Παρασκευή, Δεκεμβρίου 9

Pregame Β' κατηγορίας:Η 5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10-11/12



Τελευταία στροφή, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας με το ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία, όπως συμβαίνει από την αρχή, να παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Άλλωστε ήταν κάτι που είχαμε προβλέψει από την αρχή.
Κάθε αγωνιστική έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και την ανάλογη αγωνία, αφού κανείς δεν έχει σίγουρο το αποτέλεσμα και δεν είναι το ξεκάθαρο φαβορί.
Το Σάββατο το απόγευμα στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την κορυφή, τα Ομαλά φιλοξενούν στο ντέρμπι των πρωτοπόρων την ευχάριστη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, Ηρακλή Πρόννων με έπαθλο στον νικητή την "μοναξιά" της πρωτιάς.
Την Κυριακή πλέον και στο τοπικό ντέρμπι στα Μακρυώτικα, ο Πυλαριακός φιλοξενεί την ουραγό και χωρίς βαθμό μέχρι τώρα Έρυσσο, θέλοντας τη νίκη που σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων μπορεί να τον στείλει ακόμη και στην κορυφή. Αυτό θα συμβεί με ένα «Χ» στις Κεραμειές. Μια τέτοια εξέλιξη θα μας οδηγήσει στο πιο αμφίρροπο ίσως πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.
Τέλος στα Τζαννάτα, στο άλλον τέρμπι της ημέρας, οι Πρόννοι φιλοξενούν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον και την νικήτρια ομάδα να ανεβαίνει βαθμολογικά.!
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 10-12-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά – Α.Ο. Ηρακλής Πρόν.
Σούλα
Έρβιν
Μενεγάτος Ε.
Κομητόπουλος Π.
2.
Κυριακή  11-12-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Μακρυωτίκων
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Ερύσσου
Καπογιαννόπουλος
Ιωάννης
Ματιάτος Δ.
Ρηγοπούλου Δ.
3.
Κυριακή  11-12-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Θανάσης

Στάθης
Μενεγάτος Ε. Μιχαλιτσιάνου Χ.
    
Ας δούμε αναλυτικά το «μενού» της 5ης αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου 10-11/12, με τη σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  10-12-2016
Με το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, στην τελευταία στροφή του πρώτου του μισού, το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό των Κεραμειών, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής, με τα Ομαλά να φιλοξενούν τον ισόβαθμο τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα Ηρακλή Πρόννων.
Η ομάδα του Αγίου σε μια αρκετά καλή χρονιά φαίνεται ικανή να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος η πρωτιά στην κανονική περίοδο και στη συνέχεια η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την παράλληλη επιστροφή της στα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού μας ποδοσφαίρου.
Μέχρι τώρα έχει δυο νίκες και δυο ισοπαλίες. Το παράξενο στην όλη ιστορία για αυτή, είναι ότι δεν μπορεί να πάρει νίκη στο γήπεδο της, έχοντας δυο ισοπαλίες αντίθετα με τα εκτός έδρας ματς που έχει 2!! Θα είναι η τυχερή της ημέρα το Σάββατο και θα «ξορκίσει» την κακοδαιμονία της απέναντι στον Ηρακλή; Ίδωμεν
Η ομάδα των Πρόννων κατά πολλούς η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, με ίδιο ακριβώς βίο αποτελεσμάτων με τον αντίπαλο της, πηγαίνει στις Κεραμειές με στόχο τουλάχιστον να μην ηττηθεί και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια. 
Η ομάδα του Σπ. Τζωρτζάτου βασίζεται στην πολύ δυνατή της άμυνα, αλλά και στο υψηλόσωμο σκόρερ της Κυριάκο Στάβερη, έχει σταθερότητα στην απόδοση της και με αυτό το πλεονέκτημα θα αντιμετωπίσει και τον «συγκάτοικο» της στην κορυφή.
Αναμένουμε ένα δυνατό και αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο ο προπονητής των φιλοξενούμενων δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ε. Διαμαντάτο που είναι τιμωρημένος.
    
Κυριακή  11-12-2016
Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή το απόγευμα με το τοπικό ντέρμπι στα Μακρυώτικα ανάμεσα σε Πυλαριακό και Έρυσσο.
Οι γηπεδούχοι, μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα και δυο απανωτές ήττες, φαίνεται να πήραν μπρος για τα καλά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πάρουν δυο μεγάλες νίκες στα ντέρμπι με Πρόννους (3-1) στα Μακρυώτικα και με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς (1-0) στις Κεραμειές.
Έτσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την ουραγό του πρωταθλήματος δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης. Μια νίκη που μπορεί να τους ανεβάσει ακόμη και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αν λήξει ισόπαλο το άλλο ντέρμπι των Κεραμειών.
Οι φιλοξενούμενοι τη Ερύσσου σίγουρα μέχρι στιγμής έχουν απογοητεύσει, αφού οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες, τους κόβουν τον δρόμο για κάτι καλό στην συνέχεια και σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα. Μια νίκη όμως στα Μακρυώτικα, εκτός του ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα θα τους δώσει και πολλές ελπίδες για να παλέψουν στη συνέχεια, για ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα playoffs του πρωταθλήματος και την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Να πούμε εδώ ότι οι βαριές ήττες που έχει δεχθεί μέχρι τώρα, την αδικούν σαν ομάδα, αλλά και σαν προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της, αφού τα περισσότερα τέρματα τα δέχεται στο τελευταίο 10-15λεπτο.
Θα προβλέπουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τους γηπεδούχους ένα βήμα παραπάνω για την κατάκτηση της τρίτης σερί τους νίκη.
    
Την ίδια ώρα στα Τζαννάτα, οι Πρόννοι που μέχρι τώρα δεν τα πάνε και τόσο καλά, φιλοξενούν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στον πιο σημαντικό αγώνα της ημέρας.
Η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη, μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και με μια μόνο νίκη, έναντι δυο ισοπαλιών και μιας ήττας, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα το έργο της να γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Έτσι το παιχνίδι με τους «πράσινους» του Αργοστολίου είναι οριακό και εκτός της νίκης οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο. Μπορεί να μπλέξουν ακόμη και σε περιπέτειες, μιας και σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα εύκολα αλλάζουν οι ισορροπίες και το καλό πλασάρισμα μπορεί να χαθεί.
Από την άλλη η ομάδα του Τάκη Φωή με αρκετά καλή παρουσία, αλλά και μια ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδο της με τον Πυλαριακό, δείχνει ικανή να πετύχει τον στόχο της, αρκεί να πάρει το καλό αποτέλεσμα στα Τζαννάτα, αφού μια νέα ήττα θα την αφήσει ακόμη πιο πίσω.
Βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος με τον αντίπαλο του, έχοντας μέχρι τώρα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα και συγκομιδή βαθμών.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι σίγουρο ότι στα Τζαννάτα θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να "μάχονται" για το τρίποντο. Τρίποντο, που όποια το κατακτήσει τελικά, θα έχει και το πάνω χέρι στη συνέχεια.
Ο προπονητής των γηπεδούχων δεν μπορεί να υπολογίζει στους Δ. Χιόνη – Κυρ. Κουρκουμέλη που είναι τιμωρημένοι και πιαθανόν τους αποκλεισμένους στην Κυλήνη, λόγω της απεργίας των πλοίων.
    
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
4
2
2
0
9 - 5
8
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
4
2
2
0
7 - 3
8
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ 
4
2
0
2
5 - 6
6
4.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
1
2
1
8 - 4
5
5.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
1
2
1
10 - 8
5
6.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
4
0
0
4
1 - 14
0
    
Η επόμενη (6η) αγωνιστική
(δεν έχουν ορισθεί ημερομηνίες)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου