Pages

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 7

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για την Εικοσιμία 4-3 στον Καραβόμυλο τη Σάμη σε ένα φοβερό παιχνίδι

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, στα πλαίσια του πρώτου ημιτελικού αγώνα του τοπικού κυπέλλου, η Εικοσιμία θα πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, αφού θα επικρατήσει της γηπεδούχου Σάμης με σκορ 4-3.

Φυσικά και τίποτε δεν έχει κριθεί σε αυτό το "ζευγάρι" και στη ρεβάνς του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε μία εβδομάδα από σήμερα, θα λύσουν οριστικά τους "λογαριασμούς" τους.

Αγωνιστικά τώρα, το μεγάλο σημερινό παιχνίδι του Καραβόμυλου, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, θέαμα, δύναμη, πάθος, διαμαρτυρίες, κίτρινες, κόκκινες κάρτες και 7 υπέροχα τέρματα.

Ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς και σήμερα, λογικά πρέπει να το ευχαριστήθηκε και αυτό φάνηκε από το αυθόρμητο χειροκρότημα στο τέλος του παιχνιδιού. Κάτι που επιβράβευσε τις προσπάθειες των δύο ομάδων!

Είχαμε χρόνια να ευχαριστηθούμε ένα τέτοιο ποιοτικό παιχνίδι, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις δυο παραπάνω νεανικές ομάδες.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει ο ημιτελικός για τους γηπεδούχους, που στο διάστημα αυτό πατούσαν καλύτερα, αφού μόλις στο 6' θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Παππά στην περιοχή από τον Μάθιου.

Εκτελεί εύστοχα ο Περιβολάρης για το 1-0 της ομάδας του.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θα ισορροπήσουν και πλέον βλέπουμε ένα φανταστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες.

Στο 11' μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, η Εικοσιμία θα βρεθεί κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Αλυσανδράτος θα πει "όχι" στο σουτ του Φίλιππα.

Στο 18' ο Παππάς θα βγάλει από δεξιά την σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Κλαουδάτος θα σηκωθεί ψηλά, θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του Μεσολωρά.

Στο επόμενο λεπτό, ο δραστήριος επιθετικά Παππάς, θα βγει στην κόντρα και μέσα από την περιοχή και δεξιά θα κάνει το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει, άουτ δίπλα από το αριστερό "Γ" της εστίας των φιλοξενούμενων.

Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 21', όταν ο Φίλιππας απέναντι από τον Αλυσανδράτο, στη παράλληλη σέντρα από δεξιά του Ντ. Ντουκάι, θα κάνει το σουτ με τη μία και η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σάμης.

Στο 22' ο Καραγιαννάκης θα ανατρέψει στην περιοχή τον Ι. Μινέτο και θα υποδειχθεί η παράβαση από τον διαιτητή κ. Μπαζάρογλου.

Εκτελεί ο Κονόμη που με δυνατό χτύπημα φέρνει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.

Μετά από μία νέα ωραία ομαδική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο 32' ο Καμπανός θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή για να σταματήσει η μπάλα στα σώματα των αμυντικών, στην επιστροφή στο νέο σουτ του Ντ. Ντουκάι, η μπάλα θα περάσει, άουτ λίγο πάνω από την εστία του Αλυσανδράτου.

Στο 35' ο Καμπανός θα κάνει το σουτ από καλή θέση, μετά την πάσα από δεξιά του Ντ. Ντουκάι, όμως ο Αλυσανδράτος θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Και στο επόμενο λεπτό, ο Φίλιππας με δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή θα νικήσει αυτή την φορά τον Αλυσανδράτο και θα πετύχει την ανατροπή και το 1-2.

Μάλιστα στο 42' θα πετύχουν και το 1-3, όταν ο Ντ. Ντουκάι θα κερδίσει την μπάλα από λάθος των αμυντικών, θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, θα την στείλει στα δίχτυα.

Κοντά στο να μειώσουν σε 2-3 θα φτάσουν οι γηπεδούχοι στο 43' με τον Παππά να βγάζει παράλληλα στην περιοχή για τον Κλαουδάτο, αυτός θα κάνει την προβολή, η μπάλα θα βρει στα σώματα και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 47' οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με "δέκα" στον αγωνιστικό χώρο για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, όταν ο Κονόμη θα δει την απευθείας κόκκινη κάρτα, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ζησιμάτο.

Αυτό το 1-3 θα είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά και μέσα σε ένα 8λεπτο θα ισοφαρίσουν σε 3-3.

Αρχικά θα μειώσουν σε 2-3 στο 47' με πλασέ του Δελαπόρτα στο τετ ατετ του με το Μεσολωρά, μετά την πάσα με το "τακουνάκι" του Κλαουδάτου!

Στη συνέχεια και στο 55' θα ισοφαρίσουν το σκορ στο 3-3 με μία εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Α. Αμούργη, ο οποίος θα στείλει την μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του Μεσολωρά.

Στο 61' ο Μετάι θέλει να αιφνιδιάσει με ένα μακρινό σουτ τον Μεσολωρά, όμως ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ στο 67'.

Ο Φίλιππας μετά από ωραία προσπάθεια από δεξιά θα κάνει το διαγώνιο σουτ και ο Καραγιάννης με εντυπωσιακή προβολή θα νικήσει αμυντικούς και τερματοφύλακα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-3.

Μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσουν τη διαφορά στα δύο γκολ θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Α. Ντουκάι από αριστερά θα βρει στο α' δοκάρι τον Φίλιππα, αυτός θα κάνει το σουτ στην κίνηση, όμως θα σταθεί για δεύτερη φορά άτυχος στο σημερινό παιχνίδι, αφού η μπάλα θα σταματήσει στη "ρίζα" της δεξιάς δοκού του Αλυσναδράτου.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ντέρμπι δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο και έτσι η Εικοσιμία θα κάνει το πρώτο βήμα για το ένα από τα δύο "εισιτήρια" του μεγάλου τελικού.

Η Σάμη πλέον καλείτε να αλλάξει τα δεδομένα σε μία εβδομάδα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στη ρεβάνς του σημερινού 3-4, για να είναι αυτή που θα χαμογελάσει στο τέλος.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Σάμη:(Σπ. Παπαδάτος), Αλυσανδράτος, Τουλάτος (89' Νικολοβιένης, Παππάς (70' Φιλιππάτος), Καραγιαννάκης, Αμούργης Α., Μετάι (70 Τρίφι Μαρ.), Κλαουδάτος (81' Rexha), Περιβολάρης, Δελαπόρτας, Βιτωράτος, Ζησιμάτος.

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης – Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα, Ηλιόπουλος, Βαλεντής, Κονόμη, Μάθιου (46' Ντουκάι Α.), Ντουκάι Ντ. (72' Μινέτος Γ. - 84' λ.τ. Κουμαριώτης Κ.), Φίλιππας, Μινέτος Ι. (62' Καραγιάννης).

Παρακάτω φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου