Παρασκευή, Δεκεμβρίου 9

Η Pregame της 6ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το παιχνίδι Διλινάτων - Σάμης στο Ενωσιακό



Με τους δυο από τους τέσσερις αγώνες, συνεχίζεται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Οι άλλοι δυο, έπεσαν "θύματα" της απεργίας της Π.Ν.Ο. και το δέσιμο των πλοίων στα λιμάνια. Στην περίπτωση μας την "πλήρωσαν" οι Ιθακήσιες ομάδες και περισσότερο η Πρόοδος, αλλά και ο Παλληξουριακός που θα αναγκαστούν να αγωνιστούν Τετάρτη, με όσα προβλήματα προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη!
Και τα δυο, που τελικά θα διεξαχθούν, αναμένεται να έχουν πολύ ενδιαφέρον, τόσο στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, την Κυριακή το μεσημέρι, ανάμεσα στα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα και την Σάμη, αλλά και αυτό του Αγίου Αντωνίου μεταξύ Εθνικού Κεφαλονιάς και Εικοσιμίας την ίδια ώρα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Μετά τα παραπάνω η αυλαία της αγωνιστικής αναγκαστικά, ανοίγει την Κυριακή το απόγευμα και τους αγώνες σε Ληξούρι - Φαρακλάτα.
Στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς θέλει να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, που θα είναι και ιστορική για τους Ληξουριώτες στη σύντομη παρουσία τους στην Α’ κατηγορία.
Όμως και οι φιλοξενούμενοι με σημάδια ανάκαμψης φαίνεται ότι μπορούν να φύγουν με το τρίποντο από τον Άγιο Αντώνη, βελτιώνονττας την αγωνιστική αλλά και βαθμολογική τους εικόνα.
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και τα πρωτοπόρα, αήττητα Διλινάτα, να φιλοξενούν την Σάμη που δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν και κινδυνεύει να χάσει και φέτος την συμμετοχή της στην τελική 4αδα. Ένα παιχνίδι που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε ντέρμπι! 
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Π.Α.Ο. Παγκεφαλληνιακός.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί

1.
Κυριακή   11-12-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Εθνικός Κεφ/νιάς – Α.Ο. Εικοσιμίας
Μαγουλάς
Σπύρος
Σούλα Ε.
Κώτσης Ι.
2.
Κυριακή   11-12-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Τούρλος Π. Καραίσκος Απ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της "μισής" 6ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 10-11/12, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
    
Κυριακή  11-12-2016
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει την Κυριακή 11/12, όπου στις 3 μ.μ. στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί την περυσινή πρωταθλήτρια Εικοσιμία.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη ψάχνει την πρώτη της και ιστορική νίκη απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία.
Οι "κυανόλευκοι" του Ληξουριού μέχρι τώρα, έχουν δυο ισοπαλίες και μάλιστα εκτός έδρας με Πρόοδο στην Ιθάκη και την Σάμη πριν από μια αγωνιστική στο Ενωσιακό, αλλά και τρεις ήττες.
Είναι μια πολύ νεανική ομάδα, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και όλα τα παιχνίδια τα παλεύει ανεξάρτητα από αντίπαλο και έδρες, κάτι που αναμένεται να κάνει και στο συγκεκριμένο.
Από την άλλη οι «κυανόλευκοι» από την Λειβαθώ με τρεις νίκες και δυο ήττες μέχρι τώρα, δεν δείχνουν την περυσινή τους ποιότητα και «φρεσκάδα». Την προηγούμενη αγωνιστική όμως, πήραν μεγάλη νίκη στις Κεραμειές, από τον μέχρι εκείνη την ημέρα αήττητο Παγκεφαλληνιακό, γεγονός που σίγουρα αναμένεται να αλλάξει την κακή μέχρι τότε ψυχολογία και να δώσει το «σύνθημα» της αντεπίθεσης.
Έτσι στο Ληξούρι θα πάνε με μοναδικό στόχο να πάρουν ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο, απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο και δύσκολο στην έδρα του αντίπαλο. Ένα τρίποντο που θα δίνει αισιοδοξία για ένα καλό πλασάρισμα στην τελική 4αδα και βαθμολογικό πλεονέκτημα στα playoffs  του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Αναμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον στην εξέλιξη του, δυνατό και αγωνιώδες παιχνίδι.
    
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στα Φαρακλάτα, όπου στο Ενωσιακό, σε ένα και εδώ ενδιαφέρον παιχνίδι, ίσως σε διαφορετική περίπτωση να ήταν και το μεγάλο ντέρμπι, τα πρωτοπόρα, αήττητα και με το απόλυτο 4Χ4 Διλινάτα, φιλοξενούν στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής την Σάμη.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες και η σημερινή αγωνιστική κατάσταση των Σαμικών δεν λέει και κάτι το ιδιαίτερο, σχετικά με την εξέλιξη του.
Η ομάδα από το «μεγάλο χωριό», όπως προαναφέραμε, πολύ ενισχυμένη φέτος και με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, ίσως το καλύτερο της ιστορίας της στην Α’ κατηγορία, διατηρεί το αήττητο στο πρωτάθλημα με το καταπληκτικό σερί του 4Χ4 και απολαμβάνει την «μοναξιά» της κορυφής από την προηγούμενη Κυριακή.
Αλλά και στο τοπικό κύπελλο μετά τον αποκλεισμό της Εικοσιμίας, περιμένει τον Παγκέ στον επαναληπτικό του 1-2 των Κεραμειών, να διεκδικήσει την πρόκριση της στα ημιτελικά, διατηρώντας ζωντανό τον στόχο του νταμπλ!
Η Σάμη με βίο αντίθετο από τους πρωτοπόρους, με μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες!!, σίγουρα δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα και οπωσδήποτε δεν δικαίωσε όσους πίστεψαν σε μια σπουδαία παρουσία.
Έτσι κινδυνεύει να μείνει και πάλι εκτός 4αδας. Αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι σχεδόν οριακό και οπωσδήποτε αν μην ηττηθεί, δύσκολα στη συνέχεια θα προλάβει.
Δύσκολα βέβαια και τα πράγματα απέναντι στους πρωτοπόρους. Όμως η κρισιμότητα του παιχνιδιού και η αναγκαιότητα κατάκτησης των βαθμών, μας κάνει αισιόδοξους, ότι θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και την αγωνία να κρατάει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ.
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4
4
0
0
15 - 5
12
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
3
1
0
9 - 0
10
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
3
1
1
9 - 2
10
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5
3
0
2
7 - 5
9
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4
2
0
2
7 - 6
6
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
5
1
1
3
7 - 9
4
7.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
0
2
3
5 - 10
2
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
1
2
1 - 9
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
0
3
2 - 16
0
    
Η επόμενη (7η) αγωνιστική
(Σ/Κ 17-18/12)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου