Πέμπτη, Νοεμβρίου 18

Νίκη πρωτιάς για την Σάμη..... 1-3 την Εύγερο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με αρκετές διαμαρτυρίες και διακοπές, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Σάμη θα πάρει μια σπουδαία από βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής άποψης νίκη, με σκορ 3-1 και θα πετύχει το 3Χ3 στο πρωτάθλημα.

Μια νίκη που την διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, μόνη της πλέον και σίγουρα άξιζε!

Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι η ομάδα του Β. Μιχαλάτου σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, κυκλοφορούσε μπάλα και δημιουργούσε κινδύνους στην εστία του Καλαφάτη.

Από την άλλη, αυτή του Θ. Βουκελάτου, με χαμένο το κέντρο της, προσπαθούσε με μεγάλες μπαλιές ή να χτυπήσει στην κόντρα, κάτι που δεν έφερνε αποτέλεσμα, ενώ στο πρώτο 45λεπτο ήταν κακή αγωνιστικά.

Στο δεύτερο βελτιώθηκε αρκετά, αλλά πλέον ήταν αργά για να μπορέσει να ανατρέψει αυτό το 0-3 του 46’.

Έτσι, θα γνωρίσει την πρώτη φετινή της ήττα και θα απομακρυνθεί κατά 5 βαθμούς από την κορυφή.

Μελανό σημείο στο παιχνίδι ο τραυματισμός του Ν. Παπαναστασάτου στο 15’, όπου και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 3’ οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 0-1.

Ο Β. Δρακουλόγκωνας θα τσιμπήσει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή από δεξιά και θα βγάλει την σέντρα για τον Ι. Αμούργη και τον τελευταίο αμαρκάριστο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να απειλήσουν στο 26’ με ένα μακρινό σουτ του Βαγγελάτου, όμως ο Φλαμιάτος με διπλή προσπάθεια αποκρούει την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο Ν. Μωραΐτης στο 39’ θα πιάσει το δυνατό σουτ, από τα όρια της περιοχής και ο Καλαφάτης θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ, πάνω από την εστία του.

Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα νίκης, αφού και πάλι ο Ι. Αμούργης, από δεξιά θα κάνει ότι θέλει την άμυνα, μετά την ασθενή απόκρουση του Καλαφάτη στην έξοδο και με ωραίο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Αυτό το 0-2 θα παραμείνει σκορ ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι με καλύτερη ψυχολογία στην επανάληψη, θα καταφέρουν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι με το τρίτο τους γκολ στο παιχνίδι στο 46’.

Ο Κυρ. Μωραΐτης από τα όρια της περιοχής θα πιάσει ένα πολύ ωραίο τεχνικό σουτ, η μπάλα θα περάσει πάνω από τον Καλαφάτη και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 0-3, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για τους γηπεδούχους.

Το γκολ αυτό αφύπνισε κάπως τους ποδοσφαιριστές του Θ. Βουκελάτου και με την Σάμη πλέον να προσέχει περισσότερο την άμυνα της, θα πάρουν κατοχή και θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο απειλητικοί.

Στο 51’ όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία με τον Α. Αμούργη να μην προλαβαίνει στην προβολή, μετά τη συρτή σέντρα από δεξιά του Δ. Βιτωράτου και η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Κορσιάνος θα βρει με ωραία κάθετη στην περιοχή και δεξιά τον Μόκα, αυτός θα περάσει για τον Ηλιόπουλο το σουτ του οποίου κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ.

Ένα γυριστό σουτ, από καλή θέση στο 53’ του Κορσιάνου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Φλαμιάτου.

Νέο σουτ στο 56’ αυτή την φορά από τον Βαγγελάτο και ο Φλαμιάτος στην δεξιά του γωνία διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 60’ ο Φλαμιάτος θα κάνει δυο συνεχόμενες εντυπωσιακές επεμβάσεις στα σουτ των Ηλιόπουλου και Μόκα.

Στη συνέχεια ο Πάπα θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Σοφιανό και ο διαιτητής κ. Θωμάς υποδεικνύει το πέναλτι.

Εκτελεί ο Κορσιάνος εύστοχα για να μειώσει το σκορ στο 1-3.

Ωραίο γυριστό σουτ του Κορσιάνου στο 75’ από καλή θέση, μετά την σέντρα από δεξιά του Μόκα, όμως θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία.

Άτυχος θα σταθεί στο 78’ ο νεαρός επιθετικός της Σάμης Δ. Βιτωράτος, αφού το δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 90΄, με το σουτ του Ζησιμάτου, μέσα από την περιοχή και αριστερά να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλαφάτη και τον τερματοφύλακα της Ευγέρου να διώχνει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Σάμη θα βρεθεί στην  κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, όπου από σήμερα  απολαμβάνει και τη μοναξιά της!!

Αντίθετα, η Εύγερος μένει πλέον αρκετά πίσω και δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση για διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Σπ. Χρηστάτο.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Θεοδωρόπουλος (79’ Σταματέλος), Πάπα, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν. (12’ λ.τ. Αλαφοστέργιος), Καραντινός, Ηλιόπουλος, Βαγγελάτος, Κορσιάνος, Τσιαμπάος, Πολλάκης (47’ Μόκας).

Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Καψογιώργης, Περιβολάρης, Ζησιμάτος, Βιτωράτος Κ., Μωραΐτης Ν. (45+5’ Παπαδημάτος), Δρακουλόγκωνας Β., Σοφιανός, Βιτωράτος Δ., Αμούργης Ι. (46’ Αμούργης Α.), Μωραΐτης Κ. (85’ Μετάι).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου