Pages

Παρασκευή, Απριλίου 5

Η pregame της πρεμιέρας των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Φτάσαμε λοιπόν στα playoffs του πρωταθλήματος, προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της φετινής περιόδου και η οποία θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στην Γ’ Εθνική.
Θα λέγαμε και τώρα οι τέσσερις τους, σε μια μεγάλη «μάχη» που θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα και αναμένεται να μας χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές σε ένα μίνι πρωτάθλημα που εδώ δεν χωρούν λάθη και απώλειες, μιας και ο χρόνος να καλυφθούν στη συνέχεια είναι περιορισμένος.
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στα Τζαννάτα, ανοίγει η αυλαία της σειράς με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα στους Πρόννους, τρίτους στην κανονική διάρκεια και τα τέταρτα Φωκάτα.
Εδώ και οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, αφού με ήττα μάλλον δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλό στη συνέχεια, ιδιαίτερα αν το ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου έχει «ερυθρόλευκο» χρώμα!
Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 8/4, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε ένα μεγάλο ντέρμπι στη «μητέρα των μαχών», ο πρώτος και αήττητος της κανονικής διάρκειας Παλληξουριακος, φιλοξενεί τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων.
Και οι δυο ομάδες θέλουν νίκη για να πάρουν το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος, που αν έρθει από την πλευρά των γηπεδούχων θα τους κάνει το απόλυτο φαβορί για την κούπα και τη δεύτερη συμμετοχή στην ιστορία του στην Γ’ Εθνική.
Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο όμως ποσοστό και για τους φιλοξενούμενους.
Μεγάλα παιχνίδια λοιπόν στην πρεμιέρα, με τα μάτια των φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου να είναι στραμμένα στον Άγιο Αντώνη.
Η ευχή η δική μας, αλλά και όλων των φιλάθλων του νησιού είναι, να παρακολουθήσουμε εντυπωσιακούς αγώνες, από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και όλα να κυλήσουν ομαλά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο πρωτοπόρος της σειράς αήττητος Παλληξουριακός
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Κυριακή 7-4-2019   ώρα:  17:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Φωκάτα
Χρηστάτος 
Σπύρος
Μενεγάτος Ε.
Μαγουλάς Σπ.
2.
Δευτέρα  8-4-2019   ώρα:  17:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακος - Α.Ο. Διλινάτα
Θωμάς
Βασίλης
Αντωνιάδης Ν.
Μπακάκη Ε.
            
Κυριακή 7/4/2019
Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Πρόννους - Φωκάτα, την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στα Τζαννάτα,  ανοίγει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σε ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη και τρίποντο, μιας και ξεκινούν από θέση.... άμυνας και συγκεκριμένα με +1 και 0 βαθμούς αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, αφού σε διαφορετικό αποτέλεσμα μένουν πίσω από τους πρωτοπόρους, σε ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα, που δεν συγχωρεί λάθη και βαθμολογικές απώλειες, ιδιαίτερα στην έδρα σου.
Ο ηττημένος φυσιολογικά, ιδιαίτερα αν το ντέρμπι την επόμενη ημέρα στον Άγιο Αντώνη «βαφτεί» «ερυθρόλευκο», δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό, ανεξάρτητα από την τελευταία ήττα τους στο Ληξούρι, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα, παρουσιάζονται πολύ βελτιωμένοι και σίγουρα με μια νίκη θα παραμείνουν στο κόλπο.
Μπορεί να μην είναι το πρώτο φαβορί για την κούπα και να βρίσκονται με το καλημέρα στο -3 από την κορυφή, όμως σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.
Οι φιλοξενούμενοι, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν να συμμετέχουν στη σειρά, ξεκινούν τη δύσκολη προσπάθεια τους από το 0, κάτι που κάνει ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια των παικτών του Διον. Λιονάτου.
Σίγουρα είναι το αουτσάιντερ, πλην όμως αν δεν τους σεβαστούν οι αντίπαλοι τους, είναι ικανοί να κάνουν «ζημιές». Άλλωστε, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και κυρίως θα αγωνιστούν απαλλαγμένοι από το άγχος.
Την Κυριακή λοιπόν στα Τζαννάτα, περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να ξεκινήσουν θετικά την προσπάθεια τους.
Αποτελέσματα κανονικής διάρκειας:Οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη σαν γηπεδούχες. Τα Φωκάτα στις Κεραμειές με σκορ 3-1 στον α' γύρο και οι Πρόννοι 2-0 στα Τζαννάτα στον β'.
            
Δευτέρα 8/4/2019
Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η πρεμιέρα των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παλληξουριακού – Διλινάτων.
Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που με το «καλημέρα» μπορεί να μας δώσει μια καλή εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη σειρά.
Μια σειρά, που βγάζει τον φετινό πρωταθλητή που θα εκπροσωπήσει το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο στη νέα Γ’ Εθνική και την περίοδο 2019-2020.
Σίγουρα, η ομάδα που θα πάρει τη νίκη, αυτόματα γίνεται και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού θα αποκτήσει μια.... καλή διαφορά για τη συνέχεια, ιδιαίτερα αν αυτή είναι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.
Οι γηπεδούχοι, αήττητοι φέτος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την κατάκτηση του Super cup, την πρόκριση τους (είναι το μεγάλο φαβορί) στο μεγάλο τελικό απέναντι στον Πυλαριακό της Β’ κατηγορίας, θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους, να πάρουν ένα «χρυσό» τρίποντο και στη συνέχεια να βρεθούν πολύ κοντά σε ένα Triple Crown.
Κάτι που αν συμβεί, θα είναι η μοναδική ομάδα που το καταφέρνει, αφού για πρώτη φορά φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα έχουμε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, στην κανονική διάρκεια ήταν η ομάδα που κατά γενική ομολογία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είχε ποιότητα και δίκαια τερμάτισε στην κορυφή, κερδίζοντας παράλληλα το  απόλυτο πλεονέκτημα και τους +4 βαθμούς για τη σειρά.
Από την άλλη, η ομάδα του «μεγάλου χωριού», με μια αξιοπρόσεκτη πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, έχασε το πλεονέκτημα και το αήττητο την προτελευταία αγωνιστική από τον ίδιο αντίπαλο, στον Άγιο Αντώνη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα playoffs με το +2 που δίνει η 2η θέση.
Σίγουρα, περιμένουμε ένα ποιοτικό, παρά την κρισιμότητα του παιχνίδι, από τις δυο κορυφαίες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, ενώ ελπίζουμε και ευχόμαστε η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της και να περάσει απαρατήρητη, προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα και διαμαρτυρίες.
Σε αυτό φυσικά, απαραίτητη είναι και η βοήθεια όλων των εμπλεκομένων στον αγωνιστικό χώρο.
Αποτελέσματα κανονικής διάρκειας: Μια ισοπαλία στις Κεραμειές, στον α' γύρο χωρίς σκορ (0-0) και μια νίκη για τους "ερυθρόλευκους" στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-0 σε παιχνίδι για τον β' γύρο!
        
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
---
---
---
---
-----
4
2.
Α.Ο. Διλινάτα
---
---
---
---
-----
2
3.
Α.Ο. Πρόννοι
---
---
---
---
-----
1
4.
Α.Ο. Φωκάτα
---
---
---
---
-----
0
        
Η επόμενη Αγωνιστική
(Playoffs - Πέμπτη 11/4)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο. Φωκάτα
2.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόννοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου