Παρασκευή, Αυγούστου 31

Κεφαλονιά - Πρέβεζα/Λευκάδα στον μεγάλο τελικό του 3ου τουρνουά ποδοσφαίρου Ιονίων νήσων


Αυλαία σήμερα στο 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου Ιονίων νήσων με δυο αγώνες στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε τα παιχνίδια μεταξύ της περυσινής κατόχου Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Ζακύνθου και Ε.Π.Σ. Κέρκυρας – Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας.

Τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό πήραν οι ομάδες των Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και η Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας, σε μια επανάληψη του περυσινού της Λευκάδας, ενώ αυτά του μικρού οι ομάδες των Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.
Οι δυο παραπάνω αγώνες θα διεξαχθούν στο Βαθύ της Ιθάκης το Σάββατο 1/9  4 και 6 μ.μ. αντίστοιχα!
Παρών στα παιχνίδια ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς κ. Π. Δρακουλόγκωνας, η Π.Σ. Λευκάδας κ. Λουκία Κατωπόδη, ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς και μέλος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και εκ μέρους της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου η κα Μαρία Μουζάκη.
Κοντά στις αποστολές ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Βαγγ. Αβάζαρος.
Δυστυχώς ο κόσμος στις Κερκίδες του Αγίου Αντωνίου ήταν ελάχιστος
Αναλυτικά τα δυο σημερινά παιχνίδια:
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ 3-0
Αρχικά στις 4 μ.μ. ξεκίνησε ο αγώνας ανάμεσα στην Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.
Ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, μιας και η θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν σε υψηλά επίπεδα. Παρόλα αυτά οι νεαροί ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων προσπάθησαν και έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο με την Κεφαλονίτικη ομάδα να παίρνει δίκαια τη νίκη με σκορ 3-0, αφού ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και μαζί το πρώτο εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα
Στο 5’ οι Ζακυνθινοί θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Αγαλιανού, ο Κολέβρης αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι δεν βρίσκει στόχο, αφού η κεφαλιά του στέλνει την μπάλα άουτ.
Νέα απειλή από την ομάδα του Απ. Τζαμαλή στο 7’ όταν στο απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Καλόφωνου εκτός περιοχής ο Παπαγεωργίου θα πεταχτεί στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ.
Στην πρώτη καλή της ευκαιρία η Κεφαλονιά θα πετύχει το 1-0 στο 11’.
Συγκεκριμένα, ο Δ. Βιτωράτος ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από δεξιά και με έξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Δρόσου.
Στο 14’ ο Λουκάτος, μετά την πολύ καλή κάθετη πάσα του Κουρκουμέλη θα βρεθεί απέναντι από τον Δρόσο με το πλασέ του τελικά να μπλοκάρεται από τον Ζακυνθινό τερματοφύλακα.
Σε μια ίδια φάση στο 30’ και τον Κούρτι αυτή την φορά πασέρ, ο Λουκάτος θα νικήσει αυτή την φορά τον Δρόσο και με πλασέ στην έξοδο θα πετύχει το 2-0, μέσα σε.... πανηγύρια!
Ωστόσο στο 45+2’ η Ζάκυνθος θα μπορούσε να είχε μειώσει το σκορ, όταν στο φάουλ του Μπιτσιάνη από δεξιά, ο Αγαλιώτης δεν εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια, αφού το πλασέ του στέλνει την μπάλα να βρει εξωτερικά το δεξί δοκάρι του Παπαγεωργίου και να καταλήξει άουτ.
Το 2-0 θα είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, όμως έπεσε αρκετά ο ρυθμός και οι ευκαιρίες από τις δυο ομάδες ήταν ελάχιστες.
Στο 48’ ο Κούρτι θα βγει στην κόντρα και μόνος απέναντι από τον Ζίβα θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, για να διώξει τελικά ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου και να σώσει από το 3-0.
Τέλος, στο 77’ ο Ζίβας θα αποκρούσει προσωρινά το δυνατό σουτ του Κουρκουμέλη, η μπάλα στην επαναφορά θα φτάσει στο Μουρελάτο και ο τελευταίος από πολύ κοντά θα την στείλει εύκολα στην κενή εστία για το 3-0.
Ένα γκολ που ουσιαστικά κλειδώνει και τη νίκη για την Κεφαλονιά.
Χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και την ομάδα του Διον. Λιονάτου να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Ιθάκης, όπου εκεί θα προασπίσει τον τίτλο που κατέχει από πέρυσι.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καραίσκο και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις:
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Δ. Λιονάτος), Παπαγεωργίου (82’ Νάτσης), Τζωρτζάτος, Φωής (68’ Μπουγάς), Καβαλλιεράτος (61’ Μαρούλης), Σινάι, Γασπαρής, Βιτωράτος (72’ Μπαλάσκας), Κουρκουμέλης, Προσαλέντης (39’ λ.τ. Μουρελάτος), Κούρτι (80’ Ζαχαράτος), Λουκάτος (50’ Πολυχρονάτος).
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Απ. Τζαλαλής), Δρόσος (46’ Ζίβας), Κάτσενος, Καψάσκης Θ. (62’ Ρέτσης), Κοτσώνης, Καψάσκης Σ., Καλόφωνος, Αγαλιώτης, Κολέβρης, Γκάμπης (46 λ.τ. Πατίρης), Σαρακίνης (35’ Τζανάρι), Αρβανιτάκης (35’ Μπιτσιάνης).
 ********************************************
Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Ε.Π.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ/ΠΡΕΒΕΖΑΣ 0-2
Στη συνέχεια και αμέσως μετά, με κάπως καλύτερες συνθήκες και εδώ σε έναν πολύ όμορφο αγώνα, το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό θα πάρει η ομάδα της Πρέβεζας/Λευκάδας, αφού θα επικρατήσει της αντίστοιχης της Κέρκυρας με σκορ 2-0.
Έτσι, όπως προαναφέραμε, στο Βαθύ της Ιθάκης και στον μεγάλο τελικό Κεφαλονιά – Πρέβεζα/Λευκάδα θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν πρωτιά και κούπα, ενώ για την 3η θέση θα παλέψουν αυτές της Κέρκυρας – Ζακύνθου.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα
Στο 14΄στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα και για την Πρέβεζα/Λευκάδα το δυνατό σουτ του Σπυράκου, ύστερα από άμεσο στην περιοχή των Κερκυραίων, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα περάσει κόρνερ.
Στο 22’ η Κέρκυρα θα απαντήσει με ένα κοντινό πλασέ του Βούλγαρη, μετά την πάσα του Ζάχαρη, το οποίο αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Χριστονίκο.
Ένα ωραίο διαγώνιο σουτ από δεξιά στην περιοχή στο 28’, μετά την ατομική ενέργεια του Ζάχαρη, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Ένα δυνατό σουτ του Σπυράκου από τα όρια της περιοχής στο 39’, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία των Κερκυραίων.
Νέο σουτ του Σπυράκου από την ίδια θέση στο 43’, θα αναγκάσει τον Σαλβάνο σε εντυπωσιακή επέμβαση πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Χωρίς σκορ θα οδηγηθούν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη και στο 64’ ο Σκάρπος θα διώξει την μπάλα κόρνερ, μετά το δυνατό σουτ του Λούβρου.
Και στο 72’ η Πρέβεζα/Λευκάδα θα πάρει κεφάλι στο σκορ με 1-0.
Ο Γκαρτζονίκας θα βρει όμορφα στην περιοχή τον Σπυράκο και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ στην έξοδο του Σαλβάνου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση θα χαθεί στο 78’ για την Κέρκυρα, όταν ο Σκάρμπος διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Ανδριώτη, μετά την σέντρα από δεξιά του Ζάχαρη.
Τελικά στο 89’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό αφού θα πετύχουν το 2-0 με κεφαλιά του Γάτσενου, ύστερα από το φάουλ του Λογαρά.

Χωρίς άλλη σημαντική φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και θα βρει τους  Πρεβεζιάνους/Λευκαδίτες, αντίπαλους με τους Κεφαλονίτες στον τελικό της Ιθάκης, ενώ αυτούς της Κέρκυρας με αντίπαλο τους Ζακυνθινούς στον μικρό τελικό!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις:
Ε.Π.Σ. Κέρκυρας:(Α. Λούβρος), Σαλβανός, Μουζακίτης Δ. (87’ Μαρκουλής), Σκιαδόπουλος (76’ Κροκίδης), Κατσαρός, Βερονοίκης Σ., Μπάλος (88’ Καρβούνης), Λούβρος, Παγκάλης (60’ Βερονοίκης Χ.), Βούλγαρης, Χρήστου (53’ Ανδριώτης), Ζάχαρης (85’ Μουζακίτης Κ.).
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας:(Ντούρος Χρ.), Χριστονίκος (51’ Σκάρπος), Τσιότσιος, Ορφανός (38’ λ.τ. Χήτος), Τσάτσος, Τσούτσης, Γάτσενος, Σπυράκος, Λαμπίρης (51’ Λογαράς), Σταχτιάρης (51’ Μπουρδούβαλης), Γκαρτσονίκας, Κατωγιάννης (67’ Ντούρος).
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ και από τα δυο παιχνίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου