Τρίτη, Μαρτίου 3

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 Πέρασαν και από την Πρόοδο τα Διλινάτα και κράτησαν την διαφορά στους +2
Εύκολο πέρασμα της Α.Ε.Κ. από τα Φωκάτα 6-1...... και συνεχίζει στην 2η βάζοντας "πλώρη" για την πρωτιά της κανονικής περιόδου
Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη για τον Α.Ο.Κ.Ι. 2-1 τη Σάμη και πέρασε 3ος
Γκέλα της Εικοσιμίας με εντός έδρας ήττα 2-3 από τον Παλληξουριακό και έπεσε στην 4η θέση
Νίκη ανάσα για τον Πυλαριακό στο ντέρμπι των ουραγών τους Πρόννους 2-1 που τον κρατάει "ζωντανό" στον στόχο του
Εύκολη επικράτηση του Οδυσσέα 3-0 τα τρομερά "μωρά" του Γ. Βασιλάκη που παρατάχθηκαν με "10" και κέρδισαν τις εντυπώσεις
Δεν τα "ζαλίζει" η κορυφή τα Διλινάτα πέρασαν νικηφόρα από την Ιθάκη
        
Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 18η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τα Διλινάτα για ακόμη μια Κυριακή να παραμένουν κορυφή μετά τη νέα τους νίκη. Αυτή την φορά στο Βαθύ της Ιθάκης  επί της πολύ δυνατής εκεί Προόδου, κάνοντας άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς. 
Η Α.Ε.Κ. δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στα Φωκάτα και πέρασε εύκολα από τις Κεραμειές με σκορ 6-1. Έτσι συνεχίζει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 2 βαθμούς πίσω από τα Διλινάτα και βάσει του προγράμματος στη συνέχεια δικαιούται να σκέφτεται πρωτιά.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σάμη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου αλλά στο τέλος "καθάρισε" με ένα φάουλ ο Γ. Βουκελάτος και πήρε το τρίποντο που του δίνει δικαίωμα να συνεχίσει το "κυνήγι" ακόμη και της πρωτιάς. Η Σάμη σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε καλά στοιχεία, όμως είχε ατυχίες τόσο πριν όσο και μέσα σε αυτό.
Η Εικοσιμία για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν έφτασε στη νίκη με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από πολύ καιρό. Έτσι μετά την εντός έδρας ήττα της από τον Παλληξουριακό δυσκόλεψε την κατάσταση για την πρωτιά αφού έμεινε πίσω από τα πρωτοπόρα Διλινάτα 6 ολόκληρους βαθμούς! Αντίθετα οι Ληξουριώτες έδειξαν έτοιμοι για τον αυριανό τελικό του τοπικού κυπέλλου.
Νίκη οξυγόνου πέτυχε ο Πυλαριακός στο ντέρμπι ουραγών του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τη νίκη του 2-1 επί των Πρόννων. Μια νίκη που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Κ. Κουγιανού, ελπίδα στο "όνειρο" της παραμονής. Με τη νίκη τους αυτή μείωσαν στους 3 από τους Πρόννους και 4 από τα Φωκάτα.
Τέλος ο Οδυσσέας Ιθάκης πήρε εύκολη νίκη στο δεύτερο 45λεπτο με σκορ 3-0 επί του πολύ νεανικού Παγκεφαλληνιακού, τα "πιτσιρίκια" του οποίου έκλεψαν την παράσταση στο Βαθύ δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει! 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2 - 4
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3 - 0
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2 - 3
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
1 - 2
ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2 - 1
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 1 - 6
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-4

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στην Ιθάκη τα Διλινάτα  πήραν δύσκολη μεν αλλά πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην δυνατή Πρόοδο. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν συνεχώς το προβάδισμα αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο να ισοφαρίζουν με αποτέλεσμα να γίνεται ένα πολύ όμορφο παιχνίδι από πλευράς θεάματος και γκολ.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με τους πρωτοπόρους να περνάνε τελικά από μια δύσκολη έδρα αλλά και μια δυνατή ομάδα, διατηρώντας την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι πιο ουσιαστικοί στο τέλος και ίσως πιο τυχεροί με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά απέδρασαν με ένα "χρυσό" τρίποντο από το νησί του Οδυσσέα. Ένα τρίποντο που τους στέλνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  3-0

Αν δεν ήταν το ματς της χρονιάς, για τον Οδυσσέα, έμοιαζε σαν να ήταν ένα δύσκολο τεστ που έπρεπε να περάσει (βάσει ονόματος του αντιπάλου) για να δείξει ότι αξίζει την παραμονή του στην κατηγορία.
Με την νίκη 3-0 επί του Πάγκε, ο Οδυσσέας, όχι απλά επιβεβαίωσε ότι αξίζει και με το παραπάνω την παραμονή στην κατηγορία αλλά και ότι δεν έπρεπε να ετίθετο θέμα για αυτό.
Κάτω από ένα ψιλόβροχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι όχι και λίγοι θεατές για ένα τέτοιο χειμωνιάτικο ματς, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι.  Η δυο ομάδες, όπως παρατάχθηκαν στο γήπεδο, βεβαίως απολύτως διαφορετικές η μία από την άλλη. 
Ο Πάγκε, παρά την ήττα και το σκορ, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα παιδιά του αξίζουν τον σεβασμό όλων μας και ένα μεγάλο Μπράβο!
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-3
Ο Παλληξουριακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των Κεραμειών με ένα τεράστιο «2» που τον διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης στα playoffs της κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και ευτύχησαν να προηγηθούν δυο φορές, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές και στην μοναδική που προηγήθηκαν πήραν το τρίποντο της νίκης.
Η ομάδα του Ληξουριού έδειξε πανέτοιμη ενόψει του μεγάλου τελικού του τοπικού ποδοσφαίρου.
Α.Ο ΣΑΜΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-2
Ξεπέρασε, έστω και με πολύ άγχος το εμπόδιο της Σάμης ο Α.Ο.Κ.Ι. το  Σάββατο απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την σχετικά δύσκολη νίκη του επί της τυπικά γηπεδούχου και σκορ 1-2, αφήνοντας παράλληλα πίσω την εντός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής και το 2-2 στο ντέρμπι με την Εικοσιμία. Μάλιστα βρέθηκε και στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «μελανόλευκοι» του Αργοστολίου ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν σωστά μπάλα έχοντας έλεγχο και κατοχή με αποτέλεσμα να προηγηθούν νωρίς στο σκορ.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΑΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  2-1

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 20’ καθυστέρηση λόγω καιρού και στο ντέρμπι των ουραγών το απόγευμα της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Πυλαριακός με τη νίκη του 2-1 επί των Πρόννων, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια και την προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει τα δεδομένα και να παραμείνει στην Α’ κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και παρά την άσχημη κατάσταση του τερέν κυκλοφόρησαν μπάλα έχοντας κατοχή πιέζοντας τους Πρόννους. Άλλωστε δεν είχαν και άλλη επιλογή αφού με ήττα αποχαιρετούσαν την κατηγορία. Έτσι τα γκολ ήρθαν γρήγορα και μπήκαν οι βάσεις για τη μεγάλη τους νίκη.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-6
Όπως αναμενόταν, σιγά μην έχανε την ευκαιρία, η Α.Ε.Κ., πέρασε από τις Κεραμειές και με την εύκολη αυτή νίκη της ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας τον δρόμο ορθάνοιχτο στη συνέχεια για την πρωτιά.
Η ομάδα του Γ. Τόγια καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με σωστή κυκλοφορία, κατοχή και αρκετά καλό θέαμα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει ένα ακόμη τρίποντο. Μπήκε δυνατά από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην δώσει δικαιώματα αλλά και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα απάλλασσε από το άγχος τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της αλλά και να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και τα κατάφερε αφού και το γρήγορο γκολ ήρθε αλλά και αρκετά καλό ποδόσφαιρο έπαιξε. 
Επικράτησαν αυτή την φορά στις νίκες με 4 οι φιλοξενούμενοι στην 17η αγωνιστική... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 2 και οι φιλοξενούμενοι 4!! Δεν είχαμε κάποια ισοπαλία. 
Εικοσιτέσσαροι (24) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, πέντε (5) περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι μέτριο, αφού βγήκαν από τα τσεπάκια των "αρχόντων" 2 κόκκινες και οι δυο στο ντέρμπι των ουραγών του Δ.Α.Κ..
Επίσης αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 34 κίτρινες κάρτες!! 8 (οκτώ) περισσότερες από την προηγούμενη!!!
Στα σημαντικά της ημέρας η νίκες των Διλινάτων στην Ιθάκη και την Πρόοδο, του Παλληξουριακού επί της Εικοσιμίας και του Πυλαριακού στο ντέρμπι των ουραγών μετά από 17 αγωνιστικές!!!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 18η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και είχαμε: 
4 νίκες για τους φιλοξενούμενους, 2 για τους γηπεδούχους και καμία ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι συνεχίζει και επιμένει να μην εμφανίζεται στο πρωτάθλημα η "λευκή" ισοπαλία μετά από 18 αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 18η αγωνιστική ημέρα ήταν και πάλι ανεβασμένη........ Σημειώθηκαν συνολικά 27 τέρματα, δηλαδή 10 περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Φωκάτων - Α.Ε.Κ. στις Κεραμειές, συνολικά 7!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 16 έναντι 11 των γηπεδούχων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 4,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Α.Ε.Κ. με 61 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με 11 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με 14 γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 71 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 14!!
Περισσότερες ισοπαλίες η Εικοσιμία, ο Παλληξουριακός, η Πρόοδος Ιθάκης και η Σάμη, συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός με 15.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός με 2!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Διλινάτα, Πρόννοι, Πυλαριακός με 1.
Λιγότερες ήττες  Διλινάτα, Α.Ε.Κ., Α.Ο.Κ.Ι. και Εικοσιμία με 2!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 34. Περισσότερες στο ντέρμπι της αγωνιστικής των ουραγών Πυλαριακού-Πρόννων συνολικά 9!!, με διαιτητή τον κ. Χρ. Αβάζαρο.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν το ίδιο μέτριο με την 17η, αφού είχαμε κάρτες αυτού χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. πέτυχε καρέ στο παιχνίδι με τα Φωκάτα και οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια την κούρσα χωρίς αντίπαλο έχοντας πετύχει συνολικά 27 τέρματα. Μάλιστα αύξησε την διαφορά από τον δεύτερο στα 15!!!!
Ακολουθούν ο  Γ. Βουκελάτος του Α.Ο.Κ.Ι., και Δ. Αποστόλου της Εικοσιμίας πολύ μακριά με 12.
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 11 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
46
18
15
1
2
41
16
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
44
18
14
2
2
61
20
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
42
18
13
3
2
55
11
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
40
18
12
4
2
57
16
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
31
18
9
4
5
37
17
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
22
18
6
4
8
29
25
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
21
18
6
3
9
31
33
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
19
18
5
4
9
23
34
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
15
18
4
3
11
25
53
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
11
18
3
2
13
15
56
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
10
18
3
1
14
16
73
12.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
07
18
2
1
15
14
49
Η επόμενη αγωνιστική
(19η 7 & 8/3/2015
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δεν είχε αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο
Η βαθμολογία των playoffs
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
4
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
2
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0
Η επόμενη αγωνιστική 1η των playoffs
7 & 8/3/2015
α/α
Ομάδες
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
*  Στις finalist ομάδες του φετινού τελικού Διλινάτα-Παλληξουριακό, οι οποίες έφτασαν με την αξία τους στον μεγάλο αυτό αγώνα, στην γιορτή του Κεφαλονίτικου και Θιακού ποδοσφαίρου και είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία τους θα είναι αντάξια της ιστορίας τους αλλά και της αξίας τους σαν ομάδες.
* Στα "πιτσιρίκια" του Παγκεφαλληνιακού που στην Ιθάκη άφησαν, παρά την μικρή τους ηλικία, άφωνους τους θεατές, άσχετα από την ήττα τους και τον Οδυσσέα, με το μεστό και ποιοτικό τους παιχνίδι αλλά και τον τρόπο που αγωνίστηκαν αν και ήταν όλοι κι όλοι δέκα και χωρίς τον "δάσκαλο" τους Γ. Βασιλάκη που ήταν κλινήρης και δεν ταξίδεψε στο νησί του Οδυσσέα.
* Πολλά μπράβο πρέπει να δώσουμε και στον Σάκη Κοτίνη, έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή αφού αυτός ήταν που κατέβασε την ομάδα στο Βαθύ και κάλυψε επάξια με την εμπειρία του και τις τεράστιες ποδοσφαιρικές του γνώσεις το κενό του προπονητή της ομάδας Γ. Βασιλάκη. Πολλά μπράβο λοιπόν στον έμπειρο και ικανό ποδοσφαιριστή του Παγκέ!!
* Στον Παλληξουριακό που έκανε αισθητή την παρουσία του στις Κεραμειές το Σάββατο και πήρε μεγάλη νίκη 2-3 από την δυνατή Εικοσιμία, φωνάζοντας παράλληλα παρόν ενόψει του τελικού του τοπικού κυπέλλου αύριο Τετάρτη με τα Διλινάτα, αλλά και ότι ακόμη ανασαίνει για την υπόθεση 4αδας... Δύσκολο αλλά η προσπάθεια όπως έχουν ξαναπεί θα συνεχιστεί μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Άλλωστε οι Ληξουριώτες είναι "εγωϊστές" και δεν τα παρατάνε εύκολα.... Θα το πάνε μέχρι τέλους!!!
* Στον Πυλαριακό που κατάφερε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας του στο πρωτάθλημα και στο ντέρμπι των ουραγών να πάρει μεγάλη νίκη από τους Πρόννους και να ανανεώσει τις όποιες πιθανότητες παραμονής έχει. Δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά του σκορ του πρώτου παιχνιδιού αλλά αυτή η νίκη ήταν πραγματική ανάσα, αφού αν έχανε τότε θα ήταν στην Β΄κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
* Για άλλη μια φορά στα παιδιά των μικτών μας που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων περιφερειών. Μεγάλη πραγματικά τιμή για το ποδόσφαιρο μας. 
Τελικά επελέγησαν τέσσερα πολύ μεγάλα ταλέντα και είναι οι: Ευαγ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού και ο Γ. Καλιβωκάς του Α.Ο.Κ.Ι. στη Νέων και στη Παίδων Αρ. Καππάτος και Νικ. Τανουσάι της Εικοσιμίας..
Το team του sportsthea εύχεται στην 4αδα των εκπροσώπων του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου καλή επιτυχία.
Οι αγώνες αρχίζουν αύριο και η περιφέρεια μας η 8η αγωνίζεται με την 7η στο γήπεδο συνοικισμού στην Κόρινθο.
  Στα πλην της αγωνιστικής 
Για ακόμη μια ακόμη αγωνιστική στην τραγική κατάσταση των αγωνιστικών χώρων του νησιού μας. Οι τραυματισμοί ασταμάτητοι. 
Όλοι οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στις αρθρώσεις όσο και στους μυς, ιδιαίτερα σε μέση  "αχίλλειο"...... Και αυτή την αγωνιστική ο γιατρός δεν σταμάτησε λεπτό έγραψε πολλά χιλιόμετρα και χάλασε αρκετό φαρμακευτικό υλικό για τις πρώτες βοήθειες. 
Μάλιστα δυο ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Σάμης βγήκαν πολύ νωρίς από το παιχνίδι λόγω τραυματισμών (δείτε την φώτο Π. Περιβολάρης-Κ. Βιτωράτος). Να δούμε πόσο θα τραβήξει αυτό... Εμείς δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε έστω και αν γινόμαστε γραφικοί, αφού κανένα αυτί δεν ιδρώνει.... Εντύπωση μας κάνει που δεν μιλάνε ούτε οι παράγοντες!!!!!!!
Σε αυτούς που κλείνουν το στόμα στα παράπονα τους εκεί που πρέπει και τα μεταφέρουν στους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. που καλύπτουν τα παιχνίδια των ομάδων τους..... ρίχνοντας τους πλάκα-πλάκα και ευθύνη!!!!
Δε θέλουν να χαλάσουν τις καρδιές τους και βρίσκουν το εύκολο "θύμα". Καλά κρασιά αν συνεχίσετε κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι να κρατάτε ερμητικά κλειστό το στόμα... ή τελικά κρατήστε τον μακριά και από εμάς....
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Ήττα για τον ΑΣΚ κόντρα στην Δύμη
Την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα  της Α2 ΕΣΚΑ-Η σε 19 αγώνες,  γνώρισε σήμερα εκτός έδρας ο πρωτοπόρος ΑΣΚ από την Δύμη με σκορ 80-51.
Ο ΑΣΚ, ο οποίος βρίσκεται με διαφορά μπροστά από τους διώκτες του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αντιμετώπισε μία ομάδα που «καιγόταν» για τη νίκη και τους βαθμούς που θα την έφερναν στην 2η θέση της κατάταξης.  
Συν τοις άλλοις, οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακού έξω από  6,75 σημειώνοντας συνολικά 10 τρίποντα!
Από την άλλη ο ΑΣΚ διατηρεί ακόμα ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας τριών βαθμών από τους διώκτες του, ωστόσο θα χρειαστεί να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα επόμενα παιχνίδια, αν θέλει να πάρει απ’ ευθείας την άνοδο στην Α1 κατηγορία!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ιτιές/Φιόρο Λεβάντε - Απολλωνιάδα  66-34
Πύργος 99 - Προμηθέας  2014  53-72
Κρόνος - ΕΑ Παραλίας  82-79 παρ. (64-64 κ.δ.)
Λεχαινά/Αχαϊκός - Υπερίων  45-72
Δικέφαλος - Κρήνη  97   46-64
Αχαιός  47 - Πατρέας  52-39
Δύμη - Α.Σ. Κεφαλονιά  80-51
Η βαθμολογία
(σε 19 αγώνες)
α/α
Ομάδα
Βαθμοί
1.
Α.Σ. Κεφαλονιά       
36
2.
Δύμη 07    
34
3.
ΕΑ Παραλίας    
32
4.
Προμηθέας 2014           

32
5.
Αχαιός ’47          
31
6.
Κρήνη ’97          
31
7.
Υπερίων
31
8.
Ιτιές
30
9.
Δικέφαλος 
27
10.
Κρόνος   
27
11.
Απολλωνιάδα
24
12.
Πύργος ’99        
22
13.
Πατρέας 
22
14.
Λεχαινά              
20
Η επόμενη αγωνιστική  
(20η   4 & 8/3/2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
08/03/15
1:00:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
04/03/15
9:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
08/03/15
2:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
04/03/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΠΥΡΓΟΣ 99
04/03/15
5:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
04/03/15
8:00:
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π
04/03/15
7:15:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Διήμερο ντέρμπι… δίκαια ο Παναχαικός (62-74) το ΝΕΟΛ στο Ληξούρι

Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό με διακυμάνσεις στο σκορ που το παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι μας  με ενδιαφέρον.  Ήταν όμως και ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις λόγω της διακοπής  ρεύματος (20 λεπτά) και διακοπής λόγω βροχής  και αυτό σίγουρα  κόστισε στην ομάδα μας. Ήταν μια ήττα που μας αναγκάζει να  ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με μεγαλύτερη θέληση και πίστη στις δυνατότητές μας. 
Η επόμενη αγωνιστική  (14η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
08/03/15
7:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ - Ν.Ε.Π
08/03/15
7:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ
08/03/15
11:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
07/03/15
7:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ - ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
ΠΑΙΔΕΣ
Αξιοπρεπής εμφάνιση άπω την παιδική ομάδα του ΝΕΟΛ
NEOL-Purgos00001
Το παιχνίδι ήταν το τρίτο που δίναμε με την ίδια ομάδα και τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν άφηναν περιθώριο αισιοδοξίας. Το καλύτερο που μπορούσαμε να ελπίζουμε ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση και αυτό έκανε η παιδική μας ομάδα.
DSC_0207Ο αντίπαλος υπερτερούσε σε όλες σχεδόν τις θέσεις και είχε και αξιόλογο πάγκο. Όσο άντεχαν οι παίκτες μας στην άμυνα, η διαφορά κρατιόταν σε μονοψήφιο νούμερο – μάλιστα σε κάποια στιγμή πλησιάσαμε σε απόσταση τρίποντου. 
Από τον αγώνα θα κρατήσουμε την μεγάλη προσπάθεια των παικτών μας ενάντια σε μια πολύ καλύτερη ομάδα, καθώς και την καλή εμφάνιση των Πυλαρινού και Παριώτη που δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και την ανδρική μας ομάδα.
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
08/03/15
8:30:
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
07/03/15
1:00:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
Με ήττα το ποδαρικό για τον Κεφαλληνιακό
Αποτέλεσμα εικόνας για κεφαλληνιακοσ α.ο.
Την ήττα γνώρισε ο Κεφαλληνιακός για την πρώτη αγωνιστική της Γ2 ΕΣΚΑΗ με σκορ 47- 37.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς πάλεψε στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε..
Ο Προπονητής της ομάδας Γιώργος Αντωνάτος μας είπε:

«Ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια των παιδιών. Η απειρία και το άγχος έπαιξαν το ρόλο τους στην επίθεση ενώ  στην άμυνα υπήρξε τεράστια θέληση.  Σκοπός μας παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιώνουμε τις αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες μας».
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
07/03/15
1:00:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 201 - ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ
07/03/15
7:00:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ - ΗΛΙΔΑ ΑΣ
07/03/15
4:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΕΤΕΙΝΟΙ Α.Ο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ
08/03/15
8:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ. - ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΕΝΑΙΙΚ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου