Pages

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10

Η Pre game της πρεμιέρας του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 11-12/11 η πρεμιέρα του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2023-2024

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 11-12/11, μετά το κύπελλο και την φάση των ομίλων, πρεμιέρα κάνει και το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 1ης αγωνιστικής.

Ένα πρωτάθλημα 10 συνολικά ομάδων, δηλαδή 1 περισσότερης από το περυσινό, στο οποίο μία θα διεκδικήσει τον τίτλο και την άνοδο της στη συνέχεια στη Γ' Εθνική κατηγορία μέσω των μπαράζ την Άνοιξη, ενώ οι δύο τελευταίες της τελικής κατάταξης θα υποβιβαστούν στην Β' τοπική κατηγορία.

Επίσης να θυμίσουμε ότι, και φέτος θα διεξαχθούν playoffs στα οποία θα συμμετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, σε ένα "μίνι" πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών.

Αυτό που όλοι επιθυμούν τη νέα περίοδο είναι να παρακολουθήσουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλό θέαμα.

Στην πρεμιέρα ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Εικοσιμίας - Σάμης κυρίως και αυτό μεταξύ Ευγέρου - Διλινάτων, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και στη Σκάλα στο παιχνίδι Πρόννων - Προόδου Ιθάκης.

Κατά τα άλλα στα υπόλοιπα δύο, μεγάλα φαβορί είναι οι γηπεδούχοι.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 11-12/11/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 3 το Σάββατο σε Μακρυώτικα - Σκάλα - Αργοστόλι και 2 την Κυριακή σε Ληξούρι και Αργοστόλι.

Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για μια αγωνιστική με αρκετά ενδιαφέροντες αγώνες, ενώ ξεχωρίζουν τα δύο ντέρμπι το Σαββατοκύριακο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 11-11-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας

Θωμάς

Βασίλης

Χαρίση Κ.

Αβάζαρος Χρ.

2.

Σάββατο 11-11-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

Μπαζάρογλου

Περικλής

Αντωνιάδης Ν.

Μενεγάτος Ε.

3.

Σάββατο 11-11-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Τοττάκης Χ.

Κατερέλος Ε.

4.

Κυριακή 12-11-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Διλινάτων

Καραΐσκος

Απόστολος

Μπαζάρογλου Π.

Αβάζαρος Χρ.

5.

Κυριακή 12-11-2023  ώρα:15:00

Δημοτ. Ληξουρίου «ΑΟ   Παλληξουριακός»

ΑΟ Παλληξουριακός - ΠΑΟ Κεφαλονιάς

Θωμάς

Βασίλης


Κατερέλος Ε.

Πλαχούρας Στ.

         

Αναλυτικά η πρεμιέρα

Σάββατο 11/11/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Πυλαριακό - Π.Α.Ο. Οδυσσέα Ιθάκης, αύριο Σάββατο 11/11, στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, θα κάνει πρεμιέρα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για την περίοδο 2023-2024 και όλοι το περιμένουμε πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό ακόμη περισσότερο από το περυσινό.

Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, αφού τη φετινή σεζόν συμμετείχαν στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου και συγκεκριμένα στον πρώτο, με τους γηπεδούχους να μετρούν δύο νίκες 5-0 στα Μακρυώτικα και 4-1 στο Σταυρό.

Οι "κυανέρυθροι" του Κ. Καβαλλιεράτου μάλιστα, θα πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αντίθετα με τους "κιτρινόμαυρους" του Σπ. Ζερβού, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά για 1 βαθμό!!

Οι γηπεδούχοι και τη φετινή σεζόν δείχνουν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία σταθερά κάθε χρονιά και σίγουρα στην έδρα τους είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι στη σειρά των ομίλων με πολλές απουσίες δεν μπόρεσαν να είναι όσο θα ήθελαν ανταγωνιστικοί, κυρίως λόγω των πολλών απουσιών ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια τους, σε όλη τη σειρά.

Στην επάνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία θα προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή την εικόνα και να γίνουν ανταγωνιστικοί για το καλύτερο, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του.

Περιμένουμε ένα  ανοικτό  παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν το καλύτερο.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Χρ. Αβάζαρο.

         

Την ίδια ημέρα και ώρα στο Δημοτικό Σκάλας, ο γηπεδούχος Α.Ο. Πρόννων φιλοξενεί την άλλη ομάδα της Ιθάκης, την Πρόοδο και θέλει να κάνει πρεμιέρα με νίκη, διασκεδάζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις, από την όχι καλή παρουσία του στη φάση των ομίλων του τοπικού κυπέλλου, όπου είχε 5 ήττες στα 6 παιχνίδια!

Η ομάδα του Κ. Στάβερη θέλει να παρουσιαστεί σοβαρή και κυρίως με το κανονικό της πρόσωπο, γιατί αυτό που έδειξε στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου, κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύει σαν την ομάδα που εμείς γνωρίζαμε.

Φυσικά και υπάρχουν δικαιολογίες πολλές, αλλά κανείς δεν στέκεται σε αυτές και όλοι στην ομάδα, δείχνουν έτοιμοι να αλλάξουν τα δεδομένα!

Και ο αντίπαλος της θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού η Πρόοδος της Ιθάκης, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, πέρασε όπως και ο αντίπαλος της στα προκριματικά του τοπικού κυπέλλου και στην επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία, αρκετά ανανεωμένη, ψάχνει την ποδοσφαιρική της Ιθάκη, ώστε να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της και στη συνέχεια χωρίς άγχος να διεκδικήσει ένα καλό τελικό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα και την τελική κατάταξη.

Στο Δημοτικό Σκάλας το Σάββατο το πρωί, περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές να διεκδικήσουν ότι, τους αναλογεί.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα και να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση. 

Κάτι που θα δώσει εκτός το απαραίτητο στην περίπτωση τρίποντο και καλή ψυχολογία.

Οι φιλοξενούμενοι, που ουσιαστικά δεν έχουν να χάσουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, θα κατέβουν αποφασιστικά στη Σκάλα, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και στο τέλος να προσθέσουν τον πρώτο-τους βαθμό-ους στη σεζόν με το καλημέρα. 

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε, Μενεγάτο.

         

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το απόγευμα πλέον και ώρα 3, στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της πρεμιέρας μεταξύ Εικοσιμίας - Σάμης, οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να μπουν με το "δεξί" στο καινούριο πρωτάθλημα, αφού φέτος και οι Σαμικοί έχουν βάλει υψηλούς στόχους.

Και εδώ οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους για 3η φορά φέτος, μιας και συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του τοπικού κυπέλλου και συγκεκριμένα στον 2ο.

Στο Αργοστόλι μάλιστα τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά και ρόδινα, αφού το παιχνίδι διακόπηκε στο 90+4'!

Στον Καραβόμυλο οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ.

Η ουσία είναι ότι, τα μεταξύ τους παιχνίδια, πάντα έχουν μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αγωνία και καλό θέαμα, κάτι που περιμένουμε να συμβεί και στο συγκεκριμένο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Τόσο η Εικοσιμία, όσο και η Σάμη, όπως προαναφέραμε φέτος έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι και ο στόχος τους στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι ένας. 

Η νίκη και οι τρεις βαθμοί!

Περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ένα ντέρμπι και τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους «μάχη» για τη νίκη, που όπως έδειξαν στους αγώνες του κυπέλλου, οι οποίοι προηγήθηκαν για το τοπικό κύπελλο, έχουν την ικανότητα να τα καταφέρουν.

Ευχή όλων, να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες και οπωσδήποτε, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοττάκη και Ε. Κατερέλο.

         

Κυριακή 12/11/2023

Η 1η αγωνιστική, στη συνέχεια θα μεταφερθεί την Κυριακή 12/11 στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου θα έχουμε επανάληψη του τελευταίου αγώνα του 3ου ομίλου του τοπικού κυπέλλου πριν μία εβδομάδα, όπου συμμετείχαν και αγωνίστηκαν μεταξύ τους οι δύο αντίπαλοι.

Και των δύο η παρουσία στην δεύτερη τη τάξει τοπική διοργάνωση, ήταν πολύ καλή και πήραν άνετα την πρόκριση τους στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι τυπικά γηπεδούχοι του Θ. Βουκελάτου, με 3 νίκες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες, τερμάτισαν δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα του 3ου ομίλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν σχετικά εύκολα την πρωτιά, αήττητοι με απολογισμό σε 6 παιχνίδια, 5 νίκες και 1 ισοπαλία!

Η δουλειά που γίνεται από το coach Γκ. Ρέτσι φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αφού βασίζεται στο σύνολο και όχι στα άτομα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει, ένα δυνατό σύνολο με καλή κυκλοφορία μπάλας.

Και αυτή του Θ. Βουκελάτου, είναι ένα σύνολο με αρκετή ποιότητα που μπορεί να κάνει ζημιές με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο.

Σίγουρα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός των βαθμών, υπάρχει και το γόητρο, μιας και όπως είπαμε είναι το τοπικό Φαρακλοδειλαίϊκο ντέρμπι!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το απόγευμα της Κυριακής, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, ίσως επανάληψη του τελευταίου μεταξύ τους με αγωνία, πάθος και δύναμη, χωρίς να θεωρείται κάποια από τις δύο ομάδες φαβορί και πολύ περισσότερο όταν θέλουν να μπουν στη νέα σεζόν με το "δεξί".

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Χρ. Αβάζαρο.

         

Τέλος, την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Παλληξουριακός θα φιλοξενήσει τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είναι το απόλυτο φαβορί για το τρίποντο και την είσοδο του στη σεζόν με το "δεξί".

Η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και η ετοιμότητα είναι εμφανής, αν πάρουμε σαν δεδομένη την παρουσία των δύο ομάδων στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου που τα παιχνίδια τους ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι "ερυθρόλευκοι", πήραν με ιδιαίτερη άνεση το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά, με το απόλυτο 6Χ6 και φυσικά την πρωτιά στον 1ο όμιλο, δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τους δύο τοπικούς τίτλους.

Διαθέτουν μια πολύ σοβαρή και ποιοτική ομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει πιάσει τα γνωστά της στάνταρ, όμως είναι πολύ νωρίς ακόμη και αυτό δικαιολογείται (νέος coach - νέοι ποδοσφαιριστές). Άλλωστε δεν κινδύνεψαν από κανέναν αντίπαλο και οι νίκες τους ήταν με αρκετά υπέρ τους τέρματα!

Αντίθετα με τους "πράσινους" του Αργοστολίου, οι οποίοι μετρώντας ισάριθμες ήττες σε 6 παιχνίδια στην ίδια διοργάνωση, έμειναν εκτός συνέχειας και ουραγοί, χωρίς βαθμό στην τελική κατάταξη του ομίλου.

Η αλήθεια είναι ότι άργησαν οι ποδοσφαιριστές τους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να μπουν στην προετοιμασία. 

Στη συνέχεια σταμάτησαν οι απουσίες, έγιναν νέες προσθήκες, περισσότερη δουλειά στο γήπεδο και η ομάδα του Τ. Φωή άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης και να παλεύει κάποια από τα παιχνίδια της σειράς.

Στο παιχνίδι της Κυριακής, όμως θα έχει δύσκολη αποστολή.

Ένα παιχνίδι που περιμένουμε αρκετά τέρματα και φυσικά η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου είναι το μεγάλο φαβορί να ξεκινήσει ιδανικά τη διοργάνωση!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς  με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Στ. Πλαχούρα.

         
Η επόμενη (2η αγωνιστική)
(18-19/11/2023)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Πρόννων

2.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

3.

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

5

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου