Παρασκευή, Δεκεμβρίου 7

Η pregame της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9/12 το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Δύο το Σάββατο 8/12, το πρωί στην Ιθάκη και συγκεκριμένα σε Βαθύ και Σταυρό και δύο το απόγευμα της Κυριακής 9/12 στον Άγιο Αντώνη και τα Φαρακλάτα.
Το Σάββατο στο Βαθύ, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, η τοπική Πρόοδος με την Σάμη "παλεύουν" για το πρώτο τρίποντο της χρονιάς προκειμένου να παραμείνουν στο στόχο τους.
Την ίδια ώρα πιο Βόρεια στο νησί, ο Οδυσσέας χωρίς νίκη μέχρι τώρα θέλει να πραγματοποιήσει την πρώτη του, απέναντι στον δυνατό Εθνικό Κεφαλονιάς, με τον τελευταίο να θέλει τη διατήρηση του αήττητου.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 9/12 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα είναι το φαβορί, φιλοξενεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής, ομάδα των Φωκάτων.
Τέλος η 4η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το μεγάλο τοπικό ντέρμπι των Φαρακλάτων ανάμεσα στις αήττητες ομάδες Ευγέρου - Διλινάτων σε ένα παιχνίδι από τα παλιά.
Ένα παιχνίδι που εκτός των βαθμών υπάρχει και το γόητρο.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Πρόννων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  8-12-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος - Α.Ο. Σάμης
Κώτσης
Γιάννης
Γάτσιος Δ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
2.
Σάββατο  8-12-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Σταυρού
Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Εθνικός 
Χρηστάτος
Σπύρος
Χατζηγεωργίου Ν.
Μπακάκη Ε.
3.
Κυριακή  9-12-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Φωκάτα
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή 9-12-2018   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Διλινάτα
Κώτσης
Γιάννης
Παναγιωτόπουλος Β.
Μπακάκη Ε.
            
Σάββατο 9/12
Στο Βαθύ της Ιθάκης στις 12 το μεσημέρι, στο ένα από τα δυο παιχνίδια που διεξάγονται στο νησί, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί την Σάμη και τις δυο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη φετινή τους νίκη.
Μια νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να ξεκολλήσουν από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και θα δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, μετά τις επιστροφές,  έχουν ανεβάσει… ταχύτητα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και θα αγωνισθούν με μοναδικό στόχο το τρίποντο.
Προέρχονται από μια εντός έδρας ήττα από τους Πρόννους, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια νέα στο Βαθύ θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Οι φιλοξενούμενοι με μια μέτρια παρουσία στην έδρα τους, και μια ισοπαλία εκτός με Πρόννους 1-1, (βέβαια και στις δυο αυτές ήττες έπαιξαν με τα φαβορί Διλινάτα και Παλληξουριακό), θέλουν να μην φύγουν με άδεια χέρια από το Βαθύ, παρά τις αρκετές τους ελλείψεις.
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να παλεύουν για το καλύτερο.
            
Την ίδια ώρα στον Σταυρό, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό, αλλά και αγωνιστικό ενδιαφέρον, ο Οδυσσέας φιλοξενεί τον δυνατό και αήττητο μέχρι τώρα, Εθνικό Κεφαλονιάς.
Ένα παιχνίδι που «καίει» τις δυο ομάδες και για διαφορετικούς λόγους την κάθε μια.
Οι μεν γηπεδούχοι για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις, βάζοντας βάσεις για την παραμονή τους, οι δε φιλοξενούμενοι για τη συμμετοχή τους στα playofss του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, παρά την καλή της παρουσία στα δυο μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει, δεν κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε και το συγκεκριμένο, τρίτο συνεχόμενο στην έδρα της, θέλει και την τύχη σύμμαχο για να κάνει σεφτέ στις νίκες και παράλληλα να συγκεντρώνει βαθμούς.
Από την άλλη, αυτή του Ν. Κουρούκλη, που είναι αήττητη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως και η ομάδα των ισοπαλιών, αφού έχει 3Χ3 μέχρι τώρα, θέλει επιτέλους μια νίκη και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα για να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά!
Και εδώ, στη Βόρεια Ιθάκη, περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και τις δυο ομάδες ικανές να πετύχουν τον στόχο τους.
            
Κυριακή 8/12
Η 4η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 9/12, όπου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι στις 3 μ.μ., ο Παλληξουριακός, ένα από τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος, φιλοξενεί την φετινή μέχρι στιγμής ευχάριστη έκπληξη, ομάδα των Φωκάτων.
Οι «ερυθρόλευκοι, μετά την γκέλα της πρεμιέρας και εκείνο το άβολο «Χ» στο τοπικό με τον Εθνικό, έχουν αρχίσει να δείχνουν τις διαθέσεις τους, παίρνοντας στη συνέχεια δυο άνετες νίκες στο ίδιο γήπεδο 6-0 την Πρόοδο και στον Καραβόμυλο 5-1 την Σάμη.
Δείχνουν πολύ ποιοτικοί και σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί για μια νέα κατάκτηση, αμέσως με την επιστροφή του από την Γ’ Εθνική.
Οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, μετά την ήττα της 2ης αγωνιστικής από τα Διλινάτα, πέτυχαν μια σπουδαία νίκη έκπληξη, επί των Πρόννων στις Κεραμειές 3-1, αλλά και μια δεύτερη συνεχόμενη επί του Οδυσσέα στον Σταυρό με σκορ 2-1 την περασμένη Τετάρτη, σε εξ' αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής και δείχνουν, εκτός από ανανεωμένοι και πολύ δυνατοί!
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει φαβορί την πρωτοπόρο ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, όμως η ομάδα της Λακήθρας πηγαίνει στον Άγιο Αντώνη να παίξει το παιχνίδι της και να πάρει το καλύτερο από αυτό.
Πιστεύουμε ότι όποιος πάει στον Άγιο Αντώνη την Κυριακή το απόγευμα θα παρακολουθήσει ένα ανοικτό και καλό παιχνίδι με αρκετό θέαμα και γκολ!
        
Η αγωνιστική, ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, όπου στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής, η Εύγερος φιλοξενεί τα Διλινάτα σε ένα παιχνίδι που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά!
Οι γηπεδούχοι αήττητοι με δυο ισοπαλίες στα ισάριθμα μέχρι στιγμής παιχνίδια τους, θέλουν να κάνουν σεφτέ στις νίκες στην επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, απέναντι σε μια από τις διεκδικήτριες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας παράλληλα ρώτα για κάτι παραπάνω.
Αήττητοι με το απόλυτο 2Χ2, παραμένουν και οι φιλοξενούμενοι των Διλινάτων, αφού μέχρι στιγμής έχουν κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε Καραβόμυλο με Σάμη 2-0 και Κεραμειές με Φωκάτα 4-1.
Θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους και συγχρόνως με μια νίκη να παραμείνουν στο «κυνήγι» του Παλληξουριακού (αν περάσει με νίκη τα Φωκάτα), έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο!
Στα Φαρακλάτα αναμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι και τις δυο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη που θα δώσει συνέχεια, στην μέχρι τώρα καλή παρουσίας τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
3
2
1
0
12 - 2
7
2.
Α.Ο. Διλινάτα
2
2
0
0
6 - 1
6
3.
Α.Ο. Φωκάτα
3
2
0
1
6 - 6
6
4.
Α.Ο. Πρόννοι
3
1
1
1
4 - 5
4
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
3
0
3
0
6 - 6
3
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
2
0
2
0
3 - 3
2
7.
Α.Ο. Σάμης
3
0
1
2
2 - 8
1
8.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.
2
0
1
1
1 - 2
1
9.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3
0
1
2
3 - 10
1
            
Η επόμενη (5η) Αγωνιστική
(15-16/12/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
3.
Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Εύγερος
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης
Ρεπό:Α.Ο. Παλληξουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου