Τετάρτη, Ιουνίου 23

Με ήττα αποχαιρετάει την κατηγορία ο Παλληξουριακός

Με ήττα και δεύτερο 0-3, κάτι που μας στεναχώρησε και ίσως αδικεί την γενικότερη εικόνα του, ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας ο Παλληξουριακός και από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Μαχαιράδου, στα πλαίσια της 13ης, τελευταίας αγωνιστικής του 9ου ομίλου, του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής κατηγορίας, δέχθηκε την 9η ήττα στο πρωτάθλημα με σκορ 3-0, φιλοξενούμενη του Εθνικού Σκουλικάδου, τερματίζοντας τελικά προτελευταίος και στην 12η θέση της τελικής κατάταξης, με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 9 ήττες και τέρματα 5 υπέρ 17 κατά.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού στη Ζάκυνθο και σε ένα ακόμη παιχνίδι, παρά τις ελλείψεις της και τα νέα παιδία στην 11αδα, στάθηκε αρκετά καλά πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι, γράφοντας ιστορία με την παραμονή τους μπήκαν αποφασιστικά να χτυπήσουν το παιχνίδι και να πάρουν το τρίποντο που θα τους χάριζε την παραμονή τους στην κατηγορία και τελικά τα κατάφεραν πετυχαίνοντας τον στόχο τους ήδη από το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη.

Ο Παλληξουριακός, σε όλα τα παιχνίδια του φέτος, ήταν ανταγωνιστικός, ακόμη και με πολύ ποιοτικότερες ομάδες από αυτόν, δεν φοβήθηκε τα παιχνίδια, διεκδικούσε το καλύτερο, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, αλλά κάτι του έλειπε και πολύ περισσότερο το γκολ!

Σίγουρα, η εκπροσώπηση του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, μέσω των «ερυθρόλευκων», ήταν επάξια (με λίγη τύχη θα ήταν καλύτερη), με πολύ οργανωμένη ομαδική παρουσία και από ατυχία βρέθηκαν στην 12η θέση, αφού έχασαν παιχνίδια και βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κάνει δικούς τους.

Μπορεί να έπεσαν, όμως έπεσαν με το κεφάλι ψηλά και αξίζουν πολλά μπράβο στη Διοίκηση που προσπάθησε πολύ σε ένα πρωτάθλημα, μόλις ενός γύρου, στο οποίο κυριαρχούσε η αβεβαιότητα και σίγουρα δεν μπορούσε να βγει ο προγραμματισμός όπως είχε σχεδιαστεί, στο τεχνικό team και στους ποδοσφαιριστές, όπου μέσα από αντίξοες συνθήκες υπερέβαλαν εαυτό και μέχρι ενός βαθμού τα κατάφεραν.

Ας κρατήσουν λοιπόν τις εμπειρίες, σίγουρα θα είναι ωφέλιμες και εις το επανειδείν…

Να αναφέρουμε ότι, ο Ηλίας Ζερβός και σε αυτό το παιχνίδι έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές του, παίρνοντας οι τελευταίοι με τη σειρά τους, ανάλογες εμπειρίες για την επόμενη χρονιά στο τοπικό, όπου αναμένεται να συνεχιστεί η προσπάθεια.

Αγωνιστικά τώρα, στο Μαχαιράδο είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι και την υψηλή θερμοκρασία, να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Η λήξη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα τους με την παραμονή τους στην κατηγορία, τερματίζοντας μάλιστα στην 5η θέση.

Φάσεις και γκολ

Το 1-0 του Εθνικού Σκουλικάδου πέτυχε στο 18' ο Δαδάκος, ύστερα από από πολύ ωραία επιθετική συνεργασία και στο διώξιμο του Παπαδόπουλου σε σέντρα από αριστερά, στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού θα την στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στο 36’ στο Μαχαιράδο το σκορ θα ανέβει στο 2-0 υπέρ των Ζακυνθινών που βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή για την παραμονή τους.

Το γκολ πέτυχε ο Ντα Σύλβα, ο οποίος βγήκε στην κόντρα και πλάσαρε τον Παπαδόπουλο στην έξοδο.

Τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 42', ο Παλληξουριακός θα δεχθεί το 3-0, ύστερα από το κόρνερ και την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Μεταξά που θα στείλει την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και κάπου εκεί ουσιαστικά "τελείωσε" και το παιχνίδι.

Με αυτό 3-0 θα ολοκληρωθεί το ημίχρονο και τους Ζακυνθινούς να έχουν "κλειδώσει" την νίκη - παραμονή από τα πρώτα 45'.

Στην επανάληψη και στο 50' ο Παλληξουριακός θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ σε 3-1, όταν το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Κουκοβίνος, εκτελεί ο νεαρός Μουρελάτος Χ. και ο Παπαδόπουλος αποκρούει την μπάλα διατηρώντας έτσι το 3-0!

Με τη λήξη τα πανηγύρια από πλευράς γηπεδούχων δεν είχαν τελειωμό και με το δίκιο τους, αφού εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους και την επόμενη σεζόν στην κατηγορία.

Αντίθετα για τους "ερυθρόλευκους" της Παλλικής ήταν το τελευταίο παιχνίδι, αφού επιστρέφουν στο τοπικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής ο κ. Αλ. Φωκάς με βοηθούς τις κες Ελ. Αβραμοπούλου και Αλ. Σταθοπούλου από την Αχαΐα.

Οι συνθέσεις

Εθνικός Σκουλικάδου:(Νόλης Δ.), Παπαδόπουλος (80’ Ζήβας), Γιακουμέλος Π. (75’ Κοτσώνης), Βαρδάκας, Κυριαζόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πίντο, Ντα Σίλβα (75’ Προκόπης), Σταμούλης, Μεταξάς (65’ Αντωνιάδης), Νικολακόπουλος, Δαδάκος (65’ Αγαλιώτης).

Α.Ο. Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Γασπαρής (75’ Συριάτος), Νεστερένκο, Ίγκνατ (75’ Σπυράτος), Χατζιάι, Καράϊ, Κυριλλίδης (46’ Πολυδωράτος), Μουρελάτος, Βιτωράτος (60’ Τζωρτζάτος), Ευστρατιάδης (46’ Κουκοβίνος), Λυκούδης.

** Ευχαριστούμε τον φίλο Διον. Μπινιώρη για τη βοήθεια στο ρεπορτάζ και τις φώτο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου