Pages

Τρίτη, Μαρτίου 5

Η Pre game της 17ης εμβόλιμης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Τετάρτη 6/3 θα διεξαχθεί

η 17η εμβόλιμη αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Την Τετάρτη λοιπόν εμβόλιμη και πολύ κρίσιμη για κάποιες ομάδες αγωνιστική, τόσο για την 4αδα, όσο και για αυτές που παλεύουν για την παραμονή τους, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με τους πέντε συνολικά αγώνες του προγράμματος.

Δυό "στροφές" απέμειναν για να θερίσουν ότι έσπειραν από την πρεμιέρα στις 11 Νοέμβρη 2023 μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, την 18η του επόμενου Σαββατοκύριακου 9-10/3/2024.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα.

Για την 4αδα μετά την εξασφαλισμένη θέση των Παλληξουριακού - Πυλαριακού απέμειναν δύο ακόμη "εισιτήρια" τα οποία διεκδικούν 3 ομάδες.

Εικοσιμία - Διλινάτα και Σάμη θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την είσοδο τους στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Σε περίπτωση όμως νίκης αύριο των "κυανόλευκων" της Λειβαθούς, τότε θα έχουν περάσει στην 4αδα και μάλιστα στην 3η θέση, αφήνοντας τις άλλες δυο να τα παίξουν όλα για όλα στο μεταξύ τους παιχνίδι στον Καραβόμυλο, στο φινάλε το Σάββατο 9/3.

Εκεί που θα παίζονται αρκετά σενάρια και πιθανόν να χρειαστούν κομπιουτεράκια!

Όσον αφορά την μία ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, η πρώτη είναι ήδη γνωστή και αυτή είναι ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, δεύτερη θα είναι μία εκ των δύο Ιθακήσιων Οδυσσέα - Πρόοδου, οι οποίες παίζουν στο αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι στο Σταυρό, τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς σε 90'.

Με νίκη του Οδυσσέα τελειώνει η υπόθεση παραμονής και υποβιβάζεται η Πρόοδος, ενώ με νίκη της δεύτερης, όλα γίνονται ρευστά και θα κριθούν στο φινάλε με τους "κοκκινόμαυρους" να έχουν πλέον το πλεονέκτημα και τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής.

Εύγερος - Πρόννοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο, αφού ήδη έχουν μείνει εκτός 4αδας.

Ας αφήσουμε όμως να κυλήσει η αυριανή προτελευταία αγωνιστική, μιας και όπως σας γράψαμε και παραπάνω, τα κομπιουτεράκια μετά από αυτήν, έτσι κι αλλιώς θα πάρουν φωτιά!

Περισσότερο, την 17η εμβόλιμη αγωνιστική ξεχωρίζουν οι "μάχες" στον Σταυρό Πρόοδος Ιθάκης - Οδυσσέας για μία θέση παραμονής στην Α' κατηγορία και στο Αργοστόλι Διλινάτα - Εικοσιμία με το ενδιαφέρον εδώ, να στρέφεται στην 4αδα.

Ενδιαφέρον, όχι βαθμολογικά, αλλά αγωνιστικά παιχνίδι, υπάρχει και στα Μακρυώτικα μεταξύ του δεύτερου Πυλαριακού και του πρωτοπόρου Παλληξουριακού.

Αγωνιστικά τώρα, αύριο Τετάρτη 6/3/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Τετάρτη 6-3-2024  ώρα:14:00

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

Θωμάς

Βασίλης

Μενεγάτος Ε.

Μπλίκας Αθ.

2.

Τετάρτη 6-3-2024  ώρα: 15:45

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι

Καραΐσκος

Απόστολος

Αντωνιάδης Ν.

Πλαχούρας Στ.

3.

Τετάρτη 6-3-2024  ώρα: 16:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Κατερέλος

Ελευθέριος

Βουτσινάς Α.

Χαρίση Κ.

4.

Τετάρτη 6-3-2024  ώρα: 16:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

ΑΠΣ Πυλαριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός

Λουκέρης

Γιώργος

Μπαζάρογλου Π.

Αβάζαρος Χρ.


5.

Τετάρτη 6-3-2024  ώρα: 18:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Εικοσιμίας

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Πλαχούρας Στ.

Καραΐσκος Απ.

         

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική

Τετάρτη  6/3/2024

Με το μεγάλο παιχνίδι στο Σταυρό της Ιθάκης και δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ανοίγει η αυλαία της 17ης εμβόλιμης αγωνιστικής.

Η Πρόοδος Ιθάκης και ο Οδυσσέας δίνουν αγώνα επιβίωσης, αφού το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει το ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στη Β' κατηγορία ή να δώσει νέα παράταση στην αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, μετά από 16 αγωνιστικές βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτω από την κόκκινη γραμμή με έναν φτωχό απολογισμό 11 βαθμών (3 νίκες - 2 ισοπαλίες - 11 ήττες / τέρματα 26-57) και στο συγκεκριμένο παιχνίδι με ήττα αποχαιρετούν και μαθηματικά τη "μεγάλη" κατηγορία!

Οι φιλοξενούμενοι, μία θέση παραπάνω από την αντίπαλο τους και με τα ίδια παιχνίδια ο δικός τους απολογισμός, είναι ελαφρώς καλύτερος (4 νίκες - 1 ισοπαλία - 11 ήττες και τέρματα 19-53).

Στον α' γύρο οι δύο ομάδες, στο ίδιο γήπεδο, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ελ. Μενεγάτο και Αθ. Μπλίκα.

         

Στις 3 και 45 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Εύγερος φιλοξενεί τον Α.Ο. Πρόννων με τις δύο ομάδες να θέλουν, έστω και στο τέλος να χαμογελάσουν και να γλυκάνουν κάπως την απουσία τους, από την τελική 4αδα.

Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί βαθμολογικά να είναι αδιάφορο, όμως τόσο η ομάδα των Φαρακλάτων, όσο και αυτή των Πρόννων θα αγωνιστούν για το γόητρο, αλλά και να κλείσουν τη χρονιά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές νικηφόρα και όπως είπαμε παραπάνω με χαμόγελα.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα. Οι γηπεδούχοι 3-0 απο τον Πυλαριακό, αφήνοντας την τελευταία τους ευκαιρία για την 4αδα στην Πύλαρο.

Οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν μία πολύ βαριά στην έδρα τους, στο Δημοτικό Σκάλας, από τον Α.Ο. Σάμης με σκορ 8-3, αφού δέχθηκαν 5 γκολ στο β' ημίχρονο, όταν μάλιστα έκλεισαν το πρώτο, προηγούμενοι στο σκορ 3-2.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, μετά από 16 αγωνιστικές έχει απολογισμό 5 νίκες 4 ισοπαλίες - 7 ήττες και βρίσκεται εκτός 4αδας. Συγκεκριμένα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς, (25-28 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 8 ήττες (20-40 τέρματα).

Στον α' γύρο, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), στο Δημοτικό Σκάλας.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Στ. Πλαχούρα.

         

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 στο Δημοτικό Καραβόμυλου, συνεχίζεται η 17η εμβόλιμη αγωνιστική, με το παιχνίδι ανάμεσα στον Α.Ο. Σάμης και τον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί και το βαθμολογικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη πλευρά τους, αφού διεκδικούν με αξιώσεις θέση στην τελική 4αδα και τα playoffs, αντίθετα με τον αντίπαλο τους ο οποίος έχει ήδη αποχαιρετήσει τη "μεγάλη" κατηγορία.

Στον Καραβόμυλο, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει το πρώτο από τα δύο τρίποντα που χρειάζεται μέχρι το φινάλε.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς άγχος και για το καλύτερο.

Η ομάδα της Σάμης, μετά από 16 αγωνιστικές, βρίσκεται εκτός 4αδας και συγκεκριμένα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς (8 νίκες - 8 ήττες και 39-33 τέρματα).

Από την άλλη αυτή του Αργοστολίου, με τους ίδιους αγώνες, έχει μόλις 1 νίκη - 2 ισοπαλίες - 13 ήττες και βρίσκεται στην "ουρά" της βαθμολογικής κατάταξης, με μόλις 5 βαθμούς (17-78 τέρματα).

Στο παιχνίδι του α' γύρου, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 3-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κα Κ. Χαρίση. 

         

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την ίδια ώρα στα Μακρυώτικα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον από αγωνιστικής και όχι βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι, ανάμεσα στον γηπεδούχο Πυλαριακό και τον Παλληξουριακό.

Θα το λέγαμε ντέρμπι πρωτοπόρων, αφού θα βρεθούν αντίπαλοι, ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογικής κατάταξης στην Α' κατηγορία, αλλά και της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, αφού σε αυτές τις θέσεις αναμένεται σίγουρα να τερματίσουν.

Μετά από 16 αγωνιστικές, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 13 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες (40 βαθμούς και 44-21 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, βρίσκονται στο ρετιρέ, άλλωστε δεν το απώλεσαν ποτέ από την έναρξη του, με απολογισμό το απόλυτο 16Χ16 (48 βαθμούς / 88-4 τέρματα)!!

Στα Μακρυώτικα το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον όπως προαναφέραμε, περιμένουμε ένα ανοικτό, επιθετικό παιχνίδι και τις δύο καλύτερες ομάδες, βάσει βαθμολογίας - αποτελεσμάτων, να προσφέρουν θέαμα. 

Επίσης και το γόητρο είναι αυτό που μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο και να δώσει περισσότερο χρώμα στο παιχνίδι. 

Στον πρώτο γύρο στον Άγιο Αντώνη, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει χωρίς δυσκολία με σκορ 7-0.

Διαιτητής ο κ. Γ. Λουκέρης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Χρ. Αβάζαρο.

         

Τέλος, στις 6 και 30 το βράδυ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την ολοκλήρωση της 17ης εμβόλιμης αγωνιστικής, σειρά παίρνει το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας και ο Α.Ο. Διλινάτων τυπικά γηπεδούχος, να φιλοξενεί την Εικοσιμία και τις δύο ομάδες να επιδιώκουν το τρίποντο, που στην μεν Εικοσιμία θα δώσει 4αδα και 3η θέση στην τελική κατάταξη, ενώ αν έρθει αυτή από την πλευρά της ομάδας του "μεγάλου" χωριού, θα δώσει καλή ψυχολογία για την επόμενη αγωνιστική στη μεγάλη "μάχη" της 4αδας με αντίπαλο τη Σάμη και θα μεταφέρει το άγχος στον αυριανό της αντίπαλο, ο οποίος δεν είναι εξασφαλισμένος και στο φινάλε ταξιδεύει στο Σταυρό με αντίπαλο εκεί τον Οδυσσέα.

Κομβικό λοιπόν το παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, μετά από 16 αγωνιστικές βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς, 3 πάνω από τον Α.Ο. Σάμης και την 5η θέση.

Ο απολογισμός τους μέχρι τώρα είναι 8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες και τέρματα 44-30.

Στην άλλη πλευρά, με τα ίδια παιχνίδια η Εικοσιμία βρίσκεται στην 3η θέση με 28 βαθμούς, 1 περισσότερο από τον αυριανό της αντίπαλο (9 νίκες - 1 ισοπαλία, αλλά και 6 ήττες, τέρματα 48-26).

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος.

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι του α' γύρου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο, σαν φιλοξενούμενοι με σκορ 2-1.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα  και  Απ. Καραΐσκο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

48

16

16

00

00

88 - 04

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

40

16

13

01

02

44 - 21

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

28

16

09

01

06

48 - 26

4.

Α.Ο. Διλινάτων

27

16

08

03

05

44 - 30

5.

Α.Ο. Σάμης

24

16

08

00

08

39 - 33

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

19

16

05

04

07

25 - 28

7.

Α.Ο. Πρόννων

16

16

04

04

08

20 - 40

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.

13

16

04

01

11

19 - 53

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιάκης

11

16

03

02

11

26 - 57

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

05

16

01

02

13

17 - 78

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

22

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

18

3.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

15

4.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

12

5.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

11

6.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

       Α.Π.Σ. Πυλαριακός

09

7.

Κουτσουβέλης Παναγιώτης

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

09

8.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

08

9.

Πολλάτος Αλέξανδρος

   Α.Ο. Διλινάτων

08

10.

Καρασαββίδης Γιώργος

   Α.Ο. Σάμης

07

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 6 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (18η) τελευταία αγωνιστική
(9-10/3/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόοδος - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

2.

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννων

5.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου