αντίπαλους, στο παιχνίδι του Σαββάτου για τον β' γύρο και τη 10η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας!!

         

Συνέχεια στις 3 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Παλληξουριακό - Εύγερο.

Σίγουρα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι το φαβορί της πρόκρισης στην επόμενη φάση, όμως θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή, απέναντι στους ενισχυμένους "Οράνιε" των Φαρακλάτων, οι οποίοι και στο Ληξούρι, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο θέλουν να φανούν ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί, σε ένα παιχνίδι που δεν είναι, όπως είπαμε το φαβορί και αυτό μάλλον τους απαλάσσει από το άγχος.

Στον Άγιο Αντώνη, περιμένουμε ένα όμορφο και θεαματικό παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και γκολ.

Το συγκεκριμένο είναι το τρίτο που θα συναντηθούν φέτος οι δύο ομάδες, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν εύκολα για το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας με σκορ 6-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ στον πρώτο αγώνα της συγκεκριμένης σειράς του τοπικού κυπέλλου, θα αναδειχθούν ισόπαλες με σκορ 1-1, επίσης στο Δ.Α.Κ..

Περιμένουμε ένα καλό επιθετικό παιχνίδι, το οποίο εκτός από γκολ μπορεί να δώσει και θέαμα. Το θεωρούμε έτσι αφού και οι δύο ομάδες μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα θέλλουν νίκη.

         


Την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα ακόμη ντέρμπι, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών, ο Α.Ο. Εικοσιμίας τυπικά γηπεδούχος, θα φιλοξενήσει τον περσινό κυπελλούχο Α.Ο. Διλινάτων, σε μία σπουδαία αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν βάλει στόχο να φτάσουν ψηλά στο θεσμό.

Μόνο που η μία εκ των δύο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει, μετά το αυριανό παιχνίδι!

Έτσι και οι δύο θα παραταχθούν αποφασισμένες, για το ένα από τα τέσσερα και "πανάκριβο" εισιτήριο, το οποίο θα τις ταξιδέψει στα ημιτελικά με στις τέσσαρες καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Α.Ο. Διλινάτων, σαν περυσινός κυπελλούχος θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα και με καλή ψυχολογία, από τις τελευταίες καλές του εμφανίσεις, που τον έχουν φέρει στην 4αδα της Α' κατηγορίας, θέλει να κάνει το τελευταίο βήμα κερδίζοντας την πρόκριση του.

Φυσικά δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια αφού, ο αντίπαλος τους, ο Α.Ο. Εικοσιμίας είναι μία ποιοτική ομάδα με υψηλούς στόχους για τη φετινή περίοδο.

Περιμένουμε ένα ντέρμπι το οποίο θα κριθεί στο πάθος, στη δύναμη και στο πόσο έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά θα είναι η κάθε ομάδα.

Εικοσιμία - Διλινάτα θα συναντηθούν για 3η φορά φέτος, αφού εκτός του πρώτου προημιτελικού έπαιξαν και για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, πριν λίγες ημέρες με την ομάδα του "μεγάλου" χωριού να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-1!


         

Το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί, επίσης την ίδια ώρα με το τελευταίο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών, ίσως το πιο αδιάφορο και τη Σάμη με σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση της στα ημιτελικά και στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, να φιλοξενεί τον Πυλαριακό στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής και στη ρεβάνς του 4-0 του πρώτου αγώνα.

Ανεξάρτητα από αυτό το 4-0, σίγουρα οι ομάδες έχουν πολλά ακόμη να δώσουν, οι μεν γηπεδούχοι να πετύχουν το 2Χ2 στη σειρά, οι φιλοξενούμενοι, έστω να βάλουν "φρένο" στις τελευταίες συνεχόμενες ήττες από τον αντίπαλο τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα τοπικό!

Στον Καραβόμυλο, παρά το ευρύ σκορ του πρώτου αγώνα και την σχεδόν εξασφαλισμένη πρόκριση των γηπεδούχων, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να επιδιώκουν μία νίκη, έστω γοήτρου.

Οι παραπάνω ομάδες θα συναντηθούν για 3η φορά φέτος και τους Σαμικούς να έχουν πάρει τον "αέρα" των αντιπάλων τους, αφού στις δύο προηγούμενες μετρούν ισάριθμες νίκες. Μάλιστα εκτός έδρας και σχετικά εύκολες.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο αγώνα της σειράς είχαν επικρατήσει με σκορ 4-0 και σε αυτόν του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, λίγο μετά 4-1.

** Διαιτητές μέχρι την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ δεν είχαν ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

         

Η επόμενη ημιτελικά μετά από κλήρωση

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου