Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Δεν είχε πρόβλημα η Εικοσιμία 6-0 τον Οδυσσέα... Κα άμεση επιστροφή στις νίκες

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με το παιχνίδι μεταξύ Εικοσιμίας – Οδυσσέα Ιθάκης, σήμερα Σάββατο 13/1 το πρωί, άνοιξε η αυλαία της η 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και την ομάδα της Λειβαθούς, να επιστρέφει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Τετάρτη, αφού θα επικρατήσει των "κιτρινόμαυρων" της Βόρειας Ιθάκης με σκορ 6-0!

Ήταν μία νίκη ανάσας, αφού θα ανέβει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, έχοντας 1 παιχνίδι λιγότερο από τις ομάδες με τις οποίες θα παλέψει για την είσοδο της στην τελική 4αδα για το καλύτερο τελικό πλασάρισμα.

Οι φιλοξενούμενοι, με πολύ καλά στοιχεία φέτος το πάλεψαν αρκετά για την έκπληξη και για 25' έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, όμως η ανωτερότητα και η ποιότητα των γηπεδούχων στη συνέχεια, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης τους.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους καλύτερους, πιο αποφασιστικούς και παραγωγικούς,  να φτάνουν σε μια εύκολη στη συνέχεια, όσο και σημαντική νίκη.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι θα δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όμως το πλασέ του Μινέτου στην περιοχή και δεξιά, μετά την πάσα του Πολλάτου θα καταλήξει άουτ.

Ο Οδυσσέας πατούσε καλύτερα και στο 11' θα φτάσει πολύ κοντά στο 0-1. Ο Plepi στην κούρσα από αριστερά θα μπει περιοχή θα κάνει το πλασέ για να σώσει ο Μεσολωράς, στην επαναφορά ο Μωραΐτης θα επιχειρήσει το σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ, λίγο πάνω από το αριστερό "Γ" της εστίας των γηπεδούχων.

Νέα σημαντική ευκαιρία στο 17' για τον Οδυσσέα με τον Plepi και πάλι να βγαίνει στην κόντρα και απέναντι από τον Μεσολωρά, που επιχειρούσε έξοδο, να κάνει κακό πλασέ, την μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία και ο Τζάκης τελευταία στιγμή να προλαβαίνει τον Κώτση, λίγο πριν την σπρώξει στην κενή εστία.

Και ενώ ο Οδυσσέας κυκλοφορούσε καλύτερα μπάλα και έχανε τις ευκαιρίες στο 25' οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με κοντινό πλασέ του Καμπανού, μετά την εξαιρετική κάθετη του Ντ. Ντουκάι.

Αυτό το γκολ φαίνεται πως αποδιοργάνωσε τους φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα να έρθει και το 2-0 μετά από 2' με εξαιρετικό τεχνικό σουτ από αριστερά, στην απέναντι γωνία του Γαΐλα από τον Veizaj.

Πλέον οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 32' ο Γαΐλας θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα στην κλειστή του γωνία στο σουτ του Ντ. Ντουκάι, μέσα από την περιοχή και αριστερά.

Ο Χαραλαμπέλης στο επόμενο λεπτό θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Γαΐλα και ο νεαρός τερματοφύλακας σώνει την εστία του από μία νέα παραβίαση.

Νέο σουτ από αριστερά, αυτή την φορά από τον Ντ. Ντουκάι και η μπάλα καταλήγει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 39' ο Πιχλίνσκι θα βρει στην αντίπαλη περιοχή και αριστερά τον Κώτση, όμως το πλασέ του από πλάγια, αποκρούεται από τον Μεσολωρά.

Με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά το 25' ήταν καλύτεροι και διατήρησαν την πρωτοβουλία, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα αλλάξει, οι γηπεδούχοι πάλι καλύτεροι και με τον Φίλιππα "χρυσή" αλλαγή, θα πετύχουν τέσσερα ακόμη τέρματα, φτάνοντας τελικά σε μια εύκολη νίκη που για 25' δεν έδειχνε μια τέτοια εξέλιξη.

Στο 51' σε μια ωραία ομαδική ενέργεια των γηπεδούχων, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Ντ. Ντουκάι, ο οποίος πλασάρει για να σώσει στη γραμμή ο Τσίρος, ενώ στην επαναφορά το "τακουνάκι" του Καμπανού αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Γαΐλα.

Στο 61' θα έχουμε και το 3-0 με ωραίο τεχνικό πλασέ του Φίλιππα στο "Γ" της εστίας του Γαΐλα, ύστερα από την εξαιρετική κάθετη του Κονόμη.

5' λεπτά αργότερα ο Ντ. Ντουκάι θα πετύχει το 4-0 με πλασέ στην κενή εστία μετά το φάουλ από αριστερά του Κονόμη και την κεφαλιά του Ι. Μινέτου που θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 67' ο Φατούρος θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Ν. Αντωνιάδη, μετά από υπόδειξη του α' βοηθού και ενώ βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του.

Σε μια αντεπίθεση από αριστερά στο 70' με τον εξαιρετικό Plepi και στο σουτ που επιχειρεί, η μπάλα θα κοντράρει στον Veizaj και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Άτυχοι θα σταθούν στο 77' οι φιλοξενούμενοι, αφού το διαγώνιο μέσα από την περιοχή και αριστερά του Κώτση, θα στείλει την μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια θα διώξουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Το 5-0 θα σημειώσει ο Φίλιππας στο 85' με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από το φάουλ του Κονόμη από αριστερά και την αμυντική αδράνεια που ακολούθησε στην απομάκρυνση του Γαϊλα.

Ο Κόρμαλης στο 89' θα κλέψει την μπάλα από τον Γαΐλα θα δώσει παράλληλα για τον Φίλιππα, ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει το δικό του χατ τρικ και το 6-0 της ομάδας του, με ωραίο σουτ και εφόσον η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ!

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και τους γηπεδούχους να επιστρέφουν άμεσα στις νίκες, παραμένοντας σε τροχιά 4αδας.

Οι φιλοξενούμενοι για 25', όχι απλά ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά θα λέγαμε και καλύτεροι των αντιπάλων τους, σπαταλώντας σε αυτό το διάστημα κλασικές ευκαιρίες να προηγηθούν.

Βέβαια, στη συνέχεια και μετά το 1-0 των γηπεδούχων, δεν ήταν το ίδιο καλοί, με αποτέλεσμα να δεχθούν μια βαριά ήττα με 6-0!!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Κ. Κωνσταντέλλο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα, Πολλάτος (46' Καπλάνη), Veizaj, Κονόμη, Καμπανός (68' Μάθιου), Κοσμετάτος, Χαραλαμπέλης (46' Φίλιππας), Ντουκάι Ντ. (78' Κόρμαλης), Μινέτος Ι. (68' Ηλιόπουλος).

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Γαΐλας, Τσίρος, Φατούρος Φ. (10 λ.τ. Sakambaj), Πρεβεζιάνος, Προσαλέντης Π. (75' Βασιλόπουλος, Bisha (53' Μαλιακρίδας Μ.), Μωραΐτης (46' Καράι), Βασιλόπουλος Γ., Plepi, Κώτσης Πιχλίνσκι (75' Μαλιακρίδας Κ.).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου