Παρασκευή, Μαρτίου 8

Η Pre game της 18ης - τελευταίας αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Τελευταία αγωνιστική και φινάλε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με πολύ κρίσιμα παιχνίδια για τις 5 από τις 10 ομάδες.

Παιχνίδια που τελικά θα κρίνουν την είσοδο τους στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs ή την παραμονή της μιας εξ αυτών στη "μεγάλη" κατηγορία.

Στην πρώτη περίπτωση Εικοσιμία - Διλινάτα και Σάμη παίζουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ στη δεύτερη οι δυο Ιθακήσιες ομάδες Πρόοδος - Οδυσσέας (εκεί που έφτασαν τα πράγματα, δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί στους "μεγάλους" και μία από τις δύο την αποχαιρετάει), δίνοντας δύσκολα παιχνίδια στην έδρα τους και θέλουν νίκες, που για την πρώτη σημαίνει παραμονή, ενώ για την δεύτερη δεν αρκεί από μόνη της, αλλά χρειάζεται και συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία της συντοπίτισσας της, ώστε να κερδίσει αυτή τη δική της παραμονή!

Τα σενάρια λοιπόν αρχικά για την 4αδα είναι αρκετά.

Με νίκη της Σάμης στον μεγάλο "τελικό" του Καραβόμυλου, άλλωστε μόνο νικηφόρο αποτέλεσμα θέλει, οι γηπεδούχοι παίρνουν θέση στα playoffs, ανεξάρτητα τι θα γίνει στην Ιθάκη.

Σε μία τέτοια πιθανότητα και εφόσον η Εικοσιμία περάσει νικηφόρα από το Σταυρό, τα Διλινάτα που ήδη θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα της Ιθάκης!!, πέφτουν στην 5η θέση και μένουν εκτός.

Σε αυτή την περίπτωση η τελική κατάταξη θα είναι Εικοσιμία 3η - Σάμη 4η και Διλινάτα εκτός συνέχειας! 

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας της ομάδας από τη Λειβαθώ στην Ιθάκη και πάντα με νίκη της Σάμης, τότε στην τελική 4αδα μπαίνουν η Σάμη ως 3η και τα Διλινάτα ως 4οι και την Εικοσιμία να μένει εκτός.

Τέλος, σε ισοπαλία στο παιχνίδι του Καραβόμυλου και πάντα, αν περάσει από τον Σταυρό η Εικοσιμία, τότε οι δύο ομάδες (Εικοσιμία-Διλινάτα) θα ισοβαθμίσουν στην 3η θέση με 31 βαθμούς και η σειρά κατάταξης θα είναι: 3ος Α.Ο. Διλινάτων και 4ος Α.Ο. Εικοσιμίας, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια στην 1η φάση, η ομάδα από τα Διλινάτα έχει δύο νίκες. Έδώ εκτός μένει η Σαμη!

Όσον αφορά την μία θέση παραμονής, την οποία διεκδικούν οι δύο Ιθακήσιες ομάδες έχουμε:

Νίκη της Προόδου σημαίνει αυτόματα παραμονή, ανεξάρτητα τι θα έχει προηγηθεί στο παιχνίδι Οδυσσέα - Εικοσιμίας και υποβιβασμός της ομάδας του Σταυρού, που θα ακολουθήσει τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στη Β' κατηγορία.

Αν εν τω μεταξύ, όμως έχει νικήσει ο Οδυσσέας την Εικοσιμία, τότε η ομάδα του Κ. Πίππου θα χρειάζεται μόνο νίκη λίγο αργότερα απέναντι στον Πυλαριακό, αφού σε διαφορετική περίπτωση (ήττα ή ισοπαλία) θα είναι εκείνη που θα υποβιβαστεί.

Όπως και να έχει στην Ιθάκη κρίνεται η μία από τις δύο θέσεις της τελικής 4αδας και η παραμονή της μίας εκ των δύο Ιθακήσιων ομάδων στην Α' κατηγορία!

Μιλάμε για ένα συναρπαστικό φινάλε, που όμοιο του είχαμε να απολαύσουμε πολλά χρόνια πίσω!

Σύμφωνα με τα παραπάνω, περισσότερο, την 18η αγωνιστική ξεχωρίζουν οι δυνατές "μάχες" στον Σταυρό, μεταξύ Οδυσσέα - Εικοσιμίας, Προόδου - Πυλαριακού, αλλά και του Καραβόμυλου, ανάμεσα σε Σάμη - Διλινάτα. 

Στη Σκάλα ο Παλληξουριακός θα διεκδικήσει την διατήρηση του απόλυτου στο πρωτάθλημα και είναι το φαβορί

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 9-10/3/2024 θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 9-3-2024  ώρα:10:00

Δημοτικό Σταυρού

Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Εικοσιμίας

Βουτσινάς

Άγγελος

Μπαζάρογλου Π.

Κομητόπουλος Π.

2.

Σάββατο 9-3-2024  ώρα:12:30

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Μπαζάρογλου

Περικλής

Βουτσινάς Α.

Κομητόπουλος Π.

3.

Σάββατο 9-3-2024  ώρα:15:30

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτων

Λουκέρης

Γιώργος

Θωμάς Β.

Αβάζαρος Χρ.

4.

Κυριακή 10-3-2024  ώρα:12:45

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Αβάζαρος Χρ.

Μενεγάτος Ε.


5.

Κυριακή 10-3-2024  ώρα:15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Εύγερος

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Αβάζαρος Χρ.

Μενεγάτος Ε

         

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική

Σάββατο  9/3/2024

Με το κομβικό παιχνίδι στο Σταυρό της Ιθάκης, στο φινάλε της 1ης φάσης του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας,  Οδυσσέας - Εικοσιμία δίνουν αγώνα παραμονής και εισόδου στην τελική 4αδα αντίστοιχα, αφού το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει το ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στη Β' κατηγορία, αλλά και αν η Εικοσιμία περάσει στην 4αδα και στη συνέχεια είτε ως 3η ή 4η στα playoffs (το πως το αναλύσαμε παραπάνω).

Με ήττα, οι γηπεδούχοι αποχαιρετούν την Α' κατηγορία και επανέρχονται στη Β' μετά από μία αγωνιστική περίοδο!

Οι γηπεδούχοι, μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτω από την κόκκινη γραμμή με απολογισμό 13 βαθμών (4 νίκες - 1 ισοπαλία - 12 ήττες και τέρματα 21-56) και στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια!

Οι φιλοξενούμενοι, στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και με τα ίδια παιχνίδια, ο δικός τους απολογισμός είναι 9 νίκες - 1 ισοπαλία - 7 ήττες και τέρματα 50-30.

Στον α' γύρο οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, είχαν πάρει μία εύκολη νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 6-0.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Π. Κομητόπουλο.

         

Λίγο αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και συγκεκριμένα στις 12:30, σε ένα αρχικά κομβικό για τους γηπεδούχους παχνίδι, που μπορεί στη συνέχεια, αν ο Οδυσσέας ηττηθεί από την Εικοσιμία, να αποδειχθεί αδιάφορο βαθμολογικά, η Πρόοδος φιλοξενεί τον Πυλαριακό, που και αυτός με τη σειρά του θέλει να ολοκληρώσει μία σπουδαία μέχρι τώρα χρονιά, με χαμόγελα και προπάντων νικηφόρα! 

Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης, μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πάνω από την "κόκκινη" γραμμή υποβιβασμού, με 14 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες - 2 ισοπαλίες - 11 ήττες (29-59 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια έχουν απολογισμό 13 νίκες - 1 - ισοπαλία - 3 ήττες (44-22 τέρματα) και βρίσκονται στην 2η θέση με 40 βαθμούς. Θέση την οποία και έχουν καπαρώσει, εδώ και αρκετό καιρό. 

Στον α' γύρο, οι "κυανέρυθροι" είχαν πάρει τη νίκη από την αντίπαλο τους με σκορ 2-0 στο Δημοτικό Μακρυωτίκων.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Π. Κομητόπουλο.

         

Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 3 στο Δημοτικό Καραβόμυλου, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα εκεί, αφού πολύ πιθανόν στο φινάλε της Α' φάσης του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, να κριθεί το ένα ή ακόμη και τα δύο "εισιτήρια" που απομένουν και οδηγούν στα playoffs.

Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να είναι σίγουρα στην 4αδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι παίζουν για δύο αποτελέσματα. Νίκη ή ισοπαλία. 

Βέβαια, μπορεί και οι δύο ομάδες, Σάμη - Διλινάτα να κερδίσουν θέση σε αυτά, εάν οι γηπεδούχοι είναι νικητές και η Εικοσιμία γνωρίσει την ήττα ή αναδειχθεί ισόπαλη στο Σταυρό (αναλύσαμε τα σενάρια παραπάνω).

Σίγουρα όλα είναι πιθανά. Αλλωστε λίγες ώρες απέμειναν για την επιβεβαίωση και το οριστικό αποτέλεσμα!!!

Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται -1 βαθμό κάτω από την 4αδα και την Εικοσιμία.

Συγκεκριμένα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς (9 νίκες - 8 ήττες και 50-34 τέρματα) και αν τα φέρει τελικά έτσι η μοίρα, στο "90'", θέλει να "κλέψει" θέση για τα playoffs, είτε από την Εικοσιμία, είτε από τον αυριανό της αντίπαλο!!

Από την άλλη, αυτή του "μεγάλου" χωριού, με τους ίδιους αγώνες, έχει 9 νίκες - 3 ισοπαλίες και 5 ήττες και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, με 30 βαθμούς (48-32 τέρματα).

Στο παιχνίδι του α' γύρου οι φιλοξενούμενοι των Διλινάτων, είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Διαιτητής ο κ. Γ. Λουκέρης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Χρ. Αβάζαρο. 

         

Κυριακή  10/3/2024

Το πρόγραμμα της τελευταίας, 18ης αγωνιστικής, θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10/3 και ώρα 12 και 45' στο Δημοτικό Σκάλας, ανάμεσα στον γηπεδούχο Α.Ο. Πρόννων και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Ένα παιχνίδι που το ενδιαφέρον του εστιάζεται μόνο στη διατήρηση του απόλυτου των πρωταθλητών στην Α' φάση και καθόλου στο βαθμολογικό

Οι τυπικά γηπεδούχοι, σε μία όχι καλή σεζόν για αυτούς και μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς. 

Θέση που μπορεί να μην είναι η τελική, αν ηττηθούν στο μεθαυριανό παιχνίδι και η Πρόοδος παράλληλα πάρει τους τρεις βαθμούς από τον Πυλαριακό, στο παιχνίδι που θα προηγηθεί το Σάββατο το πρωί στο Σταυρό.

Ο απολογισμός τους μέχρι τώρα είναι 4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 21-42.

Οι αήττητοι, πρωτοπόροι με το απόλυτο και φαβορί για το τελικό 18Χ18, πρωταθλητές, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται φυσικά στην κορυφή με 51 βαθμούς και τέρματα 89-4, έχοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση στην κατηγορία.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 4η φορά φέτος.

Συγκεκριμένα  δύο φορές στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου, όπου οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν ισάριθμες νίκες με σκορ 3-1 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ στο παιχνίδι του α' γύρου και πάλι είχαν επικρατήσει στο Άγιο Αντώνη με σχετική ευκολία και σκορ 6-1.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο  και  Ε. Μενεγάτο.

         

Τέλος, το πρόγραμμα που θα ρίξει και την  αυλαία ενός ακόμη πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου), το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα εντελώς αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι, ανάμεσα στον γηπεδούχο - υποβιβασμένο στη Β' κατηγορία Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και την Εύγερο, η οποία με τη σειρά της δεν κατάφερε την είσοδο της στα playoffs! 

Μετά από 17 αγωνιστικές, οι γηπεδούχοι βρίσκονται ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 1 μόλις νίκη - 2 ισοπαλίες - 14 ήττες (5 βαθμούς και 18-89 τέρματα).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς με απολογισμό 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 7 ήττες και τέρματα 27-29 (και σε αυτή θα τερματίσουν οριστικά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής), .

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες για 4η φορά τη φετινή περίοδο, τις δύο πρώτες για τους ομίλους του τοπικού κυπέλλου, όπου οι "Οράνιε" θα πάρουν ισάριθμες νίκες με σκορ 5-0 και 4-1 αντίστοιχα.

Επίσης στον α' γύρο και στο ίδιο γήπεδο, είχαν επικρατήσει με σκορ 5-3.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Στ. Πλαχούρα και την κα Κ. Χαρίση.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

51

17

17

00

00

89 - 04

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

40

17

13

01

03

44 - 22

3.

Α.Ο. Διλινάτων

30

17

09

03

05

48 - 32

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

28

17

09

01

07

50 - 30

5.

Α.Ο. Σάμης

27

17

09

00

08

50 - 34

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

22

17

06

04

07

27 - 29

7.

Α.Ο. Πρόννων

16

17

04

04

09

21 - 42

8.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκ.

14

17

04

02

11

29 - 59

9.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

13

17

04

01

12

21 - 56

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

05

17

01

02

14

18 - 89

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

22

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

18

3.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

16

4.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

15

5.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

11

6.

Κουτσουβέλης Παναγιώτης

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

10

7.

Βιτωράτος Διονύσης

Α.Ο. Σάμης

09

8.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

       Α.Π.Σ. Πυλαριακός

09

9.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

08

10.

Πολλάτος Αλέξανδρος

   Α.Ο. Διλινάτων

08

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 7 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη αγωνιστική
(Playoffs μετά από την κλήρωση)

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου