Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Επειδή πολλοί φίλοι μας ρωτάνε μέσω e-mails για τις πιθανότητες των ομάδων της Β΄ κατηγορίας να μπουν στα playoffs, αν θα υπάρξουν δυο ημιτελικοί ή τα Φωκάτα θα περάσουν χωρίς αντίπαλο με την διαφορά των +15, το sportsthea σας παρουσιάζει όλες αυτές τις πιθανότητες προκειμένου να λύσει τις δικές σας απορίες.
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να πάμε σε 3αδα σε αυτά με τα Φωκάτα να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τελικό απ’ ευθείας ή σε 4αδα με την συμμετοχή και ενός εκ των Ηρακλή Πρόννων-Ανωγής μαζί με τους τρεις σημερινούς πρωτοπόρους.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά τους και τις πιθανότητες που έχουν οι ομάδες:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α’ (3αδα με Φωκάτα-Παπυργιακό και Πρόννους).
Απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό και συγχρόνως άνοδο στην Α΄ κατηγορία την επόμενη περίοδο για τα Φωκάτα.
Αυτό απαιτεί νίκη της ομάδας του Μιχάλη Αθηναίου επί του Ηρακλή το Σάββατο στις Κεραμειές και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία της Ανωγής την επόμενη ημέρα, Κυριακή, στα Τζανάτα από τους Πρόννους.
Έτσι θα έχουμε την παρακάτω τελική κατάταξη:
1. Φωκάτα   29 βαθμούς (+15)
2. Πυργί      23-24 ή 26 βαθμούς
3. Πρόννοι   22-23 ή 25 βαθμούς
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β’

α) (4αδα με Φωκάτα-Παπυργιακό- Πρόννους και Ηρακλή)
Για να συμμετάσχει στα playoffs ο Ηρακλής Πρόννων χρειάζεται νίκη επί των Φωκάτων στο μεταξύ τους παιχνίδι χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει σε αυτό των Τζανάτων μεταξύ Πρόννων-Ανωγής. Ακόμη και με μια ισοπαλία μπορεί να το καταφέρει με την προϋπόθεση φυσικά οι Ληξουριώτες να μη νικήσουν στο χωριό τους, τους Πρόννους.
Έτσι θα έχουμε την παρακάτω τελική κατάταξη:

       1. Φωκάτα   26 ή 27 βαθμούς
       2. Πυργί      23-24 ή 26βαθμούς
       3. Πρόννοι   22-23 ή 25 βαθμούς
       4. Ηρακλής  15 ή 17 βαθμούς
        β) (4αδα με Φωκάτα- Παπυργιακό-Πρόννους και Ανωγή)

Για να μπει η Ανωγή στα playoffs  θα πρέπει να μην έχει νικήσει ο Ηρακλής στις Κεραμειές (κάτι που θα το γνωρίζει μια και το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γίνει μια ημέρα πριν!!) και αυτή να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης μέσα στα Τζανάτα από τους Πρόννους.
Εδώ θα έχουμε την παρακάτω τελική κατάταξη:
1. Φωκάτα   26 ή 27 βαθμούς
2. Πυργί      23-24 ή 26 βαθμούς
3. Πρόννοι   22-23 ή 25 βαθμούς
                      4. Ανωγή     16 βαθμούς 
Να σημειώσουμε εδώ, τα Φωκάτα ότι και να προκύψει από τα παραπάνω σενάρια τερματίζουν στην 1η θέση και πάνε με το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs, ενώ η δεύτερη θέση διεκδικείται από Παπυργιακό και Πρόννους με την ομάδα του Π. Καρούσου να έχει τον πρώτο λόγο για αυτή.
Υπομονή μέχρι την Κυριακή το βράδυ που όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει με κάποιους να πανηγυρίζουν και κάποιους άλλους να αισθάνονται πικραμένοι.
Από το sportsthea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου