Pages

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

"Επαγγελματική" νίκη τα Διλινάτα 2-1 τον Α.Ο. Εικοσιμίας

Στο παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 10/1/2024 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την 8η εμβόλιμη αγωνιστική, του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ο Α.Ο. Διλινάτων θα συνεχίσει στις νίκες και θα βελτιώσει τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα, απέναντι στον Α.Ο. Εικοσιμίας, στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας με σκορ 2-1.

Η ομάδα του "μεγάλου" χωριού μάλιστα, θα ανέβει σε θέση 4αδας και θα μειώσει τη βαθμολογική της διαφορά από τον 3ο Πυλαριακό στο -5.

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν αρχικά δυνατά στο παιχνίδι και να χάνουν δυο καλές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα.

Στη συνέχεια, οι τυπικά γηπεδούχοι θα ισορροπήσουν και σταδιακά άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα 45' παρακολουθήσαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα και ήταν επικίνδυνοι.

Οι φάσεις σε αυτό το διάστημα δεν έβγαιναν και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μετά από 30' (75').

Τελικά στο 82' η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα "παγώσει", ακόμη περισσότερο το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα της!

Φάσεις και γκολ

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θα δημιουργήσουν δυο πολύ καλές στιγμές για να προηγηθούν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Στο 4' ο Καλαφάτης μόνος απέναντι από το Μεσολωρά και χωρίς πίεση στην καταπληκτική πάσα του Γεωργόπουλου πλασάρει άουτ.

Μετά από 2' ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στη μικρή περιοχή, κεφαλιά ο Αλ. Πολλάτος και η μπάλα μπλοκάρεται από τον Μεσολωρά.

Η απάντηση των γηπεδούχων θα έρθει στο 9' με τον Καμπανό να βγάζει τη σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Ι. Μινέτος πιεζόμενος θα κάνει το πλασέ στη κίνηση, η μπάλα κοντράρει στο Στεφανάτο και καταλήγει κόρνερ.

Πολύ καλή η μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 31' του Κονόμη, όμως η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ, πάνω από το δεξί "Γ" της εστίας του Παγανία.

Και στο 33' θα ανοίξει το σκορ για τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς.

Ο Κονόμη από δεξιά εκτελεί το κόρνερ και ο Πίρρα από κοντά, εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με ωραίο γυριστό σουτ-πλασέ θα στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 35' ο Ι. Μινέτος θα βγει κάθετα στην αντίπαλη περιοχή στη κόντρα και εντελώς μόνος, θα πλασάρει στο σώμα του Παγανία, σπαταλώντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0!

Και όπως ισχύει στον άτυπο κανόνα στο ποδόσφαιρο, το αν χάνεις γκολ θα το δεχθείς, επιβεβαιώθηκε και εδώ, αφού στην αντεπίθεση ο Σπανός θα πλασάρει ψύχραιμα το Μεσολωρά και θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1.

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό, ο Κουράνης θα αστοχήσει μέσα από την περιοχή και αριστερά, στο σουτ που πραγματοποιεί, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του!

Αυτό το 1-1 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με μια δίκαιη "μοιρασιά".

Στην επανάληψη, ο ρυθμός θα πέσει αρκετά, οι τυπικά γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και οι φιλοξενούμενοι στημένοι καλά αμυντικά, ήταν έτοιμοι να "χτυπήσουν" στην κόντρα και τα κατάφεραν πετυχαίνοντας το γκολ που θα τους έδινε, τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Έπρεπε να διανύσουμε 75' στο παιχνίδι για να δούμε μία καλή φάση, όταν ο Ι. Μινέτος θα φύγει στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Παγανία σουτάρει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Καμπανού να πλασάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παγανία.

Και αφού οι γηπεδούχοι θα απολέσουν δυο σημαντικές ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι θα είναι εκείνοι που θα πετύχουν το 1-2.

Ο Πούλα αλλάζει ωραία από δεξιά με τον Χασάη, ο τελευταίος θα βρει στην περιοχή και λίγο δεξιά τον Γεωργόπουλο και αυτός θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια, θα κάνει ένα πολύ όμορφο σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μεσολωρά.

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μία καλή ευκαιρία στο 87' για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα, ο Καμπανός μετά από μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά στην περιοχή, θα πλασάρει από πολύ πλάγια, στην κλειστή γωνία του Παγανία που θα αποκρούσει με το σώμα.

Έτσι, τα Διλινάτα θα πάρουν το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα τρίποντο στη διοργάνωση και θα μπουν σε τροχιά 4αδας, αφού ανέβηκαν πλέον στην 4η θέση της κατάταξης.

Όσο για την Εικοσιμία και σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο είχε αρκετές απουσίες, δεν θα βρει τρόπο να ξεκολλήσει και να πάρει το τρίποντο.

Αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός 4αδας, πέφτοντας στην 5η θέση προβληματίζοντας αρκετά.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοττάκη και Απ. Καραΐσκο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Αραβαντινός (46' Ντουκάι Ντ.), Καμπανός, Κοσμετάτος, Φίλιππας, Μινέτος, Κονόμη (63' Βαλεντής), Χαραλαμπέλης (46' Κουμαριώτης Κ.), Πολλάτος (82' Καπλάνη), Πίρρα (69' λ.τ. Ντρεγιάι).

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας, Marku E. (67' Τανουσάι Ν.), Τζωρτζάτος Κων., Χασάι, Σπανός (82' Τζωρτζάτος Δημ.), Στεφανάτος (56' Πούλα), Τσιλιμιδός (56' Γκερβένη), Καλαφάτης Ε., Γεωργόπουλος, Κουράνης Στ., Πολλάτος Αλ..

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου