Pages

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Σε συνεχή αγωνιστική άνοδο η Εικοσιμία εύκολα 5-1 τους Πρόννους

Στο τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου, το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο Α.Ο. Εικοσιμίας σε αγωνιστική άνοδο τον τελευταίο καιρό, Θα προσθέσει ακόμη μία νίκη στη φετινή του συγκομιδή, επί του Α.Ο. Πρόννων με σκορ 5-1

Ήταν μία εύκολη νίκη, η οποία διατηρεί την ομάδα της Λειβαθούς στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα προσθέταμε πολύ σημαντική, αφού την επόμενη αγωνιστική καλείται να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και μάλιστα με το απόλυτο Παλληξουριακό, στην έδρα του.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα προλάβουν την είσοδο τους στην τελική 4αδα, αφού έμειναν πίσω και πλέον φαίνεται δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια η διαφορά των -6 βαθμών που υπολείπονται της 4ης θέσης.

Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας και θα το παλέψουν μέχρι το τέλος, μπας και αναστρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, ήταν αρκετά καλό, και οι γηπεδούχοι καλύτεροι, πήραν μία δίκαιη και σχετικά εύκολη νίκη, που ήταν το ζητούμενο.

Τώρα, το βάρος πέφτει στον επαναληπτικό του τοπικού κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο τον Α.Ο. Σάμης, στη ρεβάνς του 4-3 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού εκεί κρίνεται ο μεγάλος τους στόχος και η συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό.

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 8' οι γηπεδούχοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 1-0, με τον Φίλιππα να εκμεταλλεύεται την αδυναμία απομάκρυνσης των αμυντικών των Πρόννων, να κατεβάζει την μπάλα λίγο μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, να την στέλνει στα δίχτυα του Παπαβασιλείου.

Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους θα έρθει μετά από 10'. Ο Σπ. Κουρκουμέλης, εκτελεί με πολύ φάλτσο το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα θα σταματήσει στο απέναντι δοκάρι του Μεσολωρά και στην επαναφορά της, ο Αλ. Κουρκουμέλης από κοντά και παρά την προσπάθεια του Μεσολωρά, θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-1.

Δεν θα προλάβουν όμως να το χαρούν για πολύ οι φιλοξενούμενοι, αφού μετά από 2' ο Ντ. Ντουκάι με μία μακρινή, καταπληκτική, απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, εκεί που ο Παπαβασιλείου δεν μπορούσε να κάνει κάτι, και στα δίχτυα για το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων 2-1.

Πολύ καλή ευκαιρία θα έχουμε στο 23' για την ομάδα του Κ. Στάβερη, όταν ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί το φάουλ από αριστερά με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Μεσολωράς δεν την βρίσκει στην έξοδο, όμως θα σταθεί τυχερός μιας και στο σουτ του Μπαλάσκα προς την άδεια εστία, θα βρει στα σώματα και θα αποφευχθεί έτσι μία νέα ισοφάριση.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 25' θα πιάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά και εδώ η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι, αφού θα περάσει άουτ, σύριζα πάνω από την εστία του Μεσολωρά.

Ο Ντ. Ντουκάι στο 42' θα επιχειρήσει ένα μακρινό τεχνικό σουτ, όμως και εδώ η μπάλα θα περάσει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.

Με τη λήξη των πρώτων 45', ο Ντ. Ντουκάι από αριστερά θα κάνει την παράλληλη πάσα στον επερχόμενο Αραβαντινό, όμως η προβολή του τελευταίου θα στείλει και αυτή την φορά την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.

Με τους "κυανόλευκους" να έχουν το προβάδισμα 2-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα μπουν αποφασιστικά για να τελειώσουν γρήγορα την υπόθεση νίκη και αρχικά στο 56' θα χάσουν την πρώτη καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με τον Μπούσι να βρίσκει με ωραία πάσα τον Φίλιππα στην περιοχή, αυτός όμως από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει με τον Παπαβασιλείου να απομακρύνει εντυπωσιακά και τους αμυντικούς στη συνέχεια να διώχνουν σε κόρνερ.

Στη συνέχεια και στο 57' ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και βρίσκει τον Φίλιππα στο ύψος του πέναλτι, η κεφάλια του οποίου στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαβασιλείου.

Στο 58' το σουτ του Καμπανού αποκρούεται προσωρινά από τον Παπαβασιλείου, η μπάλα στην επαναφορά θα φτάσει στον Ντ. Ντουκάι, που θα πασάρει στον Καραγιάννη για να πετύχει το 3-1 με κοντινό πλασέ.

Στο 63' το δυνατό σουτ του Φίλιππα έξω από την περιοχή, αποκρούει με δυσκολία ο Παπαβασιλείου και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 64' θα πετύχουν το 4-1.

Ο Καμπανός με ωραία ασίστ βγάζει τον Ντ. Ντουκάι σε θέση για γκολ και ο τελευταίος "σκάβει" τη μπάλα πάνω από τον Παπαβασιλείου και στη συνέχεια στα δίχτυα, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη των γηπεδούχων.

Νέα παράλληλη ασίστ του Καμπανου στο 65', ο Φίλιππας θα πεταχτεί στο α' δοκάρι για να πετύχει το 5-1 της Εικοσιμίας.

Στο 80' εκπληκτική ατομικά ενέργεια του Χαραλαμπέλη που θα "αδειάσει" με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλο του πάνω στην γραμμή, θα "σπάσει" τη μπάλα στο πέναλτι στον επερχόμενο Φίλιππα, που θα πλασάρει με τη μία στην κίνηση, άλλα η μπάλα θα περάσει, σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Πρόννων.

Αυτό το 5-1 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τους γηπεδούχους να συνεχίζουν ανοδικά και στην 3η θέση με τη διαφορά από την 5η θέση και τον Α.Ο. Σάμης πλέον στους +4 βαθμούς, βάζοντας βάσεις για είσοδο στην τελική 4αδα.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια και ένα μικρό θαύμα για να καταφέρουν να περάσουν στην 4αδα, αφού υπολείπονται της 4ης θέσης – 6 βαθμούς.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα (69' Χαραλαμπέλης), Αραβαντινός, Καμπανός, Ηλιόπουλος, Βαλεντής (65' Καπλάνι), Μάθιου (46' Μπούσι), Ντ. Ντουκάι (69' Πολλάτος Διον.), Φίλιππας, Μινέτος Ι. (46' Καραγιάννης).

Α.Ο. Πρόννων:(Κ. Στάβερης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Χ., Ρασσιάς, Τσάκος (46' Σιμωτάς), Ρώσσης, Μπαλάσκας (65' Θεοδωράτος), Κουρκουμέλης Α., Τσοκαναρίδης (74' Ζαπάντης Ε.), Κουρκουμέλης Σπ. (65' Xhelaj), Κρασί (65' Μπάμπης), Παπαδημητρόπουλος.

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου