Τρίτη, Μαρτίου 3

Pre game τοπικού κυπέλλου: Ποιος θα "σηκώσει το 35ο; Αύριο στα Φαρακλάτα ο μεγάλος τελικός...finalist Διλινάτα-Παλληξουριακός (Δηλώσεις)


Με τον μεγάλο τελικό ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 14-3-2015 και ώρα 4 μ.μ στο Ε.Α.Κ. Φαρακλάτων το φετινό τοπικό κύπελλο.
Finalist οι ομάδες των Διλινάτων και του Παλληξουριακού αντίπαλες στο γήπεδο έτοιμες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις σε όσους θα τον παρακολουθήσουν βάζοντας την δική τους ποδοσφαιρική "σφραγίδα" για μια μεγάλη γιορτή στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90’ θα δοθεί ημίωρη παράταση και αν και εκεί δεν υπάρξει νικητής οι ομάδες θα οδηγηθούν στην διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι για να αναδειχθεί ο κυπελλούχος 2014-2015.
Επίσης ο κυπελλούχος θα συμμετέχει στην επόμενη φάση που πλέον διοργανώνει η Ε.Π.Ο. και αντίπαλος θα είναι κυπελλούχος ομάδα όμορου Νομού (Αχαία-Ηλεία ή Ζάκυνθος).
Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 4 μ.μ..
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 
                                     
Η μεγάλη γιορτή του Θιακοκεφαλονίτικου ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό Φαρακλάτων αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ. με αντιπάλους τα πρωτοπόρα της Α’ κατηγορίας Διλινάτα και τον δυνατό Παλληξουριακό. 
Φυσικά και μιλάμε για τον 35ο τελικό του τοπικού κυπέλλου και όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε είτε αγωνιστικά είτε διοργανωτικά αυτό που του αξίζει.
Πολύ δε περισσότερο οι ποδοσφαιριστές των finalist αλλά και οι «άρχοντες» του αγώνα. 
Τα ονόματα και η ιστορία των finalist μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα δούμε έναν τελικό αντάξιο των παραπάνω.
Οι τυπικά γηπεδούχοι των Διλινάτων με μια εντυπωσιακή και αξιοθαύμαστη παρουσία φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν την πρώτη από τις δυο φετινές «κούπες» που διεκδικούν αλλά και της ιστορίας τους στον θεσμό του κυπέλλου. Η ψυχολογία στην ομάδα του «μεγάλου χωριού» όπως είναι φυσικό είναι στα ύψη. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική πέτυχαν σπουδαίο «2» στην Ιθάκη επί της Προόδου δείχνοντας παράλληλα την ετοιμότητα, ενώ υπάρχει δίψα να σηκώσουν ένα κύπελλο όπως προαναφέραμε για πρώτη φορά στην  ιστορία τους.
Για τα Διλινάτα η συμμετοχή τους αυτή σε τελικό κυπέλλου θα είναι η 4η. 
Ο Παλληξουριακός από την άλλη με τρεις κατακτήσεις στον θεσμό αισιοδοξεί ότι το αποτέλεσμα της Τετάρτης θα είναι τέτοιο που θα πανηγυρίσει την 4η της ιστορίας του.
Φέτος παρά την καλή παρουσία της στο πρωτάθλημα κάποια λάθη ή ατυχίες έφεραν την Ληξουριώτικη ομάδα από φαβορί για την τελική 4αδα να κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός. Έτσι ένας τίτλος, έστω και στο κύπελλο, θα ξαναφέρει πάλι τα «χαμόγελα» στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και όλοι πιστεύουν να τα καταφέρουν.
Η ψυχολογία και στην ομάδα του Π. Μαρκέτου είναι στα ύψη μετά την πολύ μεγάλη νίκη της στις Κεραμειές επί της Εικοσιμίας με 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας.
Προβλήματα στις δυο ομάδες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αφού και οι δυο προπονητές των finalist έχουν όλο το έμψυχο δυναμικό τους σε ετοιμότητα.
Αναμένουμε έναν μεγάλο τελικό από δυο σπουδαίες ομάδες που θα προσφέρει ποιότητα, αγωνία, χαρά σε όσους το παρακολουθήσουν, καθώς και πολλά γκολ. Ευχόμαστε η διαιτησία να καταφέρει να περάσει απαρατήρητη αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να είναι οι πρωταγωνιστές. Φυσικά για να τα καταφέρει θα χρειαστούν την βοήθεια όλων.
Για να φτάσουν οι δυο finalist έως εδώ απέκλεισαν κατά σειρά τις ομάδες:
Διλινάτα:Στην 1η φάση απέκλεισαν εύκολα με δυο νίκες τους Πρόννους, 4-0 στα Τζανάτα και 6-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στην 2η την Ανωγή με μια ισοπαλία 0-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και μια νίκη 2-0 στον Άγιο Αντώνη. Στην 3η πέρασαν χωρίς αγώνα και στην 4η (ημιτελικό) στα πέναλτι 3-2 (κ.α και παρ. 0-0) τον Α.Ο.Κ.Ι.
Παλληξουριακός:Στην 1η φάση απέκλεισε με δυο νίκες και ίδιο σκορ 5-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στην 2η επίσης με δυο νίκες την Πρόοδο Ιθάκης 2-1 στο Βαθύ και 2-0 στον Άγιο Αντώνη στην 3η πέρασε χωρίς αγώνα και στην 4η (ημιτελικό) επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 2-0.
Όπως φαίνεται παραπάνω και οι δυο ομάδες πάνε τελικό χωρίς ήττα. Τα Διλινάτα έχοντας μόνο μια ισοπαλία και ο Παλληξουριακός το απόλυτο.
Φαβορί: Και οι δυο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Όλα, σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πιθανά και αναμενόμενα.
Στον αγώνα πρωταθλήματος στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 με γκολ που είχε πετύχει στο 68' ο Χάρης Χαραλαμπόγλου.
Ο Διαιτητής του μεγάλου τελικού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την διοργανώτρια.
Το sportsthea θα είναι παρόν σε μια ακόμη μεγάλη γιορτή και θα καλύψει λεπτό προς λεπτό τον μεγάλο τελικό του τοπικού ποδοσφαίρου με ρεπορτάζ και πλούσια φωτορεπορτάζ.
Ευχόμαστε να γίνει ο 35ος τελικός γιορτή για όλους. Στις ομάδες καλό παιχνίδι και καλή επιτυχία.
Δηλώσεις για τον μεγάλο τελικό
Β. Μαζαράκης πρόεδρος Ε.Π.Σ.Κ.Ι. «Δυο ιστορικές Κεφαλλονίτικες ομάδες θα αναμετρηθούν στον Τελικό Κυπέλλου της Ένωσής μας στις 4 Μαρτίου στο Ενωσιακό μας γήπεδο.
Οι προσδοκίες μας είναι να δούμε ένα εξαιρετικά ποιοτικό αγώνα αντάξιο της δυναμικής και της ιστορίας τους μέσα σε αθλητικό πλαίσιο χωρίς βία και εντάσεις όπως επιτάσσει η Κεφαλλονίτική μας καταγωγή.
Ελπίζω και εύχομαι όλοι οι εμπλεκόμενοι να σταθούν στο ύψος της απαίτησης του αγώνα, κύρια η διαιτησία και να κερδίσει ο καλύτερος. Να βρεθούμε εκεί και όλοι μας, να χειροκροτήσουμε νικητές και ηττημένους και να χαρούμε έναν όμορφο σε αθλητικό πλαίσιο αγώνα».
Ηλίας Κουρκουμέλης πρόεδρος Ε.Ε.Π & Κ.Ε.Ε.:
«Εύχομαι από την πλευρά μου να γίνει ένας μεγάλος τελικός και να έχει την αίγλη που απαιτεί αυτή η γιορτή. Η γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου.
Να πάνε όλα καλά και ο καλύτερος, ή αν θέλετε ο πιο τυχερός να το κατακτήσει.
Από πλευράς Ένωσης αλλά και από μένα έχουν γίνει τα πάντα για να είναι ο πιο πετυχημένος τελικός στην ιστορία του θεσμού. Για αυτό όμως θα χρειαστεί από όλους βοήθεια, ψυχραιμία και σεβασμός.
Εύχομαι επίσης η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της και να περάσει απαρατήρητη αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να πρωταγωνιστήσουν, πράγμα το οποίο πιστεύω να συμβεί αφού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά που θα σφυρίξουν τον 35ο τελικό».
Καλή επιτυχία σε όλους».
Στάθης Αναλυτής, μέλος του προπονητικού team και ψυχή των Διλινάτων:
«Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα όμορφο και συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ δυο πολύ καλών και ιστορικών ομάδων. Εύχομαι νικητής να είναι το θέαμα, ανεξάρτητα το ποια ομάδα θα νικήσει και στο τέλος όλοι μαζί να αποχωρήσουμε αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Γιατί πάνω από όλα είμαστε ερασιτέχνες και φίλοι και αυτό είναι τελικά που μετράει».
Χρήστος τζωρτζάτος αρχηγός των Διλινάτων
«Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Η ουσία είναι ότι συμμετέχουμε στην μεγάλη γιορτή του Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή αλλά και γενικότερα του τοπικού ποδοσφαίρου και για αυτό θα ευχηθώ να κερδίσει ο καλύτερος».
Μάκης Κατσούρης ποδοσφαιριστής Διλινάτων:
«Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι μιας και έχουμε πάει τρεις φορές σε τελικό κυπέλλου αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Σεβόμαστε την ομάδα του Παλληξουριακού. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι να ευχαριστηθεί ο κόσμος και ας κερδίσει ο καλύτερος»!
Κώστας Τζωρτζάτος ποδοσφαιριστής Διλινάτων:
«Πιστεύω θα είναι ένα πολύ δυνατό ντέρμπι καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούμε με ίσες πιθανότητες το κύπελλο..... Όσον αφορά την ομάδα μου, έχουμε δείξει ότι είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούμε και κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Αυτό θα κάνουμε και την Τετάρτη....... Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος. Θα ήθελα να ευχηθώ από τώρα καλή επιτυχία στους αντιπάλους μας...»
Γιώργος Καλιακούδας ποδοσφαιριστής Διλινάτων:
«Ο τελικός του κυπέλλου είναι μία γιορτή για το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο. Είναι τιμή για την ομάδα μας να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή και να διεκδικεί το τρόπαιο απέναντι στο Παλληξουριακό μία ομάδα με μεγάλη παράδοση σε αυτό το θεσμό και με αρκετές κατακτήσεις του κυπέλλου.
Στις προηγούμενες τρεις φορές που τα Διλινάτα βρέθηκαν στο τελικό του κυπέλλου δυστυχώς δεν τα κατάφεραν σε κανέναν. Αυτό αποτελεί για εμάς ένα ακόμα κίνητρο για να πάρουμε το κύπελλο σπάζοντας αυτή τη αρνητική παράδοση. Εύχομαι να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.
Η ομάδας μας θα κάνει το πάν για να ανέβει το κύπελλο στο «μεγάλο χωριό»....»
Πάνος Κορσιάνος ποδοσφαιριστής Διλινάτων:
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για 4η φορά σε τελικό κυπέλλου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ένα παιχνίδι-γιορτή για το ποδόσφαιρο μας και όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό, έτσι πρέπει να το δούμε. Θέλω πολύ να το κατακτήσω ξανά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο εγώ και οι συμπαίκτες μου. Το 2012 το στέρησα με τα δυο δικά μου γκολ (με την φανέλα τότε της Εικοσιμίαςαπό τη σημερινή μου ομάδα και ελπίζω ότι ήρθε η στιγμή να της το επιστρέψω.
Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος τελικός και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο τυχερότερος αφού για μένα στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και λίγο τύχη».
Λευτέρης Καλαφάτης τερματοφύλακας Διλινάτων:
«Δεν ξέρω αν αυτές οι λίγες λέξεις μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω περηφάνια και μεγάλη χαρά που αντιπροσωπεύουμε το χωριό μας σε έναν ακόμα τελικό κυπέλλου.
Είμαστε πρώτα φίλοι, οικογένεια και μετά ομάδα.
Ελπίζω να φέρουμε αυτόν το τίτλο στο «μεγάλο χωριό», αρκεί αυτή την φορά να μας βοηθήσει και η τύχη, η οποία είναι απαραίτητη στο ποδόσφαιρο».
Παναγής Παπαϊωάννου ποδοσφαιριστής Παλληξουριακού:
«Καταρχήν θα ήθελα να πω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα Α.Ο Διλινάτα για την μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία που έχει τόσο στο πρωτάθλημα (1η θέση ) όσο και στο ότι έφτασε στον τελικό. 
Τώρα όσο για τον τελικό η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δείξει ότι δεν υπάρχει αουτσάιντερ και φαβορί..... γιατί πολύ απλά είναι ΈΝΑ παιχνίδι.
ΕΝΑΣ αγώνας που τον κερδίζει αυτός που το θέλει πιο πολύ, αυτός που θα είναι τυχερός, αυτός που θα εκμεταλλευτεί τα λάθη της αντιπάλου ομάδας, αλλά το πιο σημαντικό σε τέτοια ματς είναι η ΚΑΡΔΙΑ....... Ελπίζω να τα έχουμε όλα αυτά για να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα χαμογελάσουμε και για την ιστορία του Παλληξουριακού αλλά και για ολόκληρη την Παλλική. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει, θα χαρεί και θα ευχαριστηθεί αυτή την γιορτή του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου... και πραγματικά Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ας κερδίσει !!!!»
Χάρης Πρεντάνος ποδοσφαιριστής Παλληξουριακού:
«Εύχομαι να διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι, όπως και καλή επιτυχία στις δυο ομάδες. Επίσης να υπάρξει μια καλή διαιτησία και ο καιρός να βοηθήσει να είναι καλός, ώστε όλοι και κυρίως οι φίλαθλοι να χαρούν αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου στο νησί μας.
Θεωρώ ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στην λεπτομέρεια. 
Ο Παλληξουριακός με τη συμμετοχή του στον τελικό κερδίζει πάλι λίγο από την χαμένη του αίγλη και επιβραβεύει τους κόπους όσων "τρέχουν" για την ομάδα το τελευταίο διάστημα. 
Ας κερδίσει ο καλύτερος σε ένα καθαρό παιχνίδι».
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου