Pages

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 9

Η Pre game της 13ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 10-11/2 θα διεξαχθεί 

η 13η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 10-11/2, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους πέντε συνολικά αγώνες του προγράμματος της 13ης αγωνιστικής, η οποία μένει να δούμε για ποιούς θα είναι η τυχερή και σε ποιούς όχι!!

Ακόμη μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και σημαντικά παιχνίδια για την πορεία και τους φετινούς στόχους κάποιων ομάδων.

Στην κορυφή και τουλάχιστον για τις δύο πρώτες θέσεις, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα.

Από εκεί και πέρα, μπαίνοντας στην 13η στροφή του πρωταθλήματος και σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα, φαίνεται ότι 4 ομάδες και με κάποιες προυποθέσεις 5, θα παλέψουν για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια που οδηγούν στα playoffs, για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Όσον αφορά την παραμονή, δύο ίσως και τρεις θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν, τη μία θέση παραμονής στη "μεγάλη" κατηγορία.

Πρόοδος - Οδυσσέας και λιγότερο ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, θα δώσουν μεγάλο αγώνα για να κρατηθούν στην κατηγορία.

Περισσότερο την 13η αγωνιστική, που δεν προσφέρεται για προληπτικούς, ξεχωρίζουν αυτά της Ιθάκης, μεταξύ Προόδου - Σάμης στο Σταυρό και Εικοσιμίας - Πρόννων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το Σάββατο, πρωί και απόγευμα αντίστοιχα

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 10-11/2/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Τα 3 το Σάββατο 10/2 σε Αργοστόλι (2) - Ιθάκη και 2 την Κυριακή 11/2 σε Ληξούρι - Αργοστόλι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 10-2-2024  ώρα:11:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

Μπαζάρογλου

Περικλής

Θωμάς Β.

Χαρίση Κ.

2.

Σάββατο 10-2-2024  ώρα:12:00

Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος"

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Σάμης

Βουτσινάς

Άγγελος

Μπλίκας Αθ.

Κομητόπουλος Π.

3.

Σάββατο 10-2-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννων

Θωμάς

Βασίλης

Μπαζάρογλου Π.

Μενεγάτος Ε.

4.

Κυριακή 11-2-2024  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Θωμάς

Βασίλειος

Αβάζαρος Χρ.

Μπαζάρογλου Π.


5.

Κυριακή 11-2-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Ληξουρίου "ΑΟ Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος

Βουτσινάς

Άγγελος

Τοττάκης Χ.

Κομητόπουλος Π.

         

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική

         

Σάββατο  10/2/2024

Συνέχεια και αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με την 13η αγωνιστική του, με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, στα οποία κάποιες ομάδες, τόσο σε θέσεις 4αδας όσο και διεκδίκησης της παραμονής τους, "καίγονται" για το τρίποντο.

Το Σάββατο 10/2 και ώρα 11 το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, ο Α.Ο. Διλινάτων φιλοξενεί τον Οδυσσέα Ιθάκης και θέλει μόνο τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στην 4αδα, αλλά και σε συνδυασμό άλλων αποτελεμάτων να μεγαλώσει η διαφορά από την 5η θέση, ώστε να κάνει ένα βήμα παραπάνω για τη συμμετοχή της στα playoffs της φετινής περιόδου.

Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται στους +2 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, θα παλέψουν για το καλύτερο, απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, ενώ το μυαλό τους θα είναι στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί μία ώρα αργότερα στο Σταυρό και τους ενδιαφέρει άμεσα το αποτέλεσμα του.

Η ομάδα των Διλινάτων, μέχρι τώρα και στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει μετράει 5 νίκες - 3 ισοπαλίες - 4 ήττες (18 β. 24-22 τέρματα) και βρίσκεται στην 4αδα ισόβαθμη της Σάμης. 

Οι "κιτρινόμαυροι" της Βόρειας Ιθάκης με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκονται στην 8η θέση με 10 βαθμούς (3-1-8 / 12-37 τέρματα).

Και οι δύο προέρχονται από σημαντικές νίκες, αφού την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα επικρατήσει εύκολα της Προόδου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 6-1, ενώ αυτή του Σπ. Ζερβού 4-2 στο ντέρμπι των ουραγών του Σταυρού, τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. Μία νίκη που της επέτρεψε να περάσει πάνω από την "κόκκινη" γραμμή!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το πρωί του Σαββάτου, περιμένουμε ένα επιθετικό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για την 2η συνεχόμενη νίκη τους.

Βέβαια, ο Οδυσσέας δεν έχει να χάσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι και είναι δεδομένο, ότι θα παλέψει για το καλύτερο και για αυτό απαιτεί προσοχή.  Άλλωστε η ομάδα του "μεγάλου" χωριού το έχει πληρώσει αυτό με ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου γνώρισε μία άβολη ήττα!

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος.

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι του α' γύρου του πρωταθλήματος, ο Οδυσσέας είχε επικρατήσει στο Δημοτικό Σταυρού με σκορ 1-0.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Κ. Χαρίση.

         

Μία ώρα αργότερα (12:00), στο "Ν. Ραυτόπουλος" στο Σταυρό, θα διεξαχθεί ένα επίσης πολύ σημαντικό, από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, με το οποίο και θα ολοκληρωθεί η πρωϊνή αγωνιστική δράση και την Πρόοδο Ιθάκης να φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης.

Ένα κομβικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες και τους δικούς της στόχους, η κάθε μία.

Οι γηπεδούχοι, στη "μάχη" που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν για την παραμονή τους και οι φιλοξενούμενοι για το μεγάλο στόχο της εισόδου τους στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Πραγματικά ένα παιχνίδι φωτιά, στο οποίο και οι δύο γνωρίζουν ότι όποιος χάσει, ουσιαστικά χάνεται!

Οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην 9η προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς, 2 βαθμούς πίσω από τον Οδυσσέα και κάτω από την διαχωριστική γραμμή με απολογισμό, 2 νίκες - 2 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 11 παιχνίδια 22-44 τέρματα) και κινδυνεύουν πλέον σοβαρά. 

Άλλωστε, 6 αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και κάθε χαμένος βαθμός, σε βγάζει όλο και πιο πολύ από το στόχο σου.

Με τα ίδια παιχνίδια η Σάμη, βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη της Εικοσιμίας. Έχει σε αυτά τα 12 παιχνίδια μόλις 6 νίκες - 6 ήττες 18 βαθμούς και 26-24 τέρματα).

Στο Σταυρό το Σάββατο πρωί, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα για ένα "χρυσό" τρίποντο.

Η ισοπαλία, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, δεν θα είναι το ιδανικό αποτέλεσμα.

Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει των "κοκκινόμαυρων" της Ιθάκης, στον Καραβόμυλο με σκορ 4-2.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Μπλίκα και Π. Κομητόπουλο.

         

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, το απόγευμα  της ίδιας ημέρας και ώρα 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, ανάμεσα σε Εικοσιμία και Πρόννους.

Δύο ομάδες που είτε δυνατά, είτε ψάχνουν για τον στόχο και το παλεύουν. 

Οι μεν γηπεδούχοι για να κλείσουν θέση στην τελική 4αδα με το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα και οι φιλοξενούμενοι σε μία, ίσως τελευταία προσπάθεια να αποκτήσουν εκ νέου πιθανότητες, για την δική τους είσοδο τους στην 4αδα.

Με νίκη οι γηπεδούχοι, που μπορούν αυτή την αγωνιστική να μεγαλώσουν τη διαφορά από την 5η θέση, θα κάνουν σημαντικό βήμα κατάκτησης του ενός από τα υπόλοιπα 2 (θεωρούμε Παλληξουριακό - Πυλαριακό να έχουν κλείσει ήδη τα υπόλοιπα 2), εισιτήρια εισόδου στην τελική 4αδα και τα playoffs!

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι με ήττα ή ισοπαλία, θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την είσοδο τους στην τελική 4αδα, για αυτό και το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείτε κομβικό.

Πολύ σημαντικό λοιπόν το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. 

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Εύγερο την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά επίσης και από μία άλλη μεγάλη για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου στον Καραβόμυλο, επί της Σάμης με σκορ 4-3, ενώ οι Πρόννοι από μία βαριά ήττα στα Μακρυώτικα 6-0 από τον Πυλαριακό.

Μετά από 12 αγωνιστικές, οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 6 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες (19 βαθμούς - 33-22 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 4 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες (15 βαθμούς - 15-24 τέρματα). 

Στο Αργοστόλι το απόγευμα του Σαββάτου, περιμένουμε ένα καλό, επιθετικό παιχνίδι και τους γηπεδούχους, παρά τα όποια προβληματα απουσιών που αντιμετωπίζουν, να είναι πιο μπροστά στα προγνωστικά για το τρίποντο.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος. 

Στον α' γύρο είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2 στη Σκάλα.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Ε. Μενεγάτο.

         

Κυριακή  11/2/2024

Η συνέχεια την Κυριακή 11/2 το απόγευμα, επίσης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, όπου ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας Πυλαριακός, θα φιλοξενηθεί στις 3 από τον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με στόχο ακόμη μία νίκη, την 10η για να σφραγίσει το γρηγορότερο και μαθηματικά, την δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στην κανονική διάρκεια.

Οι γηπεδούχοι, που θα παίξουν το τελευταίο τους "χαρτί", θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί, και να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι, παίρνοντας ανάσα, ώστε να παραμείνουν "ζωντανοί" στο κυνήγι της σωτηρίας και της παραμονής τους στη "μεγάλη" κατηγορία!

Οι φιλοξενούμενοι, που και τη φετινή περίοδο πραγματοποιούν μία νέα εντυπωσιακή χρονιά, είναι ένα βήμα πριν και το φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης, όπου με το τρίποντο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χαθεί αυτή στη συνέχεια!

Η ομάδα της Πυλάρου, μετά από 12 αγωνιστικές έχει 9 νίκες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες και βρίσκεται στη 2η θέση με 28 βαθμούς (32-17 τέρματα).

Από την άλλη, αυτή του Αργοστολίου, με τους ίδιους αγώνες βρίσκεται ουραγός στην 10η θέση με 4 βαθμούς, 1 νίκη - 1 ισοπαλία - 10 ήττες (14-59 τέρματα).

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από άσχημη ήττα με σκορ 4-2 στο Σταυρό από τον Οδυσσέα, ενώ οι φιλοξενούμενοι από μία εύκολη νίκη στα Μακρυώτικα με αντίπαλο τον Α.Ο. Πρόννων και σκορ 6-0!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, ίσως με αρκετά γκολ, αφού το βλέπουμε επιθετικό, μιας και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πυλαριακός, θα συναντηθούν για 2η φορά φέτος.

Στο παιχνίδι του α' γύρου του πρωταθλήματος, οι "κυανέρυθροι" είχαν πάρει τη νίκη στην έδρα τους στα Μακρυώτικα με σκορ 5-0.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Π. Μπαζάρογλου. 

         

Τέλος, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι θα πέσει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής, με το παιχνίδι, μεταξύ του πρωτοπόρου, αήττητου με το απόλυτο 12Χ12 Παλληξουριακού και της Ευγέρου, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη.

Φυσικά, οι "ερυθρόλευκοι" είναι το μεγάλο φαβορί για το 13Χ13, παίζουν στην έδρα τους, είναι πιο ποιοτικοί και θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να "καπαρώσουν" και μαθηματικά την πρωτιά της κανονικής διάρκειας (όχι βέβαια ότι κινδυνεύουν να χάσουν) και να συνεχίσουν στα playoffs με το πλεονέκτημα του +4.

Οι "ερυθρόλευκοι", προέρχονται από μία σπουδαία νίκη στον Καραβόμυλο, επί της Σάμης με σκορ 4-1, αλλά και μίας εύκολης για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου επί της Προόδου.

Βρίσκονται, όπως προαναφέραμε στην κορυφή με 36 βαθμούς, +8 από το δεύτερο Πυλαριακό και με μία εντυπωσιακή πορεία "τρέχουν" χωρίς αντίπαλο για την πρωτιά, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στη συνέχεια και στα playoffs.

Οι "Οράνιε", μετά από περίπου μισό γύρο (7 αγωνιστικές) αήττητοι, την προηγούμενη ηττήθηκαν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι με την Εικοσιμία με σκορ 2-1, με αποτέλεσμα να βρεθούν κάτω από την 4αδα.

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, μετά από 12 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το απόλυτο (36 βαθμούς, 72-3 τέρματα).

Επίσης διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση με 72 τέρματα και άμυνα με 3 στο πρωτάθλημα!

Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια και σε μία απόλυτη ισορροπία, έχουν απολογισμό 4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 4 ήττες και βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς και -2 από την 4αδα, που οδηγεί στα playoffs (22-20 τέρματα).

Στον Άγιο Αντώνη, όπως συμβαίνει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των πρωτοπόρων, περιμένουμε ένα όμορφο παιχνίδι με γκολ και θέαμα, τους γηπεδούχους φαβορί και τους φιλοξενούμενους να παλεύουν και να ψάχνουν την έκπληξη!

Στον α' γύρο, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει των αντιπάλων τους, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου εύκολα με σκορ 6-0. Βέβαια από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα του Θ. Βουκελάτου, η οποία έχει ενισχυθεί και μάλιστα έχει γίνει αρκετά ποιοτική!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Χαρ. Τοττάκη και Π. Κομητόπουλο.


         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

36

12

12

00

00

72 - 03

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

28

12

09

01

02

32 - 17

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας 

19

12

06

01

05

33 - 22

4.

Α.Ο. Σάμης

18

12

06

00

06

26 - 24

5.

Α.Ο. Διλινάτων

18

12

05

03

04

24 - 22

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

16

12

04

04

04

22 - 20

7.

Α.Ο. Πρόννων

15

12

04

03

05

15 - 24

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

10

12

03

01

08

12 - 37

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

08

12

02

02

08

22 - 44

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

04

12

01

01

10

14 - 59

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

19

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

16

3.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

       Α.Π.Σ. Πυλαριακός

       09

4.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

5.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

08

6.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

07

7.

Ηλιόπουλος Χάρης

   Α.Ο. Πρόοδος Ιθ

       06

8.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

06

9.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

06

10.

Κουτσουβέλης Παναγιώτης

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

06

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 5 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (14η) αγωνιστική
(17-18/2/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόδος Ιθάκης

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτων

4.

Α.Ο. Πρόννων -Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου