Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Αυγενάκης “Καταθέσαμε αίτημα για επανέναρξη κατηγοριών”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διάρκεια του διαδικτυακού διαλόγου που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τα Ερασιτεχνικά Σωματεία της χώρας, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το Υφυπουργείο έχει ήδη καταθέσει αίτημα επανέναρξης σε πολλά πρωταθλήματα και μέχρι αύριο αναμένεται κατατεθούν αιτήσεις και για περισσότερες κατηγορίες.

Διαβάστε παρακάτω μέρος των δηλώσεων του κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της ΓΓΑ

«Όπως γνωρίζετε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν, κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση. 

Σ’ αυτό, το β’, λοκντάουν καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις προπονήσεις της προολυμπιακής και προπαραολυμπιακής ομάδας, εκείνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων που είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και των κορυφαίων κατηγοριών στα επαγγελματικά αθλήματα, πάντα με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και της υποχρέωσης όλων να διεξάγουν εβδομαδιαία τεστ. 

Στη συνέχεια, πετύχαμε την επιστροφή στις προπονήσεις των κορυφαίων κατηγοριών ανδρών και γυναικών στα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα (Α1 γυναικών μπάσκετ και βόλεϊ, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών).

Τώρα έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε έγκριση για να περάσουμε από τη φάση των προπονήσεων σε εκείνη των αγώνων.

Επιπλέον, έχουμε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών, στη Football League και τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας, τους αθλητές στα χιονοδρομικά, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και μέχρι την Πέμπτη θα προσθέσουμε και άλλα αθλήματα και άλλες κατηγορίες. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου ανοίγματος. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς, οι οποίοι τήρησαν πιστά τα μέτρα στην προηγούμενη φάση ανοίγματος του αθλητισμού, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. 

Καταλαβαίνω την κόπωση, την αγωνία και το θυμό πολλές φορές. Λαμβάνω πολλά μηνύματα καθημερινά και μπορώ να σας πω πως κι εγώ ο ίδιος -ως γονιός και ως πολίτης- διαπιστώνω κάποια λάθη. 

Ωστόσο σας ζητώ να εμπιστευθούμε τους ειδικούς. Η πανδημία δεν τελείωσε. Απευχόμαστε να έχουμε 3ο κύμα της πανδημίας και ελπίζουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. 

Καταλαβαίνω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για το προηγούμενο έτος και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και για φέτος. 

Κυρίες και Κύριοι, κλείνοντας θέλω να σας πω πως κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την αθλητική μεταρρύθμιση. Την Πέμπτη περνά από το Υπουργικό Συμβούλιο το επόμενο νομοσχέδιο μας που θα φέρουμε στη Βουλή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για:

1. Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

2. Διατάξεις εναρμόνισης με την ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA

3. Την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου • Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών

4. Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»

5. Τροποποιήσεις αναφορικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση.»

Πηγή:www.kavalapoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου